Gå til innhold
 • Bli medlem

larskheg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Fibaro Home Center

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

larskheg's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Takk igjen for tips! Nå tror jeg at jeg har funnet ut noe av feilen: den Home center lite kontrollen jeg har ble sluppet i 2014, og så vidt jeg kan finne ut har den ikke z wave plus. Da er det stor sannsynlighet tenker jeg for at det blir et bedre resultat av å kutte den ut. dermed kom et alternativ til på banen: fibaro Home center 3 lite: FIBARO Home Center 3 FIBARO Home Center 3 Lite APPLICATION Versatile applications in building automation: houses, apartments Smaller houses (recommended up to 100 m2) and apartments NUMBER OF SUPPORTED DEVICES up to 230 Z-Wave devices recommended for 40 Z-Wave devices COMMUNICATION TECHNOLOGIES Z-Wave 500 Zigbee, BLE, NICE 433MHz / 868MHz Z-Wave 700 NETWORK TECHNOLOGIES Ethernet, Wi-Fi 2.4GHz / 5GHz Wi-Fi 2.4GHz CPU Quad-Core ARM Cortex A53 1,2GHz Single-Core ARM Cortex A7 900 MHz RAM 2 GB 512 MB FLASH MEMORY 8 GB eMMC 4 GB eMMC AUTOMATION OPTIONS LUA, block scenes, panels, schedules, profiles LUA, block scenes, panels, schedules, profiles MAXIMUM NUMBER OF SCENES Unlimited Up to 20 scenes are recommended IP CAMERA SUPPORT Unlimited 1 IP camera PLUGIN AND QUICK APPLICATION SUPPORT (QuickApps) Unlimited 5 plugins and 10 quick applications (QuickApps) MIGRATION MECHANISM Yes, from HCL, HC2, HC3L No OPERATION IN THE MODE OF GATEWAY CONNECTION MASTER & SLAVE mode Only SLAVE mode VOIP Yes No Fibaro Home Center Lite 3: -Pris: 1100 kr - ny teknologi -ingen månedlige utgifter Ulempe: -ikke støtte for zigbee, 433 og 868 MHz -LUA kode Futurehome Smartthings: -Pris: 1359 -støtter zigbee -ingen månedlige utgifter Ulempe: -virker som det er mindre muligheter enn fibaro - støtter ikke de andre protokollene Athom Homey Bridge: -pris -støtter flere protokoller Ulempe: -månedlige utgifter: 35 kr pr mnd -er ikke tilgjengelig nå Er det noen som har erfaringer mellom Fibaro HCL og Futurehome?
 2. Takk for gode tips! Det jeg har blitt anbefalt er følgende: Alternativ 1: kjøpe mer z wave og håpe på at fibaro Home center lite blir mer stabil alternativ 2: futurehome smart hub. 1359 kr alternativ 3: Athom Homey: 300 kr +35 pr mnd alternativ 4: HomeSeer hub: 129 dollar = 1100 kr alternativ 5: Home Assistant (det var vel gratis, hvis du hadde en pc å kjøre det på?). 500 kr for z wave usb stikk? Er ikke så veldig giret på å sette opp en egen pc til dette. hva ville dere gått for? Noe jeg bør styre unna?
 3. Takk for svar! Har må jeg inn daglig i kontrollpanelet og vekke ting til live igjen, og selv da er det ikke sikkert at det starter og følger de skriptene jeg har satt opp. Opplevde du det var mer stabilt å gå vekk fra fibaro?! Noen erfaringer med en smart hub? Er z wave da på vei ut eller hva anbefaler du? Full forståelse for at sånne ting ikke er gratis og at jo mer en investerer jo mer tid går det. Jeg har bare innsett at jeg ikke har tid til å programmere alt fra bånn av selv om det hadde vært interessant, og kan heller ikke kjøpe de dyreste enhetene. Derfor må jeg vite om systemet vil bli mer stabilt hvis jeg skal investere i det.
 4. Takk for svar! Huset er veldig kompakt, så tror det er grei dekning. tror du at problemet er for få enheter, og ikke hovedhjernen? min lite kom før Home center 2, så den er noen år nå akkurat nå frister det ikke å investere i flere enheter når hele systemet er så ustabilt.
