Gå til innhold
 • Bli medlem

Fjellbo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Fjellbo

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fjellbo

  Nybygg

  Har prøvd å koble 2 Fibaro dimmer 2 til Homey uten å lykkes. Noen tips til å koble de sammen? Jeg har nullstilt dimmeren samt flyttet Homey nærmere (50 cm) slik at avstanden ikke skal være noe problem.
 2. Fjellbo

  Nybygg

  I begge tilfellene må vel styreenheten i skapet byttes ut?
 3. Fjellbo

  Nybygg

  Takk. Har dessverre ikke fått lest meg opp særlig mye, men jeg heller mot Homey. Vannbåren varme styres i dag gjennom BT-DRF-02 som kommer med 868 MHz frekvens https://docs.wixstatic.com/ugd/edd7c8_6efe524efe27439abd7696e79ed3c203.pdf Den kan vel snakke med Homey? Ville dere heller byttet ut styringsenhetene?
 4. Fjellbo

  Nybygg

  Stemmer at det er RTS. Hvilke muligheter har jeg da?
 5. Fjellbo

  Nybygg

  Fant ingen ting i dokumentasjonen fra entreprenøren, så får se om jeg kan finne ut av det når jeg er tilbake i leiligheten.
 6. Fjellbo

  Nybygg

  Skal undersøke. Har en slik fjernkontroll hvis det sier deg noe.
 7. Fjellbo

  Nybygg

  Leiligheten ble levert med 6 solskjermer som kun kan styres med en Somfy-fjernkontroll. Det er altså ingen brytere hvor jeg kan sette inn en Fibaro roller shutter. Har dere noen forslag hvordan jeg kan gjøre solskjermingen smart?
 8. Fjellbo

  Nybygg

  Lest meg opp litt den siste tiden, men på grunn av mye annet som skjer om dagen, så har jeg ikke kommet så langt som jeg skulle ønske. Jeg kommer ikke til å bytte ut dimmeren i førsteomgang. Derimot kommer vi til å gå for Fibaro Roller Shutter 3 til styring av solskjermene, Philips HUE eller Fibaro smart dimmere hvor vi får vanlige brytere og kanskje Qubino Flush 1D eller et annet produkt for styring av varmen. Sett litt på Google Hub de siste dagene. Vil gjerne kunne styre produktene med stemmen. I tillegg vil Google kunne styre sonosene og støvsugeren min, som er et pluss. Vil Google også kunne styre alle produktene over på egenhånd, eller bør jeg velge en annen sentral som jeg kobler sammen Google Hub?
 9. Fjellbo

  Nybygg

  Hva ville du gjort nå som vi får dimmere og ikke brytere i alle rom utenom soverommene? Ser for meg at vi enten bytter til noen enkle GU10 lyspærer som ikke er smarte, eller til noe smarte GU10 lyspærer eller bytter ut dimmerene til brytere og installerer Fibaro Dimmer 2. Til info så vil det være 9 dimmere hvorav 5 er knyttet til den åpne kjøkken og stueløsningen.
 10. Fjellbo

  Nybygg

  Nei, vi valgte å ikke oppgradere til Elko plus eller Elko RS lav. Lagt til prislisten. Ganske stive priser
 11. Fjellbo

  Nybygg

  Sparrow II LED downlight Lavtbyggende og dimmbar LED downlight med tilt i matt hvit utførelse.
 12. Fjellbo

  Nybygg

  Kjedelig når vi har brukt ganske mange tusen kroner på det. Prisen for å oppgradere fra bryter til dimmer var 3000 kr. pr. stykk. Det er jeg litt usikker på. Skal undersøke det.
 13. Fjellbo

  Nybygg

  Som du kan se har vi valgt å oppgradere en del bryterne til dimmere. Har det vært bortkastet hvis vi investerer i noen Fibaro 2 dimmere? Spottene vi har valgt har ikke varme-dimmer. Forstår jeg deg riktig hvis du mener vi skal sette inn nye lyspærer f.eks. dim-2-warm? Eller bør jeg ta kontakt med elektriker å spørre om de kan oppgradere spottene til varm-dim til 360 kr stykke?
 14. Fjellbo

  Nybygg

  Kunnskapsnivået er veldig lavt, men jeg er villig til å invester tid fremover. Jeg ser ikke for meg å skrive egne koder. Det er ønskelig med et enkelt system hvor man likevel har en del muligheter etterhvert som kunnskapsnivået øker og man blir klar over hvilke muligheter som finnes, og når nye behov oppstår. Som nevnt er kunnskapsnivået lavt. Jeg har lest litt på tek.no om blant annet Homey og flere andre sentraler, sett litt FutureHome og ulike produkter fra Fibaro og Philips. Pt. er jeg mer forvirret enn da jeg startet å lese meg opp.
 15. Fjellbo

  Nybygg

  Hei, Jeg overtar en helt nye leilighet i løpet av året og ønsker å gjøre den litt smarte. Fra før av har jeg ingen erfaring med smart-løsninger, men har lest litt rundt på nettet og ønsker innspill fra dere. Litt om leiligheten: 1. Vestvendt leilighet på 76 kvm med to bad og soverom. 2. Det er vannbåren varme i leiligheten. 3. I alle rom utenom soverommene vil det være spotter med dimmere. 4. Leiligheten har gulv til tak vinduer og det vil være utvendig solskjerming med innvendig bryter. 5. Vi har Sonos fra før av og skal kjøpe Xiaomi Mi RoboRock S5 før vi flytter inn. Jeg ønsker blant annet å kunne senke temperaturen om natten og når vi er på jobb eller ferie. Solskjermene vil jeg at skal senke/heve seg basert på været og etter etter behov. I tillegg ønsker jeg å sette opp enkle regler for Sonos og støvsugeren. Når det kommer til lys er jeg usikker på hva f.eks Phillips Hue kan bidra med når vi allerede har spotter og dimmer. Forsvinner fordelene ved Phillips Hue, eller er det noe jeg ikke har fått med meg? Hvilken(e) sentral og produkter vil dere anbefale basert på mitt behov? Er det andre produkter dere mener jeg bør gå til anskaffelse av, så setter jeg pris på om dere skriver det også.
×
×
 • Opprett ny...