Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MLL

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

MLL sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette gjelder også for Kamstrup og Kaifa. Både 0x7E og 0x7D dukker opp midt i meldingende. Merkelig at ingen av produsentene har klart å implementere HDLC-protokollen rett. Det er spesifisert at AMS skal bruke HDLC-protokollen slik som den er beskrevet i IEC 62056-46.
  2. Strømmålerne bruker kun det fysiske laget av M-Bus standarden.
  3. Hvis du prøver å printe all dataen som characters så får du scramble. Med scramble så antar jeg du mener forskjellige symboler og tegn. Dataen som sendes fra måleren og videre fra komponenten du har kjøpt er ikke i string-format. Unntaket er målerid, målertype og listeid.
  4. Det er noe rart i implementasjonen av HDLC-protokollen i Kaifa-målere. I mine medlinger kan jeg få 0x7E i selve meldingen. Har fått denne byten i FCS checksum-feltene. Dette er ikke i henheld til ISO/IEC 13239 standarden om HDLC. Hele poenget med start og stop byte forsvinner jo når du plutselig kan få det inne i meldingen.
  5. Se tabell side 34 i https://www.dlms.com/files/Excerpt_BB12.pdf Noe som også er interessant er at det kun sendes ut uint32 verdier fra måleren, mens i spesifikasjonen står det at current skal være en long-signed(int16) og voltage skal være long-unsigned(int16). En annen ting er at enhetene i spesifikasjonen ikke stemmer med enghetene på data som sendes ut. F. eks så står det at enheten på spenning skal være volt[V]. Jeg får ut 2261 som spenning. Antar da at jeg må dele på 10 for og få spenning i volt. Jeg synes det er rart at den nåværende implementasjonen ikke følger spesifikasjonen.
  6. Hei. Jeg har litt problemer med TSS721. Jeg kjøpte noen stykker av denne sammen med noen SOIC to DIP adaptere for testing på breadboard. Det jeg har gjort er å lodde den på adaptaret og koblet den opp til en CP2102 Uart til Usb converter. På denne måten kan jeg lese inn dataen til terminal på PC. Jeg har koblet opp chipen akkurat slik som vist i FIGUR 8 i databladet til TSS721. BAT er koblet til 3.3V, og TX på TSS721 er koblet til RX på CP2102. Jeg fikk ikke ut noe data fra chipen. Da jeg målte med multimeter oppdaget jeg at spenningen på VDD(Pin 11) er 8V og ikke 3.3V slik som den skal være. Jeg målte spenningen over C_STC til å være 16V. I databladet så står det at denne spenningen skal være øvre begrenset til 7V(REF1 i databladet). Det er tydelig at noe er galt her. Jeg får akkurat samme problem med begge chipene jeg har prøvd. Jeg vil tro at sannsynligheten for å få to defekte chiper er ganske lav. Noen som vet hva jeg gjør galt? Er det noen andre som har hatt problemer med TSS721? Verdier på komponenter jeg har brukt: R_LOAD = 100kΩ R_RIDD = 22kΩ R_RIS = 470Ω C_STC = 10µF C_VDD=C_SC = 0.1µF EDIT: Vet ikke hva som var galt, men byttet ut alle komponentene og breadboardet så funket det fint.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.