Gå til innhold
 • Bli medlem

balmli

Medlemmer
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om balmli

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Da har jeg en versjon som virker og kjører. Pinne 4 kobles med rele og 2,2 k motstand mot pinne 5 for Normal, og tilsvarene pinne 6 for Maximum. Ettervarme har jeg ikke fått koblet på, men det er pinne 3. Oppsummert: 2 stk rele, 2,2 kOhms motstander mot pinne 5 & 6, jord koblet mot pinne 4 Z-UNO som styrer releer App for Athom Homey for å tidsstyre ventilasjonen Her er link til Athom Homey app: https://github.com/balmli/no.almli.flexit og Z-UNO - firmware: https://github.com/balmli/no.almli.flexit.zuno
 2. Og tar gjerne imot tips ja 🙂
 3. Jeg har koblet meg på RJ45-pluggen på kortet. Pinne 3 for å se status for ettervarme, og pinne 5 og 6 for status for viftehastighet. Pinne 7 er jord.
 4. Mangler kobling fra rele tilbake til RJ45-pluggen. Fortsatt usikker på hvordan dette kan gjøres og hvilke pinner som skal brukes.
 5. Jeg har dette skjemaet. Her er det ikke benyttet et 817-board som i bildet over, men ellers er det vel ganske så likt.
 6. Her er Z-UNO koblet opp med optocouplere og 1 DS18B20 temperatur sensor. Ved trykk direkte på SP30 - panelet oppdateres også status i appen i Homey.
 7. Og en liten test av innganger fra SP30, med Arduino UNO, 5V, og optocouplere. int FAN_LEVEL_1_PIN = 7; int FAN_LEVEL_2_PIN = 8; int HEATING_PIN = 9; int FAN_MIN_PIN = 10; int FAN_NORMAL_PIN = 11; int FAN_MAX_PIN = 12; int HEATING_LED_PIN = 13; void setup() { pinMode(FAN_LEVEL_1_PIN, INPUT_PULLUP); pinMode(FAN_LEVEL_2_PIN, INPUT_PULLUP); pinMode(HEATING_PIN, INPUT_PULLUP); pinMode(FAN_MIN_PIN, OUTPUT); pinMode(FAN_NORMAL_PIN, OUTPUT); pinMode(FAN_MAX_PIN, OUTPUT); pinMode(HEATING_LED_PIN, OUTPUT); } void loop() { int fanLevel1 = digitalRead(FAN_LEVEL_1_PIN); int fanLevel2 = digitalRead(FAN_LEVEL_2_PIN); int heating = digitalRead(HEATING_PIN); digitalWrite(FAN_MIN_PIN, fanLevel1 == 1 && fanLevel2 == 1 ? HIGH : LOW); digitalWrite(FAN_NORMAL_PIN, fanLevel1 == 0 ? HIGH : LOW); digitalWrite(FAN_MAX_PIN, fanLevel2 == 0 ? HIGH : LOW); digitalWrite(HEATING_LED_PIN, 1 - heating); delay(20); }
 8. Og en liten video-snutt som viser det hele. 2019-07-04-Z-UNO.mp4
 9. "Flow" fra Homey - flow editor som bytter mellom "Minimum", "Maximum/Heating" og til slutt "Normal". Siste overgang krever 2 klikk på den ene knappen og 1 klikk på SP30 - panelet.
 10. Her er bilde av Z-UNO med 2 stk. rele. I firmware nå så simuleres tilstanden til SP30, for å se at Homey appen kan styre releene riktig. Neste blir å koble mot selve SP30...
 11. Her er bilder av SP30 - kretskortet.. Har ikke fått "dekodet" ennå.. Noen som kan fortelle meg hva denne ICen er? Ser ut til å stå 300832 .. men ikke helt sikker.
 12. Ja, skal dele alt ja.. 🙂 Her er link til Z-UNO - firmware: https://github.com/balmli/no.almli.flexit.zuno Og Athom Homey appen: https://github.com/balmli/no.almli.flexit Så med HW, firmware og appen for Homey så kan jeg styre ventilasjonsanlegget, f.eks. starte en timer automatisk når man trykker på selve SP30-panelet slik at anlegget skrus av etter f.eks. 1 time, eller starte når inneluften blir for dårlig, sjekke luftfuktighet på badet og starte automatisk, osv... Har ikke dekodet ISDN - pluggen fra SP30 panelet 100% ennå.. så det er sagt .. Usikker på pinner for viftehastighet og varme.. Og det gjenstår litt på firmware. Og mangler noen deler... rele og optocouplere .. før jeg går videre med elektronikken, og tar gjerne i mot hjelp..
 13. Da tror jeg at det meste av Z-UNO firmware og en liten app for Athom Homey på plass. Her er noen skjermdumps fra Homey - appen. Side 1 er for å kunne velge nivå for viften, og om forvarming av luften skal være på eller av. Side 2 viser status og temperaturer.
 14. Hei, Jeg har en plan om å kunne styre ventilasjonsanlegget i huset, et Flexit VG 400 fra 1999... Tenkte kanskje det er mulig å koble inn på ISDN - pluggen som går til styringsbryteren SP 30 .. På styrekortet i anlegget er det en ledig ISDN - plugg for å kunne ha to SP 30 styringsbrytere hvis man ønsker. Så tenkte å bruke rele for å simulere trykk på de to knappene og en Z-UNO for å styre rele og koble i z-wave nettet. Eller evt en Fibaro Smart Implant, hvis det er mulig.. Noen som har litt info om SP 30 bryteren ? Hvilke ledninger som går hvor.. Vennlig hilsen Bjørnar
×
×
 • Opprett ny...