Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Leiv

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leiv

  1. Har ein Fibaro single switch som står på kurs til dykkpumpe. Switch står kontinuerleg innkobla, og pumpe startar/stoppar automatisk på nivå. Ønskjer å hente ut start-tidspunkt, stopp-tidspunkt samt kjøretid for to siste kjøringar. Er klar over at det er mogleg å finne dette ved å zoome inn på grafikk, men ønskjer å hente ut tidspunkt via yaml og presentere dette i separate entity el. glance card.

     

     

     

     

     

     

    IMG_0092.jpeg

  2. Har forsøkt med å legge inn sensorverdi direkte - det gir feilmelding i Plugin som fører til at eventet må slettes og man må kreere et nytt.

     

    Er helt fersk på HomeSeer og tar gjerne imot konkrete forslag til syntaks for

    - et immediate script som konverterer en sensorverdi(adresse) direkte til et heltall

    - et script for å tilordne en virtuell device heltallsverdien av en sensorverdi.

     

    På forhånd takk 🙂 

  3. Hei,

     

    Trenger hjelp til å sett opp et event som sender en Pushover Glance message til Apple watch når en sensorverdi endres (ref. Pushover Glance API / HS3 Pushover plugin). Problemet er at sensorverdien min er Real (temperatur), mens Pushover Glance-funksjonaliteten kun tillater heltall sendt via Count-parameteren.

     

    Er det noen enkel måte å løse dette på - f.eks. via et immediate script som legges direkte inn i Message Count-parameteren i plugin - eller må sensorverdi konverteres via et nytt script? Er takknemlig for et praktisk eksempel som viser hvordan dette kan gjøres 🙂

     

    Det kan nevnes at Glance-funksjonalitet med overføring til klokka fungerer utmerket for tekst-feltene Message og Subtext, men ønsker altså å vise en enkelt sensorverdi analogt eller digitalt på en liten del av klokkeskjermen (se eksempelbilder på Glance API).

  4. På 31.12.2019 den 23.06, stole skrev:

    Har dessverre ikke svar på spørsmålet ditt, men har samme plan. Kan jeg spørre hvordan du vil koble den opp mot NodeMCU, hvilke funksjoner du er ute etter? 

    Vurderer også UAP1 veien, men en enklere/billigere løsning tenker jeg kunne vært å koblet NodeMCU output mot Hörmann enhetens kobling for ekstern trykkbryter. Evt en magnetkontakt for å sjekke om port er åpen eller lukket. 

     

    Som mariend skriver under, gir UAP1 utvidede muligheter styring og statustilbakemelding i forhold til direkte tilkobling med trykkbryter til terminaler på SupraMatic/Promatic. Dette gjør det langt enklere å automatisere scenarier som f.eks. «lukk alle porter» el. «sett alle porter i luftestilling». Jeg kjøpte først Hörmann sin bisecur gateway etter å ha lest i bruksanvisningen at det var mulig å sette opp scenarier. Det viser seg dessverre at scenariefunksjonen ikke tillater å sende dedikerte stopp/åpne/lukke-kommandoer til hver enkelt port (selv om dette helt sikkert ville vært mulig å få til vil dersom Hörmann hadde villet...). Scenariefunksjonen i bisecur gateway gir altså bare et triggersignal for samtlige porter, som resulterer at det er umulig å forutse utfallet dersom ikke alle porter står i samme status. Har flere ganger vært i kontakt med Hörmann teknisk avdeling i Norge om dette, men de har bevisst latt være å gi meg et skikkelig svar (eller så ligger det rett og slett utenfor deres kompetanseområde). Anyway - dette er bakgrunnen for å at jeg vil satse på UAP1-løsningen. 

     

    Se forøvrig Blodstrupmoen sitt innlegg på her på forumet der han beskriver tilsvarende løsning.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.