Gå til innhold
 • Bli medlem

Kal-El

Medlemmer
 • Innholdsteller

  57
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kal-El's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

1

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ikke helt det du ønsker å oppnå, men om det er mulig å hente ut gjennomsnittsprisen i dag kan man kanskje akkumulere dette slik at du kan følge med hva forbruket koster og slippe overraskelsen når regningen kommer?
 2. Vil disse to gjøre nytten da? alias: VVB på - billigste 4 timer description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer from: 'off' to: 'on' condition: [] action: - type: turn_on device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single alias: 'VVB av - ikke billigste 4 timer ' description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer attribute: friendly_name from: 'on' to: 'off' condition: [] action: - type: turn_off device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single Eller vil det beste være å (som du kanskje råder meg til) og kutte ut "from: 'on' to: 'off'" delen i triggeren og legge inn betingelsen: condition: - condition: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer state: 'off'
 3. Det burde jo være det, har ikke lang fartstid med HA så det er sikkert noe åpenlyst jeg ikke ser... Automasjonen for å skru på har jeg laget slik: alias: VVB på - billigste 4 timer description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer condition: [] action: - type: turn_on device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single Så prøvde jeg meg på et skudd i blinde for å skru av når det ikke var innenfor de billigste 4 timer, men denne skrur av VVB med en gang den første automasjonen skrur den på så "conditions" som jeg prøve å legge inn fungerer vel heller dårlig: alias: 'VVB av - ikke billigste 4 timer ' description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer attribute: friendly_name condition: - condition: not conditions: - condition: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer state: '' action: - type: turn_off device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single
 4. Jeg har lagt inn denne og opprettet et entity-kort. Vil tro det viser "off" når prisen er utenfor de fire billigste timene og "on" når prisen er innenfor de fire billigste timene. Et smart bruksområde for denne sensoren tenker jeg er VVB og panelovner i rom som ikke nødvendigvis må ha jevn varme. Jeg har opprettet automasjoner så jeg får skrudd VVB på i de billigste fire timene. Men jeg finner ikke helt måten å skru av enheten når prisen er utenfor... Det høres ut som det skulle være en enkel sak å få til, men jeg ser ikke helt løsningen... Noen tips?
 5. Takker! Er det så enkelt at jeg bare kan lime den inn i /config/automations.yaml og restarte? Dere er litt for avansert for meg😅Dette er jo noe av det jeg begynte med, men fant ikke noen løsning på. Jeg fikk ikke gjort med å sette opp automasjon i configuration (add automation) og noen søk på nettet sa meg at jeg måtte bruke generic_thermostate. Men når jeg nå har laget den filen så kanskje det går an å sette opp en automasjon?
 6. Er litt i loggen, men tror det skyldes husstandens medlemmer som trykker og roter litt med brytere og trenger kontakter til julelys etc.
 7. Det var litt rot i det hadde hadde skrevet, spesielt med sensorer og hva jeg brukte (tok det fra hukommelsen og det ble jo feil) så jeg har redigert innlegget. Tok med configen der også. Skal komme tilbake med loggen. Ellers så tenker jeg at ut fra det du skriver så er jeg i mål så langt jeg kan komme med dette? Skal jeg videre må jeg altså bruke automasjon. Det er for så vidt ok, jeg kan leve med å kontrollere set-temp ved behov fra pc`n.
 8. Kjempebra! Takker for denne, selv om jeg begynner å nærme meg løsningen på andre måter har jeg skjønt at mqtt er genialt. Kommer til å vente litt før jeg tar i bruk guiden din. Nå må jeg få på plass de siste bitene på termostaten, og så resten av lys og bevegelsessensorene i huset over på HA så jeg kan pensjonere Homey`n.
