Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kln66

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

kln66 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Til info så gikk det veldig greit. Sendte mail til Verisure, og et par timer senere ble jeg oppringt. Måtte oppi kodeord fra det gamle anlegget, og så ble komponentene frigitt. Noen som vet om jeg må resette Vboxen før jeg installerer, og i så fall hvordan jeg gjør det?
  2. Når jeg prøver å legge inn de to komponentene på et nytt anlegg (gratiskonto hos Verisure) får jeg beskjed om at dette ikke er mulig, og jeg antar det er fordi serienumrene allerede er knyttet til et eksisterende anlegg (som riktignok er avsluttet). Dette er altså før jeg i det hele tatt prøver å kople opp komponentene, så det vil ikke hjelpe å resette dem. Men jeg skal prøve å kontakte Verisure og se om de er villige til å frigi dem. Jeg har jo tross alt betalt dem selv.
  3. Den 1. februar byttet jeg fra Verisure til Homely, og så langt virker det bra. Eneste streken i regningen var at den ene av mine to doorman-dørlåser viste seg å være en V2 og ikke V2N, og dermed ikke mulig å integrere i Homely. Siden jeg hadde en Vbox micro fra før var planen da å ha en gratis-konto hos Verisure med bare Vboxen og låsmodulen til V2, sånn at jeg i det minste kan fjernstyre låsen. Dessverre var det ikke mulig å registrere verken låsmodulen eller Vboxen, og jeg tipper det er fordi serienumrene på disse er registrert på det gamle Verisure-abonnementet mitt. Er det noen måte å få "frigitt" disse komponentene slik at de kan brukes i et nytt anlegg? Jeg har også en Homey, og i prinsippet skal vel dørlåsen kunne integreres med den, men igjen må det vel gå via en Verisure-konto? På sikt ender jeg vel opp med å kjøpe en ny doorman til døra, men det får vente litt.
  4. Innser at det er veldig lenge siden jeg lærte om Kirchoffs lover...
  5. Dette med måling på bare to av tre faser, som Aidon gjør på IT-nett forutsetter vel at lasten er noenlunde lik på de tre fasene? Jeg antar at det gjøres et beregning av forbruket på den siste fasen, basert på en slik antakelse? Men hvis man da har skjev last, så risikerer man vel at det målte (og delvis beregnede) forbruket enten er for høyt eller for lavt? Eller er jeg på bærtur her?
  6. Jeg har blitt stoppet på gata av strømselgere, og jeg har hatt dem på døra hjemme. Når de spør hvor jeg er strømkunde, og jeg svarer Tibber, så sier de: "åja, da har du en god avtale" og så går de sin vei Så det er nok en grunn til å gå for Tibber. Ellers har det nylig vært en sak i media om at mange strømselskaper opererer med skjulte tillegg, og dermed ikke er så billige som de gir inntrykk av. Tror ikke Tibber er blant disse.
  7. Har samme erfaring som deg - nøyaktige, lang batteritid og (stort sett) stabile, men noen ganger henger de seg opp og slutter å rapportere. Det er ikke noe stort problem, av mine 11 sensorer er det 3 som har hengt seg opp én gang i løpet av de snart 2 årene jeg har hatt dem. Når de henger seg opp, så er det eneste som hjelper å slette dem fra nettverket og pare dem inn på nytt. Fordi de da kommer inn som nye sensorer, så må flow'ene (programmeringskonseptet i Homey-verdenen) de er med i også oppdateres, så det er litt jobb. Men jeg vet ikke om det er sensorene eller om det er Homey'en som er problemet. Homey er kjent for å ha en dårlig implementering av Zigbee-protokollen, så det kan være der problemet ligger.
  8. Sensibo er i utgangspunktet ikke annet enn en fjernstyring av varmepumpa, og varmepumpa fortsetter å bruke sin innebygde temperatursensor. Så selv om Sensiboen har egen temperatursensor, eller man har en ekstern sensor i tillegg, så kan man ikke gjøre annet enn å endre måltemperatur på varmepumpa. Opplegget mitt med å variere måltemperaturen kun basert på utetemperatur er egentlig en minimumsløsning. Hvis man har Sensiboen koplet til en smarthus-hub av no' slag, så burde det være mulig å lage en algoritme som justerer varmepumpas måltemperatur ut fra hva Sensiboen (eller en annen ekstern sensor) måler, samt utetemperatur, væremelding, osv. Det er vel noe sånt torstein89 beskriver i sitt innlegg, men jeg har ikke forsøkt meg på noe sånt. Sensibo har også en funksjon som heter "Climate react mode", som skal kunne brukes til å styre varmepumpa basert på "følt" temperatur, men jeg har ikke testet ut dette ennå.
  9. Er det noen som har erfaring med Ikea sine Trådfri-pærer i utelamper? De har fått en ny E27-pære som er ganske billig (fordel når man har 5 utelamper), men tåler den å brukes ute? Utelampene mine er helt tette, så vann/fuktighet bør ikke være noe problem(?), men kulda kan kanskje blir en utfordring? Det står at de skal kunne brukes ned til -20, og det bør holde gjennom mye av vinteren. Men hva skjer hvis det blir kaldere?
  10. kln66

