Gå til innhold
 • Bli medlem

omw

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om omw

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har gjort dette mer stabilt i versjon 1.2.0 av pynobo, men jeg har ikke testet alle mulige varianter av nettverksproblemer. Jeg forsøkte å gjøre 1.2.0 bakoverkompatibel, men den fungerte ikke med hanobo 1.1.2. En av følgende PR-er må merges at alle skal få glede av den: https://github.com/echoromeo/hanobo/pull/30 (HACS-versjon) https://github.com/home-assistant/core/pull/50913 (offisiell integrasjon)
 2. Mobilapp/Home Assistant snakker direkte med Nobø Hub på lokalnettet. Hub-en kan hente oppdateringer av firmware fra en server hos Nobø, og jeg tror også den henter tid fra en server hos Nobø (det virker som om min bruker et par dager på å bytte mellom sommertid og vintertid). Hvis du skal bruker mobilappen til Nobø over internett, så vil mobilapp og hub-en koble seg opp mot Nobøs proxyserver med kryptert kanal. Evt. så kan du kjøre HA og åpne for internettilgang til den i stedet.
 3. Tusen takk! Jeg hadde trodd på deg uten skjermbilder altså. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar å få dette på plass, jeg venter fortsatt på review av offisiell HA-integrasjon, og jeg tror dette bør komme i neste versjon, men jeg begynner på det uansett. Du får legge den tilbake i ekstra-sonen din i mellomtiden.
 4. Jepp, akkurat slik! Tusen takk skal du ha. Og for å dobbeltsjekke: den var fortsatt ikke koblet på en sone på det tidspunktet? Det var akkurat det jeg tenkte. Temperaturen vil fortsatt vises i klima-entiteten dersom den er koblet til en sone, men da kan vi ha en sensor ved siden av også. Da slipper f.eks. du å ha den ekstra sonen.
 5. Legg til følgende i configuration.yaml: logger: default: info logs: pynobo: debug Se etter meldinger i homeassistant.log med "[pynobo] received" for meldinger Y02. Omtrent slik (konstruert siden jeg ikke har SW4): 2021-05-24 15:58:29 DEBUG (MainThread) [pynobo] received: ['Y02', '234000012006', '24.125'] Ja, det er foreløpig ikke støtte for å lage en entitet av SW4, kun for soner. Men om det gir mening, så kan jeg legge det til. Da er neste spørsmål om vi alltid vil ha en entitet for SW4, eller bare om den ikke er koblet til en sone.
 6. Om du fjerner sonen fra switchen i Nobø appen, klarer du å se på debug-meldingene om API-et rapporterer temperatur?
 7. Du kan ha den som global kontroller også - altså at den styrer alle soner - se "Global kontroll" her: https://help.nobo.no/ec/tilleggsprodukter/bryterpanel-noboe-switch-sw4/ I skjermbildet der så ser det ut til at temperaturen må kobles til en sone, men det kan jo hende at hub rapporterer temperatur selv om den ikke er koblet til en sone.
 8. Jeg ser jo at dette er implementert for lengst! Men jeg får ikke lekt med det selv…
 9. Til dere som har SW4 (Nobø Switch) - kan den rapportere temperatur i API-et uten å være koblet til en sone? Grunnen til at jeg spør, er om det gir mening å eksponere SW4 som egen entitet (sensor) i HA.
 10. Da er PR sendt inn: https://github.com/home-assistant/core/pull/50913
 11. @JørgenA Tre til til listen din: 160: RDC-700 - Heater, comfort and eco temperature set on device. 182: R80 RSC 700 - Heater, comfort temperature set on device, eco temperature set in hub. 200: TRB36 700 - Floor, comfort and eco temperature set on device 160 og 200 har jeg. 182 så jeg på bildet her: https://www.glendimplex.no/produkter/noboe-kontrollenheter-for-eldre-ovner/c-112 RSC 700 og R80 RXC 700 klarer jeg ikke se numrene på. Jeg regner med det er greit at jeg kopierer listen inn i pynobo også?
 12. Da har @echoromeo merget async-versjonen av pynobo! For de som har fulgt med på PR-en, så er den laget bakoverkompatibel etter innspill. Offisiell integrasjon til Home Assistant er på gang her: https://github.com/oyvindwe/home-assistant/tree/nobo_hub Implementasjonen er ferdig, men det gjenstår litt på enhetstesten. Jeg har tatt med å fortsatt støtte konfigurasjon via configuration.yaml, men det er mulig det ikke blir godtatt, jf. https://github.com/home-assistant/architecture/blob/master/adr/0010-integration-configuration.md - men det er veldig enkelt å set
 13. Det var kanskje litt forvirrende eksempel. Jeg bruker (i alle fall foreløpig) ukesprofiler fra app-en, og mine normal-profiler har samme navn som sonen den gjelder for. For å styre hver ovn/varmekabel individuelt, så må man lage en sone for hver - det kan fort bli mer enn 16 soner. Er det noen som vet hvor mange soner som er støttet?
 14. Da nærmer async-versjonen seg å bli ferdig! Neste steget er å få en full integrasjon inn i HA. Det største problemet jeg har støtt på så langt, er å lage brukergrensesnitt for å konfigurere ukesprofil for "på". Det er ikke støtte for å legge konfigurasjon på en `ClimateDevice` (altså hver enkelt sone), dermed så må konfigurasjonen settes på plattformen (slik det gjøres i dag). Det er heller ikke støtte for dynamiske feltnavn, kun dynamisk beskrivelse øverst, så antall soner som skal kunne skrues på må hardkodes, så UI blir litt rart (se under). Jeg tenkte å legge inn maks 16 soner
 15. Denne kan brukes til testing, men jeg er nå i ferd med å skrive en full integrasjon i HA.
×
×
 • Opprett ny...