Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Hanevold

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hanevold

  1. aarpi3 skrev (17 timer siden):

    Hva legger du i å dimme pent?

     

    Jeg har noen Heatit dimmere og synes de er litt "brå" på default. Jeg står midt i oppussing så har ikke fått testet, men hadde håpet justering antall step og overgangstid skulle hjelpe.

     

     

     

    På de lyskildene vi testet på, alle sammen LED spotter, så dimmet Q-light jevner, det var mindre flimring og man kunne justere lysstyrken lavere enn hva som var mulig med Heatit sin dimmer.

     

    Om det er mulig å fin-tune dette i innstillingene til dimeren vet jeg ikke.

  2. Vi har bygd hus tidligere i år og har i den forbindelse installert flere av disse dimerne - 22 stk Q-light enpolet og 4 stk Q-light topolet i hoveddelen av huset, samt 4 stk Heatit Z-Dim i utleiedelen. Før vi bygde så testet vi både Heatit og Q-light dimerne på noen LED lyskilder og vi valgte i hovedsak å gå for Q-light fordi de dimmet mye penere enn Heatit. Fordeler og lumper slik jeg ser det er:

     

    Q-light Zerodim:

    Fordeler

    - Dimmer penere

    - Kommer som to-polet

    - Kan skrus helt av/på både ved å vri på hjulet samt å trykke på knappen

    - Husker siste posisjon ved strømbrudd (Dette skal tilsynelatende Z-dim også gjøre i ny versjon)

     

    Ulemper

    - Var på daværende tidspunkt dyrere enn Z-dim, men de koster vel nå begge 999,- per stykk

    - Passer ikke med Elko Plus sort service kit. Q-light har eget sort service kit, men jeg opplever at dette er brunere i fargetonen enn Elko sitt.

     

    Heatit Z-dim:

    Fordeler

    - Passer med Elko plus service kit

     

    Ulemper

    - Dimmer ikke så pent som Qlight

    - Kommer ikke som to-polet

     

    Når det gjelder Z-wave inklusjon og funksjonalitet så har det vært veldig lett å legge inn Zerodim i Homey. Men av 26 dimmere så er det kun 2 stk som router signalet i mesh-nettverket. Gitt at dimerne fra Qlight utgjør nesten 30% av Z-wave enhetene i vårt hus så synes jeg det er merkelig og jeg ser også at andre har kommentert at ingen av deres Zerodim enheter inngår i mesh-nettverket dems. Hos oss kan riktignok dette ha naturlige forklaringer siden vi har en god del andre enheter også, Heatit Z-TRM3, Fibaro Roller Shutter 3 osv. Styring av Zerodim enhetene over Z-wave fungere riktignok bra...

     

    Når det gjelder Z-dim så har disse vært mye mer tungvinte å få inn i Homey - jeg har måtte prøve mange flere ganger, men når de først er lagt inn så har de i mye større grad inngått som del av mesh-nettverket.

     

     

  3. 10 hours ago, Moskus said:

    Jeg har hørt rykter om en 16A mikromodul, men ikke til DIN-montering. Muligens utenom HeatIt Z-DIN, men da får du 6x16A utganger. 

     

    Alternativt kan man bruke Aeotec Heavy Duty eller HeatIt Z-Relay under sikringsskapet. :) 

     

    Takk for gode forslag! Kikket på Aeotec Heavy Duty, men syntes det ble litt overkill for dette formålet. Løsningene fra HeatIt virker lovende.

  4. Klarer ikke å finne noe godt svar på dette så jeg lager en tråd.

     

    Vi bygger nytt hus som straks er klar for innflytting. Smarthus består av kablet EL-anlegg med Z-wave produkter:

    • Lys: Q-light Zerodim og Puck
    • Termostat og styring av vbv: Heatit TRM3 og Z-water
    • Røykvarslere: Heatit Z-smoke
    • Sensor: Aeotec Multisensor
    • Scenebrytere: Heatit Push 4
    • Dørlåser: IDLock 150

     

    Strømabonnement er gjennom Tibber, samt 2 stk Easee elbil ladere, og planen er i utgangspunktet å styre oppsettet med Athom Homey mtp brukergrensesnitt.

     

    Huset vil ha to terrasser hvor det er planlagt å montere varmelamper. Elektriker har lagt opp egne kurser til dette og jeg ønsker gjerne å kunne tidsstyre varmelampene. Eksempelvis at man trykker på en impulsbryter for å skru på lampen i f.eks. 3 timer, før man eventuelt må trykke på bryteren igjen for å forlenge ytterligere 3 timer.

     

    Med tanke på hvor mye strøm en terrassevarmer potensielt trekker, så ønsker jeg i utgangspunktet en DIN-montert Z-wave enhet som kan plasseres i sikringsskapet, men jeg sliter med å finne hvilket produkt som kan egne seg til dette.

     

    Noen innspill?

     

     

  5. On 06/09/2020 at 10:00, Bols said:

    Dette er litt klønete. Det betyr at hvis man reiser bort lenge så vil strømbrudd føre til at lyset står på i ukesvis. 

    Har sendt en forespørsel til Heatit om dette. Fibaro ser ut til å kunne huske siste tilstand i tilfelle strømbrudd.

    Fikk du noe svar fra HeatIt på dette?

  6. På 17.8.2020 den 8.41, Mathias skrev:

    Jeg har aldri tenkt over at det er noe summing fra Heatit-dimmerne. Men jeg har ingen av dem på soverom eller andre rom som er helt stille, så akkurat det kan jeg ikke svare for.


    Det er betryggende å høre! Så det var noen tidlige kjøpere som klagde over summe-lyd fra dimmeren fra HeatIt. Spørs om jeg ikke kjøper en av hver for testing før vi bestemmer oss.

  7. På 10.8.2020 den 11.58, Mathias skrev:

    Byttet til HeatIt sin skrudimmer som har fungert feilfritt nå i et halvår.


    Hvordan er din erfaring med summing fra HeatIt dimmeren? Jeg står for øyeblikket mellom å velge HeatIt eller Q-Light skru-dimmer til huset vi har under oppføring.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.