    Homey og Tibber

    Kan det være at VThermo ikke oppfatter sensorene dine som sensorer temperaturfølere? VThermo er kanskje litt i overkant Plug&play for min del, for man kan ikke velge sensor selv, man er avhengig av at VThermo kjenner igjen noe i samme rom som en temperaturføler. Jeg bruker en Xiaomi Aqara (Zigbee) som sensor, og en Telldus smartplug (Z-wave) til å styre panelovnen, og hos meg viser Vthermo målt temperatur.
  11. kln66

    Homey og Tibber

    Bruker du virtuell termostat for å kontrollere temperaturen der du har wall-plugs? Jeg har ikke testet selv, men jeg ville da tro at f.eks. Vthermo ville dukke opp i Tibber?
  12. Jeg har en Panasonic varmepumpe som styres av Sensibo, og jeg har en Netatmo. Begge deler er knyttet til en Athom Homey. Så har jeg laget ulike "soner" for utetemperaturen: kaldere enn -8, mellom -8 og 0, mellom 0 og +5 og over +5. Avhengig av hvilken sone utetemperaturen er i velges ulik måltemperatur for varmepumpa (jo kaldere ute, jo høyere måltemperatur). Dette gjør jeg fordi huset ikke er allverdens godt isolert (70-tallshus), og erfaringsmessig lønner det seg å skru opp temperaturen når det blir kaldere ute. Kjører også dag- og nattsenking på varmepumpa, og også der varierer måltemperaturen med utetemperatur.
  13. Tror den er blitt erstattet av en Honeywell-sak (Honeywell har visst overtatt Friedland): https://www.clasohlson.com/no/Honeywell-DCR313N-trådløs-ringeklokke-/36-6298 Dette er også 868Mhz, men da sikkert noe proprietære greier. I hvertfall har ikke Homey støtte for den.
  14. Jeg ser på Clas Ohlson-sidene at det er mange som klager over at ringeklokka ikke fungerer i kuldegrader. Litt upraktisk med en ringeklokke som bare fungerer i sommerhalvåret, så jeg bør kanskje se etter noe annet ?
  15. Jeg vurdere å kjøpe en Nexa dørklokke (https://m.clasohlson.com/no/Nexa-LML-710-trådløs-dørklokke/36-4915), ettersom den ser ut til å kunne koples mot min Homey. Ssamtidig ønsker jeg fortsatt å bruke den mottakeren som følger med. Tanken er at når noen ringer på, så ringer den medfølgende mottakeren, og det trigges et event i Homeyen. Er dette mulig å gjøre?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.