Gå til innhold
 • Bli medlem

aalberg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om aalberg

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
 1. Dere har vært flinke på å svare, beklager dårlig respons fra meg - men det har vært nedriving og mye som har skjedd. Akkurat nå tenkte jeg å montere en Yale doorman, men ble desverre nødt til å pakke den ned igjen da det manger deler i esken. Jeg begynte også å tenke på om man går til innkjøp av en raspberry pi, behøver man hele sentralen (hub og smartmodul til 1999,- på elkjøp) til Yale for å gjøre den smart, eller holder det med selve smart modulen til 499,-?
 2. Har bestemt meg for spotter og går til innkjøp idag (NP ECO Downlight WarmDim 8W IP44 Matt Sort). Har noen av dere gått til innkjøp av flexwatt matter (varmematter) selv, eller er det best at elektrikker kjøper inn slikt? Jeg sitter å tenker hardt på oppsett og fornuftige brytere. Har lest meg frem til at fibaro dim2 kun fungerer brytere, ikke et slikt rundt hjul-dim fra Elko. Men fungerer en Fibaro Dim2 på en bryter med 3 switcher? Legger med et bilde av en slik bryter jeg tenker på. F.eks om jeg ønsker å koble kjøkken lys på bryter 1, stuelys på bryter 2 og begge på bryter 3? Tusen takk igjen. Dere er gode hjelpere alle sammen og selv om jeg ikke svarer alle så er alle kommentarer lest. DE9D9970-F3BD-4231-9EB8-812CFFA3B6B3.SNAG
 3. Tusen takk @Preference, det er alltid godt å høre noen betryggende ord når en aldri har vært bort i noe slikt selv før Jeg begynner med RBP å tar det der i fra. Blir man avhengig å bare må bygge på mer og mer kan en alltids oppgradere 'hjernen' senere. Vil dere si at rbp + home assistant er en stabil løsning? Jeg tror jeg behøver litt hjelp vedrørende spotter til kjøkken og stue. Hva anbefaler dere? Spotter med GU10 pærer, eller som "SG GYRO" uten utskiftsbare pærer? For å få disse smart er det nødvendig med et fibaropunkt PR spot eller holder det med 1x Fibaro dimmer 2 for f.eks 10 spotter på kjøkkenet? Passer fibaro uansett eller må jeg si ifra til elektrikker at det skal brukes? Alt i alt ønsker jeg jo å se forbruk av strøm helhetlig på huset, men vet ikke helt hva jeg må få koblet hvor for å få dette effektivisert. Behøver jeg hjemmesentralen til fibaro selv om jeg har RBP? Og kan noen fortelle meg hva Fibaro Universal Binary Sensor brukes til? Holysmokes, det er så mange tanker og spørsmål. Om noen orker å svare setter jeg utrolig mye pris på det.
 4. Hmmm, det er slike kommentarer som gjør meg litt skeptisk til at home assistant skal fungere optimalt eller ei.. ønsker jo noe som fungerer. Min bror har skrytt xcomfort og eaton opp i skyene, men det er jo igjen snakk om vanvittige priser.. men vet ikke helt hva mulighetene på dette systemet opp mot home assistant har å by på.
 5. Hehe, ja nei jeg var egentlig bare nysgjerrig på hvordan denne pluggen fungerte - har ikke tenkt å koble den på ovnen, men det var et greit eksempel for å få klare svar på hva den faktisk gjør. Tusen takk for gode svar. Jeg hadde tenkt online i utgangspunktet som Moskus sier, men det er greit å vite at det finnes cloud løsninger også. Nå er jeg slettes ikke avhengig av å velge z-wave termostat, det var bare noe av det første som dukket opp med google søk. Har også lest at z-wave/fibaro skal være stabilt og bra - men fyr gjerne løs med gode forslag til andre varianter som fungerer fint opp mot home assistant. Alt er som sagt veldig nytt for meg, så jeg er litt usikker på hva som behøves - men har jeg forstått det riktig om jeg teknisksett kan kjøpe SG GYRO spotter, om man kobler fibaro sitt rele? Bruker dere aktivt sensorer for aktivering av lys etc? Tørr jeg spørre hvilke sensorer dere bruker om dere bruker home assistant?
 6. Heisann! Nok en ny tråd for en nybegynner. Selv har jeg lest litt rundt, klødd meg i hodet for det er så mange ord og begreper, norsk og engelsk å jeg klarer ikke helt å sette ting på plass. Dette er mine tanker rundt det nye hjemmet mitt: Ser ut til at jeg går for home assistant med Raspberry Pi 3. Grunnen til at jeg tror jeg går for dette er at jeg stiller friere til å kombinere div produkter jeg ønsker at skal snakke sammen. Først og fremst: Ønsker til nye huset: Støvsuger: Roomba i7+ Værstasjon fra Netatmo En del philips HUE lyspærer Men her fungerer kanskje IKEA sine lyspærer like godt til en brøkdel av prisen? Ring dørklokke Ikke helt det utseende jeg ønsker meg på ringeklokka, + at den har subscription om video skal lagres på sky. Her er det pris som kanskje blir avgjørende når jeg nå har en mulighet til innkjøp rimelig. Yale doorman dørlås. Behøver jeg innkjøp av hub om jeg installerer "Yale smartmodul til Doorman V2N-lås" selv om vi har Raspberry Pi? Gulvvarme: Her går jeg for varmefolie. Ønsker termostater som ligner på "Heatit Z-Wave termostat". Forslag til andre? Belysning: Spotter i tak. Her aner jeg ikke hva jeg bør gå for. Alle forslag taes imot med stort takk. Har sett at det finnes trådløse brytere på vegg, for av / på - støtter disse bryterene alle spotter? Hva bør jeg se etter her? Ønsker full kontroll på strømbruk; derav kanskje dag / natt styring på blant annet varmtvannstank. Hva trengs? Fjernstyrt varmepumpe Div spørsmål: 1. Ved kjøp av fibaro wall-plug (for å gjøre produkter smarte).. hvor smarte blir dem faktisk? F.eks la meg si jeg vil koble integrert stekeovn (vet ikke om det er lov, men det er et godt eksempel): Kan jeg velge menyer som grill/varmluft? Kan jeg justere temperatur, eller er det bare av og på? Må jeg ha fibaro hub for at fibaro produkter skal fungere mot Raspberry Pi? Hvordan er sikkerheten på home assistant? Kan en luring få kontroll på hele huset? Det var det jeg klarte å tenke på akkurat nå. Dere kommer til å høre mye fra meg føler jeg 😂
×
×
 • Opprett ny...