Gå til innhold
 • Bli medlem

Aslak

Medlemmer
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Aslak

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Første problemet jeg støtte på var det andre har løst med hageslangebit eller 3d printing. Dessverre har jeg også problemer med at den forlengeren du skal montere i sylinderet ikke passer. «Krysset» i enden blir for stort i omkrets og passer ikke. Fikk filt ned tuppene litt slik at det er mulig å få den helt inn, men den er fremdeles ikke stabil og klarer ikke vri om låsen. Jeg trodde jeg hadde fått det ganske bra til en gang, men så løsnet den bare igjen når jeg prøvde etter å ha montert plastskiven. Spørsmålet er om 5316 har en mer moderne løsning som Danalocken funker bedre med. Kjipt å kjøpe ny låskasse til 1700 kroner hvis det er samme problem med den. Dessuten fant jeg ut at låsen jeg kjøpte som bvare på elkjøp ser ut til å mangle en del, så den skal inn igjen. På baksiden av låsen skal det sitte et slags deksel med en grønn plastknott med en sprekk til forlengeren, ikke sant? Den mangler og det er bare et hull i midten. Sikkert noen som har montert og bare revet den av etterpå. Ja, men 5212/5316 har ukurante mål, så hverken idlock eller yale vil passe i døra.
 2. Prøvde å montere nå, men får det ikke til å funke med låskassen min. Den er gammel og sær. Noen som har satt opp Danalock med Trioving 5212 eller 5316? Kunne byttet min 5212 i den nyere 5316 kanskje men vet ikke om det funker.
 3. Hei Moskus Tenkte det var greit å lage en egen tråd om dette siden det ikke var en åpenbar del av den forrige. Jeg fikk etter mye om og men bekreftet at hverken ID-lock eller Yale passet i dørene våre uten å gjøre store inngrep eller bytte dør. Det ble litt mye arbeid og penger. I dokumentasjonen til Danapad står det at du skal kunne se hvem som har låst opp, dvs hvilken kode som ble brukt, men jeg aner ikke om det kan formidles videre over Z-wave. Sikkert ikke (som du sier). Skal sende en mail til support og sjekke.
 4. Vi bor i en tomannsbolig med en delt ytterdør og så en dør inn til vår leilighet rett innenfor. De eneste låsene som passer for oss er Danalock (gamle, ustandard dører og låser). Jeg har montert en Danalock på døra til vår leilighet (dør 2 fra nå av) og skal montere en identisk lås på den delte ytterdøra (dør 1 fra nå av). Begge er z-wave, men skal også kobles til en Danabridge fordi jeg trodde den ville gi meg det beste svaret på status når jeg er utenfor rekkevidde. Det gjør den jo ikke, men det er forsåvidt irrelevant for det jeg trenger input til. Det jeg håper å få til er å åpne begge låsene på enklest mulig måte. Jeg vil gjerne at vår datter skal kunne trykke inn en kode på Danapaden og kunne komme seg helt inn. Det beste hadde vært om bare noen koder åpner begge låsene, mens andre koder bare åpner dør 1. Hvis det er umulig så vil jeg ha det slik at begge låsene åpnes hvis det benyttes kode, men at bare en åpnes hvis det benyttes app eller nøkkel. Låsene kobler til en Teldus znet lite 2 over z-wave, og den er igjen koblet opp mot Home Assistant (og videre til Homekit). Er det noen som har gjort noe ala dette før? Jeg kjenner ikke til hvor detaljert man kan styre dette oppsettet, men regner med å få tid til å teste litt de neste dagene.
 5. mm. Det var jeg ikke klar over før tidligere i dag faktisk. Jeg heller litt mot en Danalock til nå. Kanskje kjøpe danahub-saken også slik at jeg får mer stabil ekstern tilgang. Akkurat nå har jeg en z-wave danalock koblet til en Tellstick znet2 som igjen er koblet til Home Assistant (som igjen kjører homekit plugin). Merker at den ikke alltid vet om den er låst eller ulåst gjennom alle de leddene.
