Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

nicbra

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nicbra

  1. Har dere funnet ut noe mer om dette? Jeg er interessert i et abonnement som kan koble seg opp mot Cat-M1 nettet. Vurderer nesten å starte enkeltpersonforetak bare for å få tilgang til det. 




  2. Jepp! [emoji4] 
    Samt, uavhengig av cloud - det skal virke mot smarthuset selv om Internett er nede!


    Ja det hadde jeg nesten glemt. Jeg fikk jo med meg hva som skjedde med panelovnene fra Mill da serveren deres gikk ned.
    Jeg skal nok se litt mer på muligheten for lokal serving. Selve IoT-biten blir ikke så stor del av oppgava da den går mer på det reguleringstekniske, men uansett fint med tilbakemelding fra dere som antakelig kommer til å bruke dette.
    • Like 1
  3. Hei,

    Det kommende semesteret skal jeg skrive masteroppgave innenfor kybernetikk (reguleringsteknikk). Uten å røpe for mye (den gjøres i samarbeid med en norsk bedrift), så vil dette være innenfor klimakontroll og IoT. Sluttproduktet er tenkt å kunne styres med app eller hub, og i den forbindelse trenger jeg deres hjelp. Jeg har aldri bodd i et smarthus, og heller aldri gått til innkjøp av smarthusprodukter.

    Det første som slår meg er kompatibilitet. Jeg har vært borti nobø-ovner som krever en egen hub, og lar seg vanskelig styres utenom denne huben. Dette synes jeg er høl i hue, og egentlig bør alle IoT-produkter i et hjem kunne samles i et felles system etter eget ønske.

    Har dere noen innspill på hva dette produktet bør støtte? Hva er det viktigste å tenke på etter deres mening?

     

    Mine tanker:

    • Kunne kobles til wifi og/eller zigbee
    • Åpent API for å kunne integreres hvor som helst etter brukerens eget ønske og kompetanse
    • Støtte for MQTT
    • Mulighet for manuell lokal styring

     

    Sånn som jeg ser det så er vel tilkoblingsmulighet og åpent API de to viktigste punktene når det kommer til kompatibilitet, så vil vel resten ordne seg selv? Husk at jeg aldri har vært borti smarthus-emnet tidligere, så derfor ønsker jeg deres tilbakemeldinger og innspill på dette. På forhånd takk. 

    • Like 1
  4. Oppdatering:

    * Bytte av polaritet gir samme resultat men på negativ side av skala.

    * 2 prober gir same resultat ved differasne mellom kanalar.

    * Jording gir masse 50Hz støy.

     

    Alt dette gir mening basert på første post.

    Som du sikkert har konkludert med nå, så er pinne 2 i RJ45/8P8C-kontakten jord, akkurat som beskrevet i

    https://www.nek.no/wp-content/uploads/2019/02/Aidon-HAN-Interface-Description-v11A-ID-34331.pdf

     

     

  5. 6 minutter siden, bearer skrev:

     

    Om du benytter RJ45 på ESP kortet ditt så står du jo fritt til å definere hvilke pinner du bruker til hva. Ser ikkje helt hvordan du skal kunne benytte pinnene i måler enden til noe som helst utover å lese m-bus.

    Samtidig tenker jeg det hadde vært lettest å kunne bruke en vanlig ethernetkabel mellom AMS-måleren og ESP-kortet.

    Hvis det kan forventes høye spenninger fra de andre pinnene fra AMS'en, ønsker jeg ikke å kjøre det rett inn i ESP-mikrokontrolleren.

  6.  

     

     

    5 timer siden, spenceme skrev:
    *Edit: I put together the voltage supervisor piece today.  I'm attaching the schematic with _VS for it.  Main changes are to add the TPS3808 supervisor, additional manual reset button for the CH_PD pin, removal of the PF function from the TSS to the ESP.  I'm also bringing out the 3.3V to the header (i don't use a standard ftdi programmer)

     

    That's cool! Have you tested it yet?

    Instead of removing the PF function completely, maybe you could use it to trigger a modem sleep or light sleep in the ESP?

  7. Jeg har prøvd å lage meg et grensesnitt uten ekstern strømforsyning. Får ut noe data (det er snakk om en Aidon), men det ser ikke helt riktig ut. Sånn som jeg har skjønt det så skal det begynne på 7E? Jeg har prøvd med 8 bit melding, 1 stopbit og både parity even, odd og none men ingen forskjell.
    Noen som kan se en umiddelbar feil?

    16041059857d7e776fd69943a7b7abc0.jpg

     

     

    Legger ved et lite utdrag fra koden min under. Er det riktig syntaks for å lese og parse fra byte til HEX-format?

    Data går inn i RX-pinnen på en ESP-01S, og skal publiseres via MQTT.

    String string;
    
    void setup(){
      Serial.begin(2400, SERIAL_8O1);
    }
    
    void loop(){
      while(Serial.available()){
          byte readByte = Serial.read();
          string +=  String(readByte, HEX);
          string += " ";
        }
        client.publish("AMS/raw_data", string);
      }
    }

     

  8. Jeg er enig i det, og er i grunn skeptisk til å bruke de billigste komponentene på 230 V. Har sett at det florerer av billige falske SSR av merket Fotek. Jeg kommer til å bruke noe tid på å finne SSR av ålreit kvalitet, men det er ikke så godt å finne noen som er CE-merkede.

    Ja det er mange som bruker en smartplugg for å styre av og på, men jeg ønsker (og kommer sannsynligvis til) å lage et mer innebygd system som kan styres i større grad.

    Jeg får se hva det blir til, også får jeg oppdatere dere etterhvert. I mellomtiden tar jeg gjerne i mot tips om hvilke komponenter jeg bør bruke.

  9. Hei

    Er det noen her som har erfaring med å bygge om gamle panelovner?

    I huset har vi gamle 'dumme' panelovner med av\på-regulering. Jeg leker med tanken om å 'smartifisere' disse ved å kunne fjernstyre set-temperatur og eventuelt lage en effektregulering for å gi en jevnere effektforbruk og overflatetemperatur. Tanken er å bruke arduino, nodeMCU eller noe liknende til styring for så å implementere PI-regulering for effekt.

    Har sett at det selges billige Solid-state reléer over internett, men har noen her erfaring med disse? Er dette trygt å bruke? Jeg tenker å bruke slike til å pulsbreddemodulere spenningen til varmeelementet, noen som har litt erfaring med hvor lang periode som bør brukes som pulsbredde?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.