Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

McHeiti

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av McHeiti

  1. Betyr det at den kan settes opp uten noe annet enn termostat og en z-water 2? Jeg har noen rom som må bli ferdige før jeg får satt opp home assistant, men er veldig lei av at temperaturen er alt for høy eller alt for lav.
  2. Er helt enig i at høyttaler kan være møbel. Farfaren min samlet på radioer i alle slags former, og jeg arvet mye knask. Den som er avbildet under fikk jeg til konfirmasjonen min, ikke så lenge før han døde. Siden FM er ubrukelig nå, så skal jeg få bygget den om til DAB og bluetooth med tiden. Må bare finne en løsning jeg kan leve med, vil beholde mest mulig av sjarmen med gammel radio.
  3. Ja, jeg mente egentlig Zigbee. Brainfart. Rørlegger skulle komme med forslag til varmestyring, men er åpen for forslag der. Skal ha vannbåren varme, noe i gulv og noen konvektorer. Har vurdert HomeSeer, men et par venner skal bruke HA. Er det betydelig mindre koding i HS? Hvorfor trekrør til vinduskarmer? Det har jeg faktisk tenkt på i et par år allerede. Hun synes egemtlig Hue virka som noe unødvendige greier. Har forsiktig kjøpt inn i huset vi bor i nå, og når vi pussa opp soveromet så kjøpte hun inn Hue på eget iniativ. Hun var også VELDIG i mot integrerte høyttalere og bedre hjemmekino i det nye huset. Tok en tur på hifi-klubben og fikk testa litt forskjellig. Plutselig er det helt greit alikevell. :p Spørsmål: Vil ha et par kamera ute, og et i garasjen. Kablet og lagre video lokalt. Hva egner seg i herlig vestlandsk klima? Smart røykvarsler på 230v, noen som har noen gode erfaringer?
  4. Nå nærmer det seg bygging, satser på at startskuddet går til påske. Har funnet ut noen ting: Home Assistant får ansvaret for styring. Lys blir en blanding av Hue og generisk z-wave pærer. Nibe varmepumpe, regner med denne kan integreres mot HA uten at jeg har sjekket det. Bluesound får ansvaret for lyd. Litt usikker på smartlås, så tar gjerne innspill der. Tar også i mot kritikk for de andre valgene mine. Burde jeg tenke på noe annet før byggingen?
  5. Heisann! Jeg og fruen har tenkt å bygge nytt hus om 2-3 år. Har allerede vært hos arkitekt og fått tegnet alt. Jeg har en del erfaring med dippedutter. Bygget min første datamaskin når jeg rundet 10 somrel, og har alltid vært interessert i teknologi. Jeg er ikke veldig komfortabel med koding. Er åpen for det aller meste, utenom Futurehome og Apple. Jeg ønsker mest mulig kablet, med minst mulig greier trådløst og på batteri. Hadde egentlig tenkt å gå for KNX, men ser det blir litt i overkant dyrt og veldig lukket(?). Finnes det gode alternativer til dette? Tenker å automatisere det meste, om ikke alt blir gjort med en gang så vil jeg ihvertfall legge klart rør. Og nå som Google Assistant kommer for fult, vil dette erstatte dedikerte servere som feks Homeseer? Vi skal ha solceller og solfangere, om det har noe å si. :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.