Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

antook

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av antook

  1. Ja, er nok en veldig gammel ovn, men termostat og alt ser ut til å fungere fint, så jeg har det ikke umiddelbart travelt med å bytte den ut. Både for å unngå å kaste ting unødvendig, og fordi jeg ikke har funnet ovner som leverer alt jeg ønsker meg i et slikt produkt (wifi eller aller helst thread,matter støtte, trivielt å kjøre frakoblet internett, helst utskiftbar kontrollmodul). Etter litt leiting har jeg endt opp med å kjøre den opp på en Mill heat plug Gen 3 som jeg kjøpte på tilbud. Håper det skal fungere bra, kanskje også med Home assistant 😃
  2. Hei, takk for svar! Ja, så den posten, samt denne under. Men Jeg tror den ovnen som det er snakk om i posten du lenket til er vesentlig nyere enn min, da fra det jeg kan lese fra lenken under, har "Orion 512 sentralen" blitt levert helt siden 80-tallet 😅
  3. Hei, jeg har en gammel panelovn av type "GER 20 415" ("Nobø system 500") med en "RP 512 receiver" radiokontrollmodul. Slik jeg forstår det fra bl.a denne posten, så hadde Nobø en styresentral kalt "Orion 512" som styrte panelovnen via et 120 eller 107 kHz radiosignal. Er det noen som vet om det går an å skaffe noe litt mer digitalt/tilkoblet som gjør at man kan styre disse via homeassistant eller lignende? Et alternativ er jo å kjøre en Mill WiFiSocket Gen3 elns i pluggen, men vil kanskje fungere enda bedre hvis jeg benytter det som er innebygget allerede.
  4. Synd (om ikke overraskende) å høre at de kun støtter skyløsning, da utgår nok gatewayen deres for min del. Takk for info! Interessant, men tror at hvis jeg først skal legge 5000,- på bordet for en off-the-shelf løsning, vil jeg være dønn sikker på at det fungerer. Jeg kan bedre tåle å stå i noen hundrelapper for RPI basert som kanskje ikke funker.
  5. Hei, Er det noen som har erfaringer med å integrere elkos smart tags sikringer med HomeAssistant, fortrinnsvis uten å gå gjennom Elko's skyløsning? Ut i fra dokumentasjonen på Elko's hub ser det ut som om systemet bruker zigbee for kommunikasjon, så er også interessert i om noen har fått RaspBee II til å fungere med disse sikringene.
  6. @Fjosepose: angående lokalt API, har du funnet noen indikasjon på at dette finnes not sted, eller var det mer i retning av et ønske?
  7. Hei, er ny her på forumet, på tips fra hjemmeautomasjonsentusiast Kjetil Nysæter ila AMS/HASS fordrag i Bergen (https://www.meetup.com/embedded-BGO/events/254660312/). På foredraget kom blant annet HAN dongler opp som tema, noe jeg syntes virker interessant som input til homeassistant som jeg kjører. Ut av det blå jeg fikk nettopp tilbud fra Fjordkraft som er min strømleverandør om å delta i et test-program kalt "Fjordkraft Puls", som tilsynelatende vil skaffe meg en gratis HAN dongel (se vedlagt bilde). Har noen andre her hørt om dette programmet, og eventuelt hacket litt på denne dongelen for å kunne snakke med den utenom appen? Gjorde et kjapt søk her på forumet, men fant ingenting.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.