Gå til innhold
 • Bli medlem

doubles

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om doubles

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for svar! @fiLLLip og @NilsOF, kan Unifi settes opp som mesh? Jeg ble ikke helt klok av nettsidene. Er det krevende/vanskelig å sette opp Unifi om en har liten peiling på nettverk? Klarer stort sett å sette meg inn i tekniske greier ganske greit, så det trenger absolutt ikke være plug-and-play. Jeg tenkte sette opp nettverket med vlan slik at leietaker i kjeller kan bruke sitt eget trådløse accesspunkt for å slippe diverse "internett funker ikke/det er dårlig dekning"-meldinger..:) Det går vel greit med en switch fra Unifi? Noen andre spørsmål som dukket opp her: Hvordan er det vanlig å løse kabelsalaten av nettverkskabler fra vegg/takk og fram til patchepanel? Jeg antar elektriker har greie på dette, men fint om jeg kan komme med noen innspill. Jeg tenkte også trekke noen tomme rør for høyttalerkabler, finnes det noen form for deksel med vipp eller lignende som kan brukes til å dekke boksen? Ikke så gira på en haug k-rør stikkende ut av gipsplatene..
 2. Hei Jeg trenger litt hjelp med planlegging av nettverk i huset vi bygger. Det eneste jeg har klart for meg er at det blir kablet nettverk til alle soverom/barnerom, TV og kontor (minimum 12 porter om jeg teller med 2 til trådløse routere), ellers har jeg en haug med spørsmål..:) Generelt: Hvilken standard nettverkskabel bør vi legge? Cat 6? Noen hensikt å legge fiber? Finnes det trådløse routere som kun får strøm fra PoE? Jeg vil helst ha noen som kan monteres i taket i 1. og 2. etg så vi ikke ser så mye til dem. Hvor bør vi plassere trådløse routere (vedlagt tegninger)? I tillegg håper jeg noen kan anbefale utstyr: Rackskap med plass til patchepanel, router, NAS og eventuelt annet som måtte dukke opp Patchepanel Router Trådløs(e) router(e) - huset blir rundt 280 kvm Noe annet jeg bør tenke på? Takk for hjelpen!
 3. doubles

  Heatit Z-dim

  Noen som har rukket å teste denne med Homey og kan dele noen erfaringer? Takk! :)
 4. Hei Vi er i planleggingsfasen av nytt hus, og i første omgang skal vi kun ha styring av lys og varme. Vi har landet på Fibaro Dimmer 2 + impulsbrytere og Heatit Z-TRMfx. Jeg har ingen erfaring med smarthus, så det dukker opp noen spørsmål med jevne mellomrom: 1. Hvilken sentral bør vi gå for? Jeg er ute etter noe forholdsvis enkelt, men med mulighet for utvidelse. Hvilken er minst problemfri å sette opp av Fibaro HC eller Athom Homey Pro? 2. Huset er ferdig og elektrikeren har reist hjem. Hvordan kobler jeg opp hver enkelt dimmer og termostat til sentralen? 3. Bør jeg tenke på hvor knutepunkt for nettverk (og sentral) plasseres i huset mtp. rekkevidde? Ca. 100 kvm grunnflate over 2 etasjer.
 5. Ok, nå er jeg overbevist om at dette blir best! Takk!:)
 6. Beklager, men hva gjør en impulsfjær? Kan lysene dimmes med en vanlig bryter da?
 7. Bare det i seg selv er et argument for å legge opp til et "vanlig el-anlegg" men å sette inn Dimmer2 bak brytere istedenfor å kjøpe Elko-dimmere. Hmmja, point taken:) Det eneste jeg er litt redd for ved vanlige brytere er at til og med selve dimmingen skal bli for avansert, det avhenger vel av hvor mye tid jeg bruker på å sette opp automatiseringen. Heatit Z-Dim ser ut til å være en bra løsning på dette (evt. Walli Dimmer selv om det er merkelig at de lager et design med hjul som ikke kan roteres??). Jeg skal ta en ny gjennomgang med elektriker i morgen, da får jeg vel mer nøyaktige priser. Takk for hjelpen så langt!
 8. Det blir en blanding av lamper, spot og skinner. På det meste blir det vel rundt 10 spotter på en dimmer. Er dette noe jeg bør ha i bakhodet ved valg av dimmer? Forskjeller avhengig av antall? Kona er særdeles lite teknosavvy og blir bare stressa når jeg begynner å snakke om automatisk styring, bevegelsessensor osv..:) MEN, kom over Fibaro Walli Dimmer, og den ser jo ut til å være et bra alternativ. Det blir vel akkurat som en vanlig dimmer, bare med Z-wave såvidt jeg kan forstå.
 9. Takk for svar! Jeg har nettopp begynt å lese om mulige løsninger, men har foreløpig landet på Hue fordi: - Det virker veldig brukervennlig (et viktig aspekt siden jeg har null erfaring med smarthus). - Første gjennomgang ga meg inntrykk av at det vil bli mye billigere. F.eks: Vi skal ha ca. 30 dimmere og brytere til en snittpris på ca. 1500 inkl. mva ferdig montert av elektriker. Med Philips Hue trenger jeg verken kjøpe en dyr dimmer, eller betale for montering av kabel mellom lampe og veggboks. En dimmer switch fra Hue koster 198 kr. Når du skriver Z-wave dimmere i veggboks, mener du at det er best å montere en vanlig dimmer og så f.eks Fibaro Dimmer 2, eller bare Fibaro Walli dimmer? Jeg skjønner ikke hvordan det kan bli billigere.
 10. Jeg bør kanskje legge til at jeg er helt ny på dette. Vi skal bygge nytt hus og vil ha et enkelt oppsett med varme- og lysstyring. Lys blir Philips Hue. Termostaten skal styre varmekabler og varmefolie - vi ønsker muligheten til å endre/se-temperaturinnstilling, samt senking på natt, i arbeidstiden osv.
 11. Jeg har forsøkt å lese meg opp, men det er så mange forskjellige svar at jeg ble egentlig ikke noe klokere... Virker Heatit termostatene med Samsung Smartthings? Kreves det noe spesielt for å få den til å virke? Hva er forskjellen på Z-TRM2fx og den som bare kalles Heatit Termostat?
×
×
 • Opprett ny...