 5. Hei! jeg har kjørt fibaro Home center lite i flere år, og nå gir jeg snart opp, fordi det er så ustabilt, og jeg kan ikke lengre stole på det. Varmestyringen får av og på tilfeldig og apparatene timer ut i kontrollpanelet. Moskus skriver i denne tråden at jeg må kjøpe flere enheter for at det skal fungere, men jeg lurer på om det er lurere å skifte ut hovedhjernen. Det jeg har er følgende utstyr: fibaro Home center lite 3 wall plugs 2 motion sensors 2 popp røykvarslere 2 fibaro røykvarslere 1 remotec til å styre varmepumpen styrer også forsterkeren (Denon) på denne. så vidt jeg skjønner er alternativene enten å kjøpe en hub (feks Futurehome Smarthub) eller gå for den mer avanserte veien som dere snakker om: raspberry pi/en annen pc og et usb kort for å kjøre zwave/433 MHz. jeg har lite tid og penger til dette prosjektet, så jeg har dessverre ikke muligheten tik å lære meg Linux og mye programmering for å få dettte til. da virker det fristende å kjøpe en smarthub til 1350 kr. Hva tror dere er lurt? det mest avanserte jeg ønsker å få til pr nå er å styre ovnene (via wall plug) på bevegelsessensor, slik at ovnene går på ved bevegelse på rommet
 6. Så da vil du tro at dette problemet egentlig handler om rekkevidde, og at de hadde vært løst ved å kjøpe flere enheter?
 7. Den wall pluggen som detter mest ut er 1 etasje over basestasjonen, kanskje 5 meter i luftlinje. Skulle trodd at den burde klart det. Det samme er remotec, bare andre veien. Den er også koblet på strøm
 8. Beklager sent svar! HCL har mulighet for restart, så den har jeg brukt jevnlig. Har 3 wall plugs 2 motion sensors 2 popp røykvarslere 1 fibaro røykvarsler 1 remotec til å styre varmepumpen Og sikkert noe jeg har glemt, så det skulle være nok enheter innenfor en relativt kort rekkevidde til at rekkevidden ikke skulle være noe problem. Det er spesielt remotec og den ene wall pluggen som detter ut med jevne mellomrom. Da trykker jeg tilkobles på ny i nettleseren (funker ikke i appen) og da fungerer det som oftest.
 9. Hei! Jeg har kjøpt meg home center lite og bruker bl.a. wall plugs for å styre ovner og en remotec sender til å styre varmepumpen.. Målet mitt er at systemet kan være automatisk, men svært ofte går noen av enhetene i dvale, slik at de ikke skrur seg av og på slik de skal. Det kan bli svært kaldt... Har prøvd å søke på nettet for å finne en løsning, men har så langt ikke funnet noe. Noen som har erfaring?
 10. Tusen takk for svaraskt! Har nå kontaktet selger for å høre hva som er hans erfaringer.
 11. Takk for svar! Har prøvd begge deler. Reset endrer ikke noe og hjemme sentralen klarer ikke å finne den når den er i ekskluderingsmodus. Noen andre forslag?
 12. Hei! takk for all hjelp tidligere! har et spørsmål: kjøpte en wall plug på Finn.no nå i sommer sammen med en fibaro røykvarsler. Røykvarsleren vil fint inkluderes, men det samme gjelder ikke for wall plugg. det står i bruksanvisningen at den skal inkluderes ved å trykke 3 ganger og at den først skal lyse rødt. når jeg gjør dette skjer det ingen ting, og den dukker ikke opp i Home center lite. har prøvd reset mange ganger ved å komme inn i menyen på wall plug PG trykke reset, men ingenting skjer. Sikkert selgeren som har glemt å fjerne den før salg. Noen som har en ide eller må jeg sende den tilbake?
 13. Beklager sent svar, her har det vært litt kaos. Det står ingenting over det. Tenker kanskje at jeg burde byttet det til OR. Det stod en kode over før, men den har jeg slettet
 14. Hei Moskus! Takk for hjelp! Tanken bak lyssensoren som krav er at ovnen ikke skal gå på ved bevegelse på natten. 5 minutter er ikke mye nei, men har hatt det som feilsøking og skal skru opp ettervert. Kan prøve uten lys. Er det noen andre feil I koden eller burde dette virket?
×
×
 • Opprett ny...