Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Tor Neset

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tor Neset

  1. Så litt på scener og må nok inn med LUA kode for å styre dette ut fra utetemperatur.  

     

    Lurte på en ting:

    Kan du i konfigurasjonen for heatit ztmp2 angi hvilken sone den tilhører, slik at du får link mellom hva du setter opp av automatisk styring og hva du angir på panelet? Eller leser den automatisk ut fra den sonen den tilhører?

     

  2. Jeg er enig med deg at nattsenking ikke har så mye for seg i murgulv sett fra et økonomisk ståsted, men det handler nok mer om comfort. Jeg har 2 soverom hvor det er støpt gulv, og da må man jo starte nattsenkingen litt tidligere skal det være levelig. Ellers bryr jeg meg ikke om å senke temp i andre rom med murgulv.

     

    Når det gjelder forskjell i utetemperatur så styres dette av varmepumpa mi - jeg har ikke noen øvrig styring av det. Jeg kan se at det kan bidra til å stabilisere temperaturen, men det er ikke noen funksjonalitet for det pr default, med mindre Fibaro har lagt logikk rundt dette inne i varmestyringen. Det å få laget en scene som logger utetemperaturen og styrer zwater releene direkte er nok ganske enkel - mulig det holder for å håndtere store svingninger i utetemperatur, men det beste hadde nok vært om scenen satte temperaturen manuelt på maks i en gitt tid. Vet ikke hvor lett det er men kan forske litt på det (og etter hvert som jeg skriver her så tenker jeg at dette kunne vært nyttig hos meg også :-) )

  3. Hei

     

    Du bruker en funksjon som heter Linked device, den finner du under panels, for å linke hvilken termostat skal styre hvilke utganger på Zwater releet. Dvs en termostat linkes til en eller flere utganger (tilsvarende grupperingen du gjorde på rommene). 

     

    Deretter benytter du heating panel for å lage zones hvor du igjen styrer varmen. Jeg har for enkelthets skyld laget soner som er oppholdsrom, soverom og bad/vaskerom som jeg da har puttet rommene inn i. Heating panel er der du lager varmestyringsplanen i forhold til ukedager og tider på døgnet som temperatur skal endres. 

     

    Da kan du forsøke å sette varmen på maks (i heating panel) - da skal aktuatoren åpne og skru ned så skal den lukke. Zwater releene klikker ganske høyt også så det er relativt enkelt å feilsøke.  

     

    Lykke til ???

  4. Varmepumpa styrer selv forholdet mellom utetemp, vanntemp ut i gorhold til inn, så jeg kan ikke gi deg noe godt råd for styring av schunt-ventil.

     

    Og det stemmer at zwater er on-off releer, så man må bruke ekstern strømforsyning på 220v. Det er ett internt powersupply på 24V i zwater som du kan hente strøm fra, men skal du styre flere aktuatorer så kan startstrømmen bli for stor hvis alle slår inn på likt. Da bør man ha kraftigere eksternt power.

     

    Lykke til - gøy når det virker ??

  5. 21 timer siden, JonArne skrev:

    Hei. Har i dag vannborren varmeløsning som varmes opp av varmtvannstanken med 9 sløyfer med fast justert åpning i fordelingsstokk, men 1 scunt som blir styrt av 1 rom sensor på kjøkken/stueområdet som dermed styret tempen til alle rommene i huset, 1 pumpe som går hele tiden non stop, og 1 utetempsensor, 1 tempsensor for ut vann og retur. Har danfoss system i dag der kontrolleren har feilet. (Se vedlagt skisse). Varmtvannstanken er satt opp og forberedt til varmepumpe med sirkulasjonspumpe og alt, men det er på "baksiden" av tanken i en separat krets som det virker som er varmevekslet inne i varmtvannstanken om den blir satt inn en varmepumpe i fremtiden. Avventer litt med den, og har derfor ikke tegnet det inn i skissa.

    Har veldig lyst å oppgradere til regulering til hvert rom med tempsensor og tilhørende aktuator på fordelingstokken. Som vist på vedlagt bilde. Som tillegsinfo har enkeltrom 2 sløyfer pga sløyfelengde.

    Vil helst gå for en mer helhetlig hjemmeautomasjonsløsning, gjerne heatit zwater sammen med fibaro hc2 eller lignende. Har programmeringserfaring, men er glad om jeg slipper å dille alt for mye med det. Nettopp blitt 2 barnsfar, og har alt for lite tid.

    Så mine faktiske spørsmåla:
    1. Kan jeg gjennbruke fordelingsstokkene mine og sette aktuatorer på den? I såfall hvilken modell aktuatorer anbefaller dere? Om ikke stokken passer? Hva bør jeg kjøpe og hvordan bør det settes sammen.
    2. Finnes det ferdige algoritmer/program som kan benyttes slik jeg slipper å starte all programmering fra skratch? Treghetsberegning, utetemp, betonggulv treghet osv?
    3. Bør scunt ventilen kobles vekk? Eller må den være med for å regulere varmen av hovedvannet som går mot fordelingstokken?
    4. Jeg antar at sirkulasjonspumpa må styres fra kontrolleren(heatit f.eks). I tilfeller der hele huset er for varmt vil alle aktuatorer blir stengt, og pumpa kjøre på uten å klare å sirkulere noe vann siden alle er stengt.
    5. Om det blir vanskelig å forklare med ord kan dere gjerne omd ere gidder lage en grovskisse til meg der der blir forklart;)

    Alle svar motas med vill jubel og stor taknemmelighet:) den lokale rørleggeren er litt vel traust og har ikke vært borti de mer moderne zwave løsningene. Så dette er en av få sjangsen jeg har for å få oppfyllt zwave drømmen min:)

    Mvh Jon Arne



    576628021d9e43b3523d9c712d9e6e39.jpg133123b1ff9f254abe6e39d13b87e7cf.jpg273d34cfef5c4893861cfed56fa5677c.jpg

    Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
     

    Hei, Jon Arne

     

    Slik jeg kan se så kan du bruke fordelingsstokkene du har og sette på aktuatorer som da kan kobles til hver sin zwater utgang. Zwater kan styre både 24V og 220V aktuatorer. Jeg bruker 24V.

    I HC2 er det eget oppsett for å sette opp soner, aktuatorer og temperatursensorer i de forskjellige rom. Dette linkes sammen og deretter kan du sette opp forskjellige temperaturer i de forskjellige sonene ettersom du ønsker. Dette krever ingen programmering.

    Når det gjelder sirkulasjonspumpe så er min sånn at den stopper automatisk når alle sløyfene er lukket. Har hørt om eldre pumper må stoppes og da kan du enten bruke en fibaro støpsel eller en av utgangene på Zwater-modulen for å skru pumpa av og på. Dette må du da programmere, men tror denne logikken er relativt enkel å fikse. Alternativt bytter du ut sirkulasjonspuma ?

  6.  

    På 25.2.2018 den 7.31, claus skrev:

    Hei Tor. Er det HeatIt Z-water du bruker?

    I såfall regner jeg med du har et oppsett som ligner mitt. Har du sett opp natt/dag-styring og vurdert faktisk besparelser?


    Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
     

    Ja, benytter z-water og har nattsenknig på soverom. Jeg får installert strømmåler (zwave) på varmepumpa på torsdag så da kan jeg se hvordan det påvirker strømforbruket. Har vannsløyfer både i tregulv og betonggulv, så blir spennende å se om det har noe å si på strømforbruket. Tror dette i hovedsak handler mer om comfort enn økonomi.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.