Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mirius

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mirius sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Om du har en eldre ringetrafo ville jeg ha sjekket hvor mye du faktisk får ut fra denne med et multimeter der ringeknappen er montert. Jeg fant ut at min faktisk ga 15-16V ut til tross for at det kun skal være 4/8/12V. Dette burde jeg selvfølgelig sjekket før jeg bestilte en ny Grothe GT 1980 fra Ebay, men denne blir sikkert montert neste gang jeg har en elektriker på besøk.. Et annet alternativ kan være å gå for dette oppsettet: Ringetrafo 8-24V Ringeklokke Big Ben (skal visstnok tåle 24V selv om det ikke er nevnt) Har ikke testet det selv, men fikk tips om dette fra en kollega som har montert dette sammen med Nest Hello hjemme hos seg
  2. Se der ja. Har egentlig ikke sett så mye på Ring Pro da den ikke har vært aktuelt, men ser jo ut som de har en veldig grei pakke med bl.a. transformator for europeiske kunder!
  3. Takk for tips @RoRy! Ser det finnes flere slik på eBay/Amazon som støtter opptil 16V., så det burde gå fint. Hvilken transformator kjører du for ringeklokken?
  4. Se der ja! Den fikk jeg ikke med meg tidligere.. Den ser jo lovende ut??
  5. Tenker Elko sine Zigbee brytere ikke er aktuelle da jeg har bestemt meg for z-wave og mest sannsynlig Futurehome systemet. Målet er å kombinere dimmere med bevegelsessensor slik at bryterne med impulsfjær kommer til å bli brukt minimalt. Tenker også at alle brytere i huset på et eller annet tidspunkt blir med impulsfjær og at resten av hustanden da venner seg til denne måten å dimme på Vet dere om det er noen produsenter som jobber med z-wave dimmere med hjul?
  6. Den er god. Takk for gode svar @iceball og @berland!
  7. Hei, Vi har planer om å legge opp en Futurehome løsning på sikt, men det er ikke noe vi prioriterer nå da vi akkurat har flyttet inn i huset. Det vi derimot ønsker å prioritere er noen mindre oppgradering av bl.a. badet med dimmere. Da er spørsmålet om det gir mening å legge til rette for Futurehome (ev. en annen z-wave løsning) ved bruk av eksempelvis Fibaro Dimmer istedenfor vanlige dimmere? På badet er det i dag bare vanlige brytere, så her må vi inn må noe nytt uansett om vi skal kunne dimme lysene. Spørsmål: Vil Fibaro Dimmer fungere før Futurehome løsningen er installert? (Jeg antar ja, da de bør fungere selv om løsningen er nede) Er det én Fibaro Dimmer per bryter, eller er det mulig å bruke én Fibaro Dimmer for to brytere (og to ulike stikkontakter)? På forhånd takk for svar?
  8. Det er helt sant. Det verste som kan skje er vel at den gamle Friedland ringeklokken ryker og det er jo ikke noe krise.. Etter litt mer søking på Google har jeg nå funnet ut at Grothe har en transformator (GT 1980) som støtter 12/16/24/32 V som gjør dette litt mer fleksibelt. Da er det gjerne 16V 2.5A som vil være det mest fornuftige da det er enklere å finne en ringeklokke på eBay/Amazon til 16V enn det er for 24V - om den eksisterende ikke skulle tåle det. Veien fra 12V til 16V er også kortere enn til 24V. Nest henviser hovedsaklig til en såkalt Nest Pro montørtjeneste, men det hjelper lite når Nest offisielt kun er støttet i USA og Canada. Ser også ut som det hovedsaklig er oppgradering av transformator som må til der borte.
  9. Slik jeg har forstått det skal Nest Hello byttes ut med ringeknappen, mens eksisterende anlegg består (i de tilfellene det er kompatibelt). Det legges opp til at den "vanlige" ringeklokken brukes som før, men at du får en smartfunksjoner (nest app, google home, IFTTT osv) gjennom Nest i tillegg.
  10. Takk @Johs.. Jeg så på den tidligere, men ble litt skremt av denne teksten under produktinformasjon: Om den ikke kan benyttes i kombinasjon med bryter med lys, så vil nok ikke en Nest Hello fungere heller..?
  11. Nesten korrekt. Nest Hello erstatter i praksis kun "ringeknappen" og ikke selve ringeklokken (eldre mekanisk Friedland i dag). Derav spørsmålene i initiell post: Vil eksisterende Friedland ringeklokke fungere med 24V? Er det mulig å få tak i en ringeklokke som støtter 24V? (fant ingen på google i Norge) Beklager om dette ble forvirrende.
  12. Slik jeg forstår det så krever Nest Hello 16-24V, mens eksisterende trafo kun støtter 4/8/12V. Har lest flere plasser at den ikke vil fungere med så lav spenning (<16V). Men mulig det er jeg som misforstår her? Fra tech spec: Om det fungerer med eksisterende trafo osv gjør det jo installasjonen av Nest Hello veldig enkel
  13. Hei, Jeg vurderer å bestille en Nest Hello fra USA, men i den forbindelse har det dukket opp noen problemstillinger jeg trenger litt hjelp til. Dagens installasjon (se vedlagte bilder) Ringeknapp: Vanlig knapp uten lys Ringeklokke: Eldre Friedland, mekanisk Ringetrafo: Eldre Grothe, 4/8/12V 1A Nest Hello krever 16-24V trafo for at den skal fungere, noe som betyr at ny trafo osv. må inn. Etter noen raske google søk finner jeg kun nye trafoer med enten 8, 12 eller 24 volt. Ser at Elektroimportøren har en grei her. Da Nest Hello krever 16-24V, vil jeg anta at trafoen må settes til 24V (da 16V ikke er et nivå). Så kommer det noen spørsmål (gitt at jeg kjøper trafoen fra Elektroimportøren): Vil eksisterende Friedland ringeklokke fungere med 24V? Er det mulig å få tak i en ringeklokke som støtter 24V? (fant ingen på google i Norge) Er det noen andre her som har prøvd seg på en tilsvarende installasjon? På forhånd takk for alle svar? PS: Usikker på om dette er riktig kategori da jeg, naturlig nok, ikke fant en egen kategori for ringeklokker
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.