Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Slettvoll

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slettvoll

  1. On 16/06/2019 at 21:34, TrondM said:

    hei, jeg sitter og leser tråden deres fra i fjor, og lurer på om dere har mer erfaring nå  ?   Jeg har gammelt styringssystem fra Danfoss på de 16 aktuatorene (24V) som styrer vannbåren varme sløyfene. Det jeg har lagt merke til, er at aktuatorene ikke nødvendigvis er helt åpen eller helt lukket.   Det betyr at dersom temperatur i et rom ikke avviker for mye i forhold til ønsket temperatur, så stiller Danfoss styringen aktuatoren til et passende nivå et sted mellom helt åpen og helt lukket. Jeg mener det er en fornuftig styring i forhold til å unnvike for mye temperatursvingning. 

    Så, hvis jeg nå bytter til Heatit Z-water med HC2, så vil da aktuatorene være enten helt åpne eller helt lukket ?    Eller finnes det kode som kan legges inn i HC2 som styrer dette mer intelligent ?   Min erfaring med HC2 hittil er at den er svært lite intelligent (les ferdiglagde styringer) i forhold til HDL eller selv den gammeldagse Carlo Gavazzi styringen min som er 15 år gammel. 

     

    On 17/06/2019 at 10:48, Tor Neset said:

    Hei, Trond

     

    Heatit Z-water er i praksis 10 utganger som  fungerer som brytere som kan stå enten åpen eller lukket. Dette gjør at du kun styrer åpen eller lukket mot de enkelte aktuatorene.

     

    Danfoss styrer kanskje med forskjellige spenningsnivåer avhengig av helt åpen/delvis lukket/lukket?

     

     

     

     

     

    Heisann.

     

    Det at aktuatorene dine er ett sted mellom on/off er fordi de holder på å gå fra åpen til stengt eller motsatt. Danfoss bruker termoelementer i aktuatorene til gulvvarme, disse har noenlunde treg regulering mellom on/off. Dette fordi det er ett lite varmeelement på noen få watt som varmer opp(og utvider) ett medie i aktuatoren, som igjen gjør at aktuatoren skyver ventiltappen på gulvvarmesamlestokken. Hvor lang tid det tar å varme opp(eller kjøle ned) avhenger av omgivelsestemperaturen og evt smittevarme fra samlestokken.

     

    De aller aller fleste gulvvarmeprodusenter bruker on/off regulering med sine egne puls bredde modulasjoner(PWM) for å sørge for jevn og nok varme.

     

    I praksis betyr det at Z-water i utgangspunktet er ett "dumt" 10-kanals relè. Men det er også alle andre gulvvarmekontrollere fra seriøse leverandører, helt til produsentens integrerte software taes med i bilde.

     

    Etter min mening skulle Z-water vært døpt til Z-relay eller noe i den duren :D

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.