Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

olavkige

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av olavkige

  1. Det var dette jeg håpet skulle holde også. At jeg kan styre solskjerming med både temperatur og lys. Dvs at det skal mer til på vinterstid at solskjermingen går ned slik at vi får utnyttet varmen. Jeg har kjøpt futurehome-systemet og håper dette lar seg ordne der.
  2. Takk for gode tilbakemeldinger. Jeg hadde nok håpet å unngå en såpassk omplisert løsning som Ramja har presentert for solføler. Jeg har nå akkurat mottatt Futurehome smarthubben så skal sånn smått begynne å skissere de ulike løsningene. Det er fremdeles noen uker igjen til solskjermingen er på plass heldigvis.
  3. Har nå lest litt ekstra og jeg lurer på om noen kan forklare meg fordelen med Fibaro Home Center 2 kontra futurehome. Ser at prisen er høyere, men er det klare fordeler med HC2?
  4. Dette er helt klart et veldig godt poeng. Vi ønsker nok ikke å ha solskjermingen nede om vinteren f.eks. Hva gjelder bryter for opp og nedkjøring så ønsker jeg dette også slik at det går an å kjøre en screen opp ved behov. Dette må da overstyre signal fra solsensor. Er dette mulig?
  5. Ergo skal jeg kjøpe inn to stk Aeon Labs multisensor. En til å montere ute eller til å se gjennom vinduet ut, og én til å ha inne i stua. Forstår at disse skal kobles til fastnettet. Snakket nå med solskjermingsleverandør, og han mente at jeg ikke burde installere selve den mekaniske bryteren leverandørene kan levere, men heller en trådløs sak jeg kobler mot futurehome. Hva tror dere om dette?
  6. Topp. Takker for svar. Jeg må også få inn noe som kan sørge for at screensa går ned når det er sol. Hva kjøper jeg da?
  7. Hei dere! Vi har flyttet inn i et hus fra slutten av 90-tallet og skal nå gå i gang med solskjerming av to stk vinduer. Det er ingen automasjon i huset per i dag, men jeg ønsker at solskjermingsscreensene skal kunne styres fra app på mobil. Etter litt søking på nettet har jeg kommet frem til at Somfy har et eget system på dette som trolig vil fungere helt topp for akkurat solskjermingen, men det stopper også der. Etter litt tankevirksomhet har jeg kommet frem til at det hadde vært gøy å utvidet styringen til å kunne lese av effektforbruk på sentrale komponenter i huset som ventilasjonsanlegg, varmtvannsbereder og trolig også styre panelovnene. Dermed utgår Somfy sin egen tahoma og styring. Siden solskjermingen må kunne brukes av alle i huset må app-løsningen være god. Jeg har derfor sett mer på Futurehome sin løsning og går trolig for denne. Jeg har derfor (naturlig nok) en rekke spørsmål siden jeg ikke kan noe om dette og håper noen her kan hjelpe til med slik at bestillingen av solskjermingen . Skal solskjermingen bestilles med motor fra Somfy med vanlig gammeldags bryter på vegg? Full kabling og veggboks med Disse motorene leveres også med RTS og IO-løsning. Ved bruk av Fibaro Roller Shutter 2 opp mot Futurehome hub bør vel ikke dette velges ved bestilling av solskjerming? Er det slik at futurehome-huben bør stå sentralt i huset eller bruker den det eksisterende trådløse nettverket? Jeg har to stk AccessPoints, en i hver etasje i huset. Vil dette fungere godt ? Jeg har trolig uendelig mange flere spørsmål, men det viktigste er å få satt i gang bestilling av solskjermingen. (Har stillt spørsmålet også på facebooksiden Smarthus og IoT på faceobok, men mest for å få flere til å hjelpe til med valgene nå i første omgang). Hilsen Olav
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.