Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

killi

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av killi

  1. Ok, da leses ikke dataen inn til Raspberry i det hele tatt siden det kun er intern timestamp jeg mottar.. Når jeg brukte Mbus - TTL så fikk jeg de dataene
  2. Fikk alltid ut 22 bytes i hex format på de små pakkene hvert 2,5 sekund og mye mer hvert 10 sekund.
  3. Er denne dataen rådata fra HAN eller er det prossessert data fra han-port programmet? {"Date_Time":"", "Host_Time":1548366570.276,
  4. Når jeg brukte mbus-TTL adapter hadde jeg bare koblet til RX og det var da mot en com port på crestron. Jeg fikk da inn hex tegn som jeg ikke forstod meg på. Koblet 5V til Vin. Jeg har nå benyttet den andre adapteren jeg har en mbus-usb som det er linket til andre steder. Denne har kun Mbus inn mens andre siden nå kun er USB så jeg har ikke kontrollen på TX her. Det må vel isåfall stenges i software i raspberry? Er det mulig å koble to mbus slaver til samme måler samtidig? dvs Mbus-USB og Mbus til TTL?
  5. Wow, det formatet viste jeg ikke om, kult. Sjekket min data i converteren som du linket til og det stemte da på en prikk med dagens dato. Kan vel da med sikkerhet si at port er aktivert, jeg har korrekt konfigurert utstyr for å motta men at Elverket ikke sender mer data enn klokkeslettet enda?
  6. Ok, jeg kan jo høre med dem om det virkelig er aktivert men det ser også ut som at jeg har feil data inn. Hosttime formatet ikke logisk for meg å forstå iallefall??
  7. Jeg sendte mail til Kraftselskapet i sist uke etter å ha konstantert at det var 0 Volt over pinne 1-2 når jeg da var tilkoblet med HAN til TTL converteren som jeg først lekte med. De forklarte meg at de skulle åpne porten snarest. Iløpet av lørdagen fikk jeg spenning på porten og blinkende lys hvert 2,5 sekund. Jeg hentet da ut noe data som jeg ikke forstod så mye av siden det manglet de normale start bitene. Se bildet jeg la ut fra crestron debuggeren. Jeg fikk så en mail fra Kraftselskapet at det nå var aktivert. Har ikke spurt dem om kryptering men er det normalt å ha?
  8. Hei. Jeg prøver meg igjen på logging av han. Denne gangen med en Raspberry og med han scriptet. Fikk ikke til å laste inn det ferdige imaget så jeg lastet ned standard rasperry OS og la inn han-port-1.15. Når jeg koblet til USB til HAN adapteret så fikk jeg inn dette. Aner ikke hva det betyr og ser ingen fornuft i dataen. Er min Aidon HAN data kryptert? Takker for svar. Er første gang jeg tar i en Rasperry idag. Ønsker egentlig bare å ta imot data parce det til mer standardisert ascii kode og så multicaste det videre på nettverket til annen prossessor som jeg har mer kontrollen på. root@raspberrypi:/home/pi/han-port-1.15# ./test_rx -m -n -d /dev/ttyUSB0 {"Date_Time":"", "Host_Time":1548361631.255, {"Date_Time":"", "Host_Time":1548361632.629, {"Date_Time":"", "Host_Time":1548361635.121, {"Date_Time":"", "Host_Time":1548361637.629, {"Date_Time":"", "Host_Time":1548361641.242,
  9. Hei. Jeg har akkuratt fått aktivert HAN utgangen på min Aidon måler Den begynte å gi spenning lørdags kveld. Jeg har brukt en HAN til TTL converter og koblet den videre inn på en crestron programmerbar processor. Jeg har prøvd meg frem med baudrates og parity og det ser ut som at 2400 8,1,EVEN gir mest konsekvent og lik data. Jeg får små pakker hver 2,5 sekund og større hver 10 sekund slik jeg forstår det skal være. Men om dere ser på data som kommer inn. Er dette noe som kan stemme, dvs at jeg har koblet alt korrekt. Og hvordan kan jeg lese disse kodene, API osv? Jeg vurderer å sette opp en raspberry piom det kan gjøre parsingen bedre og om den da har mulighet å sende videre på ethernet i formatert ascii format til crestron prossessoren som styrer resten av huset? Om en ser på syntax på kodene nedenfor så betyr \x at det som kommer etterpå er i hex verdi. Takker for hjelp.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.