Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

OddvarO

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av OddvarO

  1. Får vel trøbel uansett om sentralen krasjer, med z-wave dimmer mellom veggboks og led, er jo systemet nede uansett, til ein har kobla ut dimmaren ( eller går den over i 100% når den ikkje har kommunikasjon med sentral ? ) Selge huset er ikkje problem stilling for meg ?
  2. Var jo slik eg tenkte og, i gang / bad treng ein jo ikkje anna enn bevegelsesensor( multisensor) Sidan kjøkken og stove er i samme rom, vurderer eg og at lys i kjøkkendelen og blir styrt av bevegelse sensor, der ein gå ned i lysstyrke i kjøkkendelen etter ei stund uten bevegelse.
  3. Det var i grunnen det eg hadde tenkt. Forstår eg deg slik at du er litt skeptisk til at den automatiserte verkligheten ikkje altid er så enkel? ? Du ville heller anbefale å gå fra takpunkt til "blenda" veggpunkt og til sikkringskap- slik at ein kan sette inn manuel dimmer om ein vil?
  4. Takk for svar, sidan dette skal være ein utleige leilighet ( korttidsutleige ) er tanken at det må være enkelt og at ikkje t.d. leigetakar skrur opp og ned på t.d. varmen i hytt og pine. Difor tenker eg multisensor istanden for veggtermostat med justeringsmulighet. Ut fra det du seier kan det virke som om det kan være lurt å gå for Fibaro.
  5. Har ikkje tenkt så mykje på smart hjem sjølv om eg har holdt på med "data" sidan 1980 tallet ? Men held på å skal innrede ein leilighet på toppen av ein gamla fjos. Har 200m2 å boltre meg på, flisfyring med varmtvann og eget kraftverk som resurser. Når eg planlegger belysing ( led Downlight) og kabling ser eg for meg at med å gå for ein enkel sak som Fibaro Home Senter eller Future home kan eg spare inn kabling og punkter med å gå over til z-wave dimmere. Når eg då trekker inn styring av gulvvarme med vann og vannlekkasje styring, ser det ut til å kunne balansere og kostnadasmesigt . Ser for meg å bruke AeotecMultisensor 6 z-Wave, i kvart av romma som eg enten skal styre varme, bevegelses sensor, For å styre gulvvarme aktoratorane tenker eg å bruke Heatit Z-Water Heating . Noko av det er lurer mest på er ? 1) Forstår det slik at Fibaro home center lite, bør ein velge bort då den har for treg responstid, er det rett? 2) Er det stor forskjell på responstid på Fibaro Home Center 2 og Futurehome? *** responstid - då tenker eg på kor lang tid går det fra AeotecMultisensor oppdager bevegelse før t.d. Fibaro dimmer klarer å slå på ledlysa. *** 3) Prismessigt eg jo FurureHome å foretrekke, men er det tryggare å gå for Fibaro? Håper nokon tar seg tid til å dele nokre tankar med meg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.