Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kleivis

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kleivis

  1. Eg har tatt en local reset og inkludert låsen på nytt med FH, Det er vel nå ca 5 døgn siden. Batterinivå er nå 70% (den viser 80% med helt nye batteri). Det ser foreløpig ut til å være en stor forbedring, uten at eg tørr å friskmelde den helt. 

     

    Ellers fikk eg et langt svar fra ID Lock idag:

    Sitat

    Vi jobber med en løsning på å identifisere og løse problemene du nå opplever med batterilevetiden. Da dette kan være en rekke årsaker ønsker vi at du sjekker eller prøver å gjøre følgende.

    1.
    Oppdater din ID Lock 150 med ID Lock 150 Updater, se link. Det kan være lurt å ta ut batteriene før og etter oppdateringen. https://idlock.no/updater/

    2.
    Vi anbefaler å bruke Alkaline AA batterier med 1,5 volt, IEC type LR6. Ikke oppladbare da de ofte har 1,2 volt. Hvis batterier med lavere spenning er benyttet vil nok dette påvirke batterilevetiden.
    Prøv gjerne og å redusere til 4 batterier fra topp eller bunn hvis 8 er benyttet i dag.

    3.
    Hvis z-wave er benyttet prøv å flytte gatewayen nærmere låsen og slå av eller skru ned frekvensen for polling i gatewayen om mulig.
     
    4.
    Hvordan din lås er montert og slitasje kan det gjøre at låsen ikke fungerer optimalt og at den bruker mer batteri enn den skal. Sjekk og gjør da følgende.

    A. Sjekk og juster avstand mellom låskasse og sluttstykke, vi anbefaler en avstand på 2-5mm.

    B. Løsne litt på skruene på låskassen som fester den i karmen, da låskassen kan stå i spenn. Se fig-10 side 14 i brukermanualen for ID Lock 150, se link:
    https://idlock.no/idlock150manual

    C. Hvis beskyttelsesdekselet for knappevrideren er benyttet, demonter denne. Vi anbefaler normalt ikke å bruke denne da den kan skape ekstra friksjon. Den er normalt tiltenkt å brukes sammen med bortesikker-modus. Se side 26 i brukemanualen, link over.

    D. Sjekk hvilket adapter som er brukt, vi anbefaler så lite som mulig. Se link.
    https://idlock.no/kundesenter/idl150-laskasseadapter/

    E. Sjekk at ledningene ligger på utsiden av skruene, da ledningene kan skape ekstra friksjon om de er borti låsmekanismen. Se fig-11b side 14 i brukermanualen, link over.

    F. Sjekk de bevegelige delene i låsekassen, sensorfalle, låsereile og falle, og smør om nødvendig. Bruk da kun smøremiddel av typen «White Lithium Grease», og påfør i små mengder. Overflødig smørning tørkes vekk med en ren fille. Bruk aldri kjemiske smøremidler (som for eksempel WD40).

    Takk for din tålmodighet.

     

  2. Nei, det er ikke meg, men eg sendte de en mail om problemet i romjula. Kan lime inn her når eg får svar.

     

    Fikk nettopp ny utedel  pga problemer med touchpanelet i kulden, men det er ingen forskjell på batterisluket med ny og gammel del. Uten modulen så holdt de ca 10 uker. Det er jo ikke veldig bra det heller, men det kan eg leve med. Har smekklås funksjonen på. Varer nok lenger om den skrus av, men da løper 2 åringen ut i gata.

  3. På min 150 holder batteriene ca 2-4 dager. Får inntrykk av de varer kanskje en dag ekstra om eg bruker 4 batterier istedenfor 8. Byttet julaften, en dag i romjula og er nå ifølge Futurehome på 50%. Stoler dog ikke på batteriprosenten da den kan vise 70% og plutselig halvvere seg neste gang noen åpner døra.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.