Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

frostmo84

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frostmo84

  1. TheGizmo skrev (På 2.12.2022 den 18.16):

    Sendte sak til Lillestrøm selv i dag, ang krypteringsnøkkel. Jakter på usb mottaker, tenker å ha modul i Home Assistant for logging av forbruk og sanntid på mitt Magic Mirror

    @TheGizmoKan du sende pm med info om hvem man kan kontakte i Lillestrøm kommune? Har forsøkt før men ikke kommet noen vei 

  2. On 05/05/2019 at 08:31, wmbusmeters said:

     

    Hi Lars! I have been experimenting with rtl_wmbus and my multical21 meter. Unfortunately I do not get any reliable readings.

    When rtl_wmbus prints C1;0 first, then it means that it could not reliable decode the radio packet, ie crc error.

     

    I asked the developer about this and he wrote:

    --------------

    you are good with strings begin with C1;1 or with T1;1. The format behind a whole string is

    MODE;CRC_OK;3OUTOF6OK;TIMESTAMP;PACKET_RSSI;CURRENT_RSSI;LINK_LAYER_IDENT_NO;DATAGRAM_WITHOUT_CRC_BYTES.

    3OUTOF6OK makes sense only with mode T1 and no sense with mode C1 (always set to 1).

    C1 mode generally causes more problems regarding clock recovering because no channel coding is used. Channel coding would force transmitter to switch from 0 to 1 and back more often while sending that makes clock recovering by receiver easier on costs of datagram transmission time that takes longer.

    -----------------------

     

    There are several users of wmbusmeters and rtl_wmbus, but they listen to T1 meters.

     

    I have sent a recording to the rtl_wmbus developer to see if he can improve his software radio.

    You could perhaps also help him out by opening an issue and offer recordings from rtl_sdr.

     

     

    Water meter is now mandatory for new Lillestrøm kommune, so there will be a few more geeks looking to get their data on in the year coming. I've got a water meter installed, and have ordered a generic rtl sdr device,, as i've understood it they should be able to interpret the Multical C1 meters via wmbusmeters now?

     

    Would be interested to hear if anyone has had success with this, and also curios about any automations based on water data.

  3. hei @daniel.h.iversen

     

    er nybegynner på homeassistant, og ikke programmerer men koser meg fælt likevel ^_^ 

    jeg har tibber pulse , og nylig installert en easee ladestasjon også. hva tror sjansen er for at vi får en home assistant component for easee laderne etter hvert? :) med en nissan leaf som fungerer svært dårlig på alt som har med kommunikasjon rundt batteri og ladestatus, hadde det vært snedig å kunne fulgt med på batteriprosent og ladehastighet fra home assistant, sammen med påminnelse om å plugge i laderen hvis man har glemt det, etc .

  4. obs! jeg har selv startet med dette nylig så har ikke 100% kontroll på ting selv, men:

     

    Det er bare å sette i gang å trykke "ta kontroll" , da dette er enkleste veien å gå uansett. :)  At ting ikke blir lagt til i brukergrensesnittet er bare en fordel for z wave enheter, det er så mange entities pr dings så det blir bare rot og mye unødvendig. De forsvinner jo ikke,  du finner alle dine enheter listet under "states" på developer tools i menyen til venstre.

     

    image.thumb.png.9b64516c7aa738722a90884f91e0b9e8.png

     

    Jeg skjønte ikke helt greia med lovelace før jeg trykket på den "ta kontroll" knappen. Nå kan jeg endre alt inne på siden der uten å editrere filer manuelt:

     

    image.thumb.png.2751908c6b1b0a03676869d6f3c64c4c.png

     

     

    på skjermbildet her kan du se at det er fullt av "edit" og pluss tegn og så videre.:)

  5. hei!

     

    Ny på forumet , har vært mye å snoket for å få tips men registrerer meg nå da jeg ikke har funnet svar på noe jeg tror flere kunne hatt glede av 

     

    Gjelder Fibaro Dimmer 2 . Jeg synes det fungerer dårlig å styre dimming på et lys med impulsbryter , og kunne heller tenkt meg noe ala xcomfort sine trådløse brytere, der bryteren er "midstilt" , og det er impuls både opp og ned, der kort trykk er på/av og langt trykk er dim opp/ned .

     

    image.png.f41a2dfcf37f473bcd39edf2b15902dc.png

     

    Dette er mulig med parameter 20 satt til 2 , "roller blind switch"  ,

     

    Jeg kunne selvfølgelig satt inn en persiennebryter med synes ikke det heller er ideelt. Har derfor sett meg rundt etter en bryter slik beskrevet lenger opp , der opp og ned er på samme knapp, som er midtstilt i normalstilling.

     

    Kjenner noen til en slik bryter til standard elko rammer ? Eller har noen gjort dette på en annen måte? Jeg tenker dette vil være mye mer brukevennlig, trenger bare å finne rett produkt og få installert det:)

     

    Christer 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.