 6. Helt enig. Jeg synes det er merkelig at Yale sier det ikke funker uten å vite noe om døra (bare låsen), men tipper de garderer seg. IDlock sier egentlig ca. det samme, men konkluderer med at det sansynligvis vil virke i stedet for motsatt. Altså "skal virke med alle dører etter 1980". Jeg tipper begge deler virker men kanskje krever litt tilpasning.
 7. Vet ikke hvorfor bildene ble snudd, men her er i alle fall dør med håndtak, lås og karminnsats.
 8. Vi bor forresten i en tomannsbolig, så vi må ha to låser. Har allerede montert en Danalock zwave på den innerste døra som jeg er fornøyd med (dog hadde det vært kjekt med litt flere muligheter). Siden det virker veldig usikkert med Yale/IDlock ytterst vurderer jeg også danalock + kodepanel der nå. Husket feil med smekklås, det er en ekstralås på ytterdøra som er smekklås, den vil vi slutte å bruke når vi installerer smartlås. En ting jeg gjerne skulle satt opp uansett hvilken løsning jeg ender opp med ytterst er at hvis kona, datteren vår eller jeg låser opp den ytterste døra, med kode eller rfid så låses den innerste opp automatisk. Hvis de i den andre leiligheten låser opp ytterst så skal den innerste forbli låst. Jeg tar uansett noen mål og bilder senere i dag og setter pris på innspill!
 9. Takk. De svarte omtrent det samme som deg. Skal passe alle dører laget etter 1980, sjekk linken her (samme link som du har lagt inn). Men det samme gjelder vel Doorman. Såvidt jeg kan se så burde den passe, men jeg tenkte det samme om Doorman. Skal ta noen bilder når jeg kommer hjem og dele her, så kanskje noen her ser mer enn meg
 10. Hei! Jeg har en ytterdør med en Trioving 5212 lås. Denne har dørhåndtak over låsen. 5212 er utgått men er visstnok identisk med en 5316. Jeg sendte mail til Yale og spurte om jeg kan bruke Doorman her, men fikk raskt "nei, det er ikke mulig" tilbake, uten noe mer info. Men altså, jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med det. Hvis jeg skal bytte ut låskasse og innsatsen i karmen. Hva er igjen som gjør dette umulig? Hvis det ikke er mulig å montere en Yale Doorman regner jeg med at det også ekskluderer en ID-lock? Må jeg rett og slett bytte hele døra? Litt frustrert.
 11. Etter å ha flyttet gateway litt nærmere og så gå inn på "scan signal" eller hva det nå heter. Deretter mens den står på trykke på signalknappen på magnetbryteren noen ganger, så kom det seg. Planlegger å bytte ut 433 mhz enhetene med zwave fremover. Håper rekkevidden er litt bedre. Litt skuffet over at Homekit-plugin ikke virker. Det er nesten en dealbreaker for meg. Hadde håpet å slippe å sette opp Home Assistant igjen bare for å få det.
 12. Hei! Ny medlem og ganske ny på smarthjem her Jeg byttet ut min Tellstick Duo med en Znet v2 i går. Fra før hadde jeg en 433mhz Telldus magnetsensor montert på garasjeporten som enkelt fortalte meg om porten var åpen eller lukket. Det fulgte også med en identisk sensor i startpakken jeg kjøpte nå. Når jeg legger disse sensorene til i Telldus Live så dukker de opp som brytere i stedet. Jeg kan trykke på lukke og åpne (dette har selvfølgelig ingen funksjon foruten i Live), men hverken Live på web eller i app får med seg om garasjeporten faktisk er åpen eller lukket. Har jeg lagt til på feil måte? Jeg har valgt å legge til ny device, 433Mhz, Telldus, Door/Window Sensor. Så har jeg trykket på knappen på sensoren til Telldus Live sier at den har fått det den trenger. Når det er gjort blir enheten lagt inn men da som en slags bryter.
×
×
 • Opprett ny...