 9. Takk, det hjalp å få plass denne, skjønner mer av logikken og strukturen i dette nå. Når jeg går inn på min Heatit Temp2 termostat får jeg dette bilde (stort sett det samme som du har). Når jeg går inn i Configuration (bilde over her) så ser jeg informasjonen i den blå ringen. Den endrer seg når jeg endrer set-temp, og den avleser temperatur korrekt og raskt. Men dette er climate.battery_operated_thermostat, og er ikke dette da hentet fra filen min (generic_thermostate)? Om jeg legger climate.battery_operated_thermostat inn som target sensor i filen får jeg i alle fall ikke opp noen temperatur til termostaten og kan heller ikke endre set-temp med termostaten. Så det må være et blindspor å bruke i filen min? Legger jeg inn den sensoren i rød sirkel (sensor.battery_operated_thermostat_air_temperature) hjelper det litt. Da får jeg opp riktig temperaturavlesning fra termostaten, og jeg ser Lovelace-kortet følger temperatursvingninger opp og ned. Men det går ulidelig treg! Vi snakker om minutter her før den reagerer... Jeg får heller ikke endret set-temp med termostaten, da er det ingen reaksjon i Lovelace-kortet så her er det noe rart. Flere sensor-entity finner jeg ikke. Det positive er at nå får jeg trigget releet når jeg endrer set-temp i Lovelace. Så som en nødløsning kan jeg sette set-temp der og få regulert varmen, det er jo bra. Det som er litt dumt er at jeg er en idiot! Jeg har prøvd meg fram og tilbake, og brukt alle tips og råd jeg har fått i denne tråden og eller funnet på internettet i flere dager. Og så ser jeg tilfeldigvis at jeg har glemt å sette .yaml som ending på generic_thermostate filen min..... For info til andre som skulle ha trøbbel med Z-water så var ett av problemene min at jeg brukte heater: switch.z_water_6 til å begynne med. Etter noen dager...fant jeg ut at dette skulle være heater: switch.relay_control_6. Jeg har prøvd å legge inn Heatit Temp2 både som sikker og usikker for å se om det er noen forskjell, men det ser ikke ut til å endre på så mye. generic_thermostate.yaml ser nå slik ut: - platform: generic_thermostat name: nede heater: switch.relay_control_6 target_sensor: sensor.battery_operated_thermostat_air_temperature min_temp: 12 max_temp: 28 ac_mode: false target_temp: 22 cold_tolerance: 0 hot_tolerance: 0 min_cycle_duration: seconds: 5 away_temp: 17 keep_alive: minutes: 3 precision: 0.5
 10. Dette har jeg rotet med litt fram og tilbake, skyldes nok at jeg ikke skjønte logikken her. Takk!
 11. Sensoren ser jeg når jeg går inn på device, og der ligger den som identity ID:sensor.termostat_nede_air_temperature. Men når jeg legger den inn i /config/climate/generic_thermostate får jeg den fremdeles ikke som valg i Lovelace-kortet. Og velger jeg likevel å skrive den inn som entity får jeg beskjed: Specify an entity from within the climate domain type: thermostat entity: sensor.termostat_nede_air_temperature Men der ligger den jo for pokker!
 12. Det har du helt sikkert rett i, men jeg får ikke valgene jeg trenger. Jeg har en sensor jeg kunne brukt (sensor.battery_operated_thermostat_air_temperature), men den får jeg ikke brukt. Og ikke kommer den opp som valg om jeg prøver edit i Lovelace på termostaten. Er den en måte å ordne, eller få tilgang til denne entityen på tro? Uten at jeg vet hvordan jeg klarte det så kom jeg litt videre i går. I Lovelace fikk jeg valget om å bruke climate.battery_operated_thermostat som target, men også climate.nede som target. Da slo releet inn og ut når jeg endret set-point i Lovelace, men jeg fikk ikke opp set-point på den fysiske termostaten, men temeraturavlesningen på termostaten og i Lovelace var lik. Hvordan jeg fikk det til vet jeg ikke, og i ettertid har jeg rotet meg bort så jeg får ikke opp disse valgene lengre.....
 13. Prøvde å bruke din uten hell, og da er vel "keep_alive" også sjekket ut. Nå er det mange logger, og jeg vet ikke helt hvilke jeg skal sjekke... Men jeg gikk blant annet inn på Configuration og så Logs. Der finner jeg riktignok feilmeldinger: Log Details (ERROR) Logger: homeassistant.components.generic_thermostat.climate Source: components/generic_thermostat/climate.py:430 Integration: generic_thermostat (documentation, issues) First occurred: 4:15:09 PM (22 occurrences) Last logged: 6:17:24 PM Unable to update from sensor: could not convert string to float: 'heat' Unable to update from sensor: could not convert string to float: 'off'
 14. Det er riktig. Jeg har brukt Youtube (selvfølgelig) for å sette opp dette spetakkelet her, men har ikke kommet til mqtt-universet enda. Eller dvs, jeg har ikke skjønt det enda. Er nok noe basic-kunnskap jeg har gått glipp av. Skal se på den videoen litt senere i dag👍 Har rettet det opp slik du foreslår. Måtte bruke noen forsøk, prøvde først å slette første linje uten hell. Men når jeg klipte inn linjene fra denne tråden ble det godtatt, dessverre uten at det skjedde noen mirakler. Som du ser av bildene så peker termostatkortet kun til sin egen entity. Mulig det er riktig. Tok printscreen av filene og plasseringen i tilfelle noen klarer å se om det er mer feil.
 15. Ja, når jeg skrur på 6 (eller hvilken som helst av de andre 10 releene i z-water) i Lovelacekortet jeg lagde, så hører jeg klikking.
×
×
 • Opprett ny...