Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

andreasw

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av andreasw

  1. @Mr. Larsen det høres ut som om helga di har vært ganske lik den helga jeg i slutten av august, mange turer opp og ned på loftet for å feilsøke, men lite fornuftig data som kom ut ? Jeg endte på samme konklusjon som deg, at signalene som kommer ut ikke har noe med modbus og gjøre, å at en ikke får til å styre dette systemet via modbus. Ditt kretskkort ser forresten ganske så identisk ut med mitt, så ser nok ut til at det er et generasjonskifte på kontrollpanelene rundt 2009 hvor de la til modbus støtte på systemet. JTAG og USB orket jeg ikke å begynne med, men om du knekker koden(datastrømmen) hører jeg gjerne
  2. Hei, er det noen som har fått til dette på et eldre anlegg(2009) VR400 anlegg? Jeg har nå stanget hodet noen dager og finner ikke ut av dette. Kretskortet mitt ser relativt likt ut som guiden på fremsiden(bilde) , men i mitt tilfelle så var allerede kontrollpanelet(bilde) koblet på A/B utgangene(bilde). Det at det allerede var koblet på kontrollpanel her, tolket jeg som et flott tegn da det må bety at det er mulig å styre anlegget her. Det jeg derimot reagerte på var at det ikke fantes en dedikert modbus ingang, slik som det diskuteres her https://community.openhab.org/t/modbus-and-system-air/6212/33, det er heller ingen modbus option i service menyen på kontrollpanelet. Jeg gikk for et litt annet interface en det som er nenv i guiden, da jeg ikke har ethernet på loftet https://www.aliexpress.com/item/32955535691.html. Oppsett av interfaces gikk veldig greit, fikk koblet opp til wifi og det virket veldig stabilt og fint. Oppsett av serieport og forward til tcp server var også veldig greit å sette opp(web portalen hadde stort sett en 1<->1 mapping mot det som var vist i guiden på forsiden). Men, så begynte vansklighetene, uansett hva jeg gjør så får jeg ikke til å lese ut registre. For kommunikasjon har jeg testet litt av hvert, først prøvde jeg direkte i Home Assistant, men fant ut at jeg måtte dypere til verk og har for det meste brukt PyModbus(forresten veldig bra bilbiotek, med blant annet et modbus command line tool) for prøve og lese ut. Ting jeg har funnet/prøvd ut: * Det virker som om det kommer data fra utgangene, men det ser ut som om interfaces ikke tolker det som gyldig modbus frames og dermed ikke sender videre. ** Siden det er en slave enhet, så vet jeg ikke om grunnen til at det ikke kommer korrekte frames er fordi jeg ikke sender riktig kommandoer inn? ** Interfacet kan settes opp slik at det ikke gjør noe med serial signalet før det sendes videre, når dette gjøres får jeg masse pakker(lest ut med en tcp sniffer) * Jeg har prøvd å sende kommandoer på registrene beskrevet i begge de to dokumentasjonene som ligger ute(den linket i guiden, samt dette) ** Det fungerer heller ikke med noen av diagnostics kommandoene som jeg innbiler meg at modbus skal støtte. * Jeg har prøvd diverse modbus frame formater; Modbus TCP, Modbus RTU over TCP, Modbus Ascii. * Jeg har prøvd "alle mulige" kombinasjoner av baudrate, flowcontrol etc. * Prøvd å koble a<->b og b<->a, i tilfelle problemet var feil merking på interfacet. Så akkurat nå har jeg to "teorier" på hva som er galt: * Enten så fungerer ikke modbus->tcp interfacet. Noe jeg egentlig tviler på, da det virker som et "solid" produkt. Leverandør har god dokumentasjon, programvare rundt det osv. * Kontrollpanelet styrer ikke enheten via modbus, så enten er ikke a,b portene mobus, eller så må det aktiveres Det er bare så utrolig irriterende at jeg ikke får det til å fungere, da det helt klart er mulig å styre anlegget ved hjelp av disse inngangen da kontrollpanelet gjør det ??
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.