Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Olav

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Olav sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

18

Nettsamfunnsomdømme

  1. Alle disse prisene blir hentet fra Nordpool. Jeg har sett at disse tallene ikke alltid er klare før midnatt. Ved en restart, så vil sensoren koble til Nordpool og hente alle prisene på nytt, derfor blir Peak, Off-peak1 og Off-peak2 rettet. I noen få tilfeller når markedet er ustabilt kan også prisene endres litt. Grunnen til at prisene bare oppdateres ei gang i døgnet er at Nordpool ikke tillater automatisk uthenting av data som kan redusere ytelsen på nettsiden. Siden jeg ikke kjenner til kapasiteten på nettsiden til Nordpool, og i tillegg til at sensoren har blitt kjent også utenfor Norge ?, så har jeg valgt å begrense henting til ei gang i døgnet for å unngå at Nordpool blokkerer den på grunn av høy trafikk. Nordpool reklamerer for et nytt data-API som er på vei, forhåpentligvis blir dette åpent og gratis. -Det kan hende dette problemet kan fikses når det nye API'et slippes.
  2. Alle sensorene samles under sensor gruppa i konfigurasjonen: sensor: # Alle sensorer på dette nivået - platform: ruter # Parametere for sensorer på dette nivået stoppid: 2130501 destination: 'Drøbak-Seiersten' - platform: nordpool currency: 'NOK' region: 'Oslo' name: 'Strømpris'
  3. Jeg har oppdatert default-branchen med mulighet for offset. Da kan du legge inn en egen instans for en sensor med et offset, slik at du kan se prisen neste time, om to timer osv. Det stemmer. Sensorer kan bare vise måleverdien som gjelder akkurat nå. For å få verdien inn i HA, må derfor scriptet simulere en sensor ved å bare gi ut øyeblikksverdien når HA ber om sensor statusen. Når du får frem en graf i HA så er det fordi HA har logget verdien og tegner en graf for deg basert på hva den husker. Det er mulig å vise flere ulike verdier på en sensor, men bare en av dem er gjeldende og blir logget. Resten er kun for informasjon. Dersom du ønsker en graf for fremtidige strømpriser passer det dessverre dårlig med en sensor i HA. Da passer det bedre med et eksternt program som lager et bilde som du henter inn i HA med f.eks. Camera - local file.
  4. Det er helt greit @petersv? PS: du får prisene for hele neste døgn fra mellom kl. 13-15. Da er det bare å kjøre på å analysere og planlegge neste dags forbruk. ?
  5. Du kan aktivere logging ved å legge inn dette i configuration.yaml: logger: default: warning logs: homeassistant.components.nordpool: debug
  6. Thanks for noticing! No, it should only contain the new code. I guess the pasting of new code over the old code did not work as planned. Your modification should work through midnight, because what's done is adding the current 'date and time' and a 'date and time' of negative one hour, so at midnight, the time "now" will be yesterday 23:00. I have updated the development-code to accept negative offset, and I will test it later tonight.
  7. I have to rewrite the offset calculation. At the moment I'm using an existing function, but it does not support negative values. -I'll look into it and fix it. However, the prices should be extracted, so in the mean time, you'll just see the price for the next hour.
  8. Det var rart med den tiden. Jeg kjører på en Odroid C1+, den tilsvarer en rpi3, bortsett fra at den er 32bit så det burde være ganske likt. Jeg har iallefall lagt ut en versjon med mulighet for offset. Den er ikke testet ordentlig ut enda, så du må velge branch development for å laste ned denne versjonen: Legg også til "offset: '02:00:00' " i config'en, da får du gjeldende pris. Evt. så kan du legge til flere timer dersom du ønsker å ha en pris lenger frem i tid. NB: setter du denne for langt frem i tid, så kan den få problemer med at det ikke er lagt ut priser enda. Denne versjonen har også noen ekstra debuggingsfunksjoner som jeg bruker under langtidstesting. 1 next update og 2 next update er time og minutt for neste nedlasting av priser for neste dag, dessuten vil det komme opp noen nye feilmeldinger i loggen: "Fetching Nordpool prices." og forhåpentligvis "Nordpool prices updated."
  9. Jeg kjenner ikke til noen måte å få Home assistant til å vise sensormålinger frem i tid. Derfor vises bare øyeblikksverdien. Jeg har tenkt å legge til en mulighet for offset etter hvert slik at man kan ha en sensor som kontinuerlig viser strømprisen om f.eks. tre timer. Jeg bruker funksjonen datetime.datetime.now() til å finne ut hva klokka er nå. Det kan se ut som den returnerer systemklokka. Kjører du Home assistant på en Windows maskin? -Det kan se ut som om windows setter tidssone på en annen måte enn linux: https://bugs.python.org/issue17627
  10. Jeg oppdaterte til 0.67.1 i dag, og det ser ikke ut til å være noen problemer. Det ser ikke ut som Home assistant finner nordpool.py. Er mappenavnet med bare små bokstaver, eller har det sneket seg inn noen store bokstaver? Hvis du kjører på Linux, så kan du også prøve å endre rettighetene på fila slik at Home assistant brukeren kan kjøre den.
  11. Ja, det er NordPool som legger ut disse prisene også. De var ikke lagt inn før lunch, men ser de har kommet inn nå. Det hender en sjelden gang av og til at disse prisene bare settes til "-" Edit: Snapshot av ferske priser:
  12. Takk for gode feilmeldinger Jeg satte igang en test i går som har gått over natta, men rullet ikke ut koden. Jeg har gjort en "hastefiks" nå som er tilgjengelig. Problemet er at i dag er det ikke notert noen peak og off-peak priser.
  13. Det ser ut som det har sneket seg inn en liten bug når jeg fikset koden i forhold til noen PEP8 regler de bruker i Home-Assistant. Jeg har rettet opp i den nå, men får dessverre ikke testet den før i kveld.
  14. Å, nei, den har jeg ikke. Jeg rutet datatrafikken på mobilen igjennom en lokal VPN tilkobling, lagret denne trafikken til en fil, og brukte Wireshark for å analysere dataene. Så i praksis så emulerer Home-assistant sensoren App'en for å få tak i prisene.
  15. Kildekoden ligger på Bitbucket. Linken er i første post, rett under bildet. -Det er litt lettere å vedlikeholde koden i et revisjonssystem enn som vedlegg i et forum. Dataene kommer i JSON format, jeg kjenner ikke til om det er lett å parse i .net.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.