Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kanor

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kanor

  1. God strømforsyning er viktig ja. Brukte først en 2A usb-lader som fulgte med min gamle Samsung note 4, men Pi'en hang seg sånn ca. en gang i døgnet med den. Også kjøpte jeg denne: https://www.aliexpress.com/item/Raspberry-Pi-3-Power-Supply-5V-3A-Switch-Button-Micro-USB-Interface-Power-Charger-Adapter-EU/32805797998.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.IaC7wV, men den var enda dårligere... Så jeg bruker nå denne som jeg egentlig hadde tiltenkt lading av nytelefonen via en USB-C HUB: https://www.aliexpress.com/item/L-I-45W-USB-Type-C-Wall-Charger-Power-Adapter-with-Power-Delivery-for-iPhone-X/32839304892.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.W3aMME Er nok en hvis sammenheng mellom pris og kvalitet på varene fra kina ja ?
  2. Jeg kjøpte ett slikt: https://www.aliexpress.com/item/Industrial-Grade-USB-Transfer-to-MBUS-Host-USB-MBUS-Meter-Reading-Communication-USB-Power-Supply-10/32831725364.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.V57FUI og det fungere ok, så ser ikke bort fra at denne billigere varianten også vil virke. Men mener å ha lest advarsler om at man skal være obs på at slike billige M-BUS adaptere som er bygd opp av diskre komponenter ikke har galvanisk skille og man kan risikere å skade USB-porten man kobler seg inn på. Jeg også bruker en Raspberry Pi 3 som kjører domoticz. Har skrevet python-script som leser serie-dataene som kommer inn på USB-porten også henter ut/konverterer de hex-bytene som inneholder de verdiene jeg vil ha tak i. Har gitt blanke i å forsøke å forstå 'obis-språket' siden dataene som strømmer ut på hanporten har ett kjent fast og forutsigbart mønster, og det holder å telle seg fram til riktig byte for aktuell verdi i hver frame. Men hadde jeg vist om den sw som du linker til over, hadde jeg nok spart meg noen timer med å lære meg python....? Har i tillegg laget ett python-script som laster ned xls-arket med spot-prisene fra nordpool så jeg kan kalkulere strømkost time for time. Skal bli spennende å se når strømregningen kommer neste mnd om man med timebasert avregning som kommer i nær fremtid vil måtte betale mer eller mindre, og om det vil være noe å spare på å flytte de 'trege forbrukerne' til timer med lav pris:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.