Gå til innhold
 • Bli medlem

doubles

Medlemmer
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om doubles

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. doubles

  Heatit Z-TRM3

  Har den en device handler tilsvarende SmartThings? https://community.smartthings.com/t/release-heatit-z-trm2fx-z-trm3-electronic-thermostat-device-handler-official/171401
 2. doubles

  Heatit Z-TRM3

  Noen som har testet denne med Homey? Noen problemer, eller har det funket fint?
 3. Hei Prøver meg litt fram for å ordne en bryter til fruen i stua (av/på, dimming, etc). Aeotec har en funksjon for "toggle on/off", og den funker jo greit om det bare er snakk om ett lys, men om ungene har vært en tur innom impulsbryteren for ett av flere lys funker det dårlig. Testet med en flow for to lys (https://homey.app/f/RQ7Iwc), og den funker greit, men det virker unødvendig intrikat - spesielt når jeg begynner å legge til flere lys. Noen som har en bedre løsning på dette?
 4. Gammelt innlegg, men jeg tar sjansen..:) Kunne du delt oppsettet du bruker for å få til dette?
 5. Hmm, da må jeg ha misforstått noe. Fant ikke det jeg leste sist, men noe tilsvarende: https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/222183968-Intro-to-Networking-Introduction-to-Virtual-LANs-VLANs-and-Tagging https://www.lifewire.com/virtual-local-area-network-817357 Kan jeg ikke dedikere to porter på switchen til utleie og la disse "kommunisere" med porten hvor altibox er koblet inn, og tilsvarende for resterende porter til vår del?
 6. Hei! Takk for tips (og dokumentasjon!). Jeg har særdeles liten erfaring, men relativt god teknisk innsikt så jeg skal alltids få til en enkel setup til å begynne med..;) I første omgang ønsker jeg: Eget VLAN for utleie (2 cat6 i veggen) To APer i vår del (cat6 i tak for PoE) Rundt 10 cat6 i vegg vår del ...og så tar jeg det derfra når jeg lærer mer. Jeg har sett mange med Ubiquiti har USG eller Edgerouter i tillegg til switch og APer, MÅ jeg ha det for å få til det jeg ønsker? Jeg hadde håpet å bruke router fra Altibox i første omgang for å ikke gjøre det mer komplisert enn nødvendig.
 7. Vi holder på å bygge nytt hus, og har fått lagt opp to CAT6 i taket for accesspunkter med PoE. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe Unifi switch og NanoHD, eventuelt Mikrotik switch og cAP ac, men jeg har ikke SÅ god greie på nettverk så jeg er litt usikker på hvor mye tid jeg orker å investere i konfigurere en switch... Jeg håper noen har gode erfaringer med og kan anbefale en smart switch? Trenger 16-24 porter, mulighet for VLAN og QoS. Vil det være noe problem å bruke NanoHD med en switch fra f.eks TP-Link? Noen som har testet andre APer med PoE beregnet på tak/veggmontering? Takk for hjelpen!
 8. Takk for svar! @fiLLLip og @NilsOF, kan Unifi settes opp som mesh? Jeg ble ikke helt klok av nettsidene. Er det krevende/vanskelig å sette opp Unifi om en har liten peiling på nettverk? Klarer stort sett å sette meg inn i tekniske greier ganske greit, så det trenger absolutt ikke være plug-and-play. Jeg tenkte sette opp nettverket med vlan slik at leietaker i kjeller kan bruke sitt eget trådløse accesspunkt for å slippe diverse "internett funker ikke/det er dårlig dekning"-meldinger..:) Det går vel greit med en switch fra Unifi? Noen andre spørsmål som dukket opp her: Hvordan er det vanlig å løse kabelsalaten av nettverkskabler fra vegg/takk og fram til patchepanel? Jeg antar elektriker har greie på dette, men fint om jeg kan komme med noen innspill. Jeg tenkte også trekke noen tomme rør for høyttalerkabler, finnes det noen form for deksel med vipp eller lignende som kan brukes til å dekke boksen? Ikke så gira på en haug k-rør stikkende ut av gipsplatene..
 9. Hei Jeg trenger litt hjelp med planlegging av nettverk i huset vi bygger. Det eneste jeg har klart for meg er at det blir kablet nettverk til alle soverom/barnerom, TV og kontor (minimum 12 porter om jeg teller med 2 til trådløse routere), ellers har jeg en haug med spørsmål..:) Generelt: Hvilken standard nettverkskabel bør vi legge? Cat 6? Noen hensikt å legge fiber? Finnes det trådløse routere som kun får strøm fra PoE? Jeg vil helst ha noen som kan monteres i taket i 1. og 2. etg så vi ikke ser så mye til dem. Hvor bør vi plassere trådløse routere (vedlagt tegninger)? I tillegg håper jeg noen kan anbefale utstyr: Rackskap med plass til patchepanel, router, NAS og eventuelt annet som måtte dukke opp Patchepanel Router Trådløs(e) router(e) - huset blir rundt 280 kvm Noe annet jeg bør tenke på? Takk for hjelpen!
 10. doubles

  Heatit Z-dim

  Noen som har rukket å teste denne med Homey og kan dele noen erfaringer? Takk! :)
 11. Hei Vi er i planleggingsfasen av nytt hus, og i første omgang skal vi kun ha styring av lys og varme. Vi har landet på Fibaro Dimmer 2 + impulsbrytere og Heatit Z-TRMfx. Jeg har ingen erfaring med smarthus, så det dukker opp noen spørsmål med jevne mellomrom: 1. Hvilken sentral bør vi gå for? Jeg er ute etter noe forholdsvis enkelt, men med mulighet for utvidelse. Hvilken er minst problemfri å sette opp av Fibaro HC eller Athom Homey Pro? 2. Huset er ferdig og elektrikeren har reist hjem. Hvordan kobler jeg opp hver enkelt dimmer og termostat til sentralen? 3. Bør jeg tenke på hvor knutepunkt for nettverk (og sentral) plasseres i huset mtp. rekkevidde? Ca. 100 kvm grunnflate over 2 etasjer.
 12. Ok, nå er jeg overbevist om at dette blir best! Takk!:)
 13. Beklager, men hva gjør en impulsfjær? Kan lysene dimmes med en vanlig bryter da?
 14. Bare det i seg selv er et argument for å legge opp til et "vanlig el-anlegg" men å sette inn Dimmer2 bak brytere istedenfor å kjøpe Elko-dimmere. Hmmja, point taken:) Det eneste jeg er litt redd for ved vanlige brytere er at til og med selve dimmingen skal bli for avansert, det avhenger vel av hvor mye tid jeg bruker på å sette opp automatiseringen. Heatit Z-Dim ser ut til å være en bra løsning på dette (evt. Walli Dimmer selv om det er merkelig at de lager et design med hjul som ikke kan roteres??). Jeg skal ta en ny gjennomgang med elektriker i morgen, da får jeg vel mer nøyaktige priser. Takk for hjelpen så langt!
 15. Det blir en blanding av lamper, spot og skinner. På det meste blir det vel rundt 10 spotter på en dimmer. Er dette noe jeg bør ha i bakhodet ved valg av dimmer? Forskjeller avhengig av antall? Kona er særdeles lite teknosavvy og blir bare stressa når jeg begynner å snakke om automatisk styring, bevegelsessensor osv..:) MEN, kom over Fibaro Walli Dimmer, og den ser jo ut til å være et bra alternativ. Det blir vel akkurat som en vanlig dimmer, bare med Z-wave såvidt jeg kan forstå.
×
×
 • Opprett ny...