Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Silencio

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Silencio

  1. På 14.10.2019 den 18.08, ZoRaC skrev:


    Riktig. Den ene styrer da den «lokale» Fibaro dimmeren, den andre sender et signal trådløst til sentralen og/eller direkte til en annen Z-wave enhet. Om sentralen kan respondere på det signalet og styre en hue/ikea pære varierer fra sentral til sentral. Det er i hvertfall mulig i HomeSeer. :) 

     

    Dette er en helt vanlig Fibaro Dimmer 2 250W FGD-212 ? 

     

    Takk

  2. Aha!  Den tenkte jeg ikke på :P 

    Ser da også for meg at svigers trykker på den som galninger når de er på besøk for å slukke lyset. 

     

    Kanskje jeg burde heller gå for en fibaroløsning uten HUE for å ha selve strømbryteren inntakt i kombinasjon med trådløse brytere rundt i rommet.  

     

    Takker for svar Moskus!

    • Like 2
  3. Jeg ønsker å utelukke problemet feks at hovedbryter blir slått av med feil av feks gjester eller barn, slik ikke pærene virker. Videre "OM" noe skulle skje, så vil jeg kunne bryte strømmen.  Litt gammeldags tenkning kanskje, men en falsk trygghet rundt å kunne manuelt slå av strømmen.

     

    Impulsfjær på en bryter,  den kutter vel strømmen uansett og gjør pærene ubrukelige for resten av utstyret som har en funksjon til dem?

  4. Jeg har søkt, da dette kanskje har blitt spurt om før.  

     

    Smarte pærer slik som hue/IKEA må alltid ha strøm for å kunne styres med en tilhørende smart bryter.   Jeg leser at flere kobler strømmen som "alltid på", og kobler vekk / setter en blender på hovedbryter og bruker de smarte bryterne.  For meg blir dette litt bakvendt, og jeg lurer på hvilke løsninger dere benytter for å kunne enda beholde hovedbryter, samtidig å bruke trådløse brytere. Jeg har både  HC2 og Homey disponibel til prosjektet, og skal gå til innkjøpt av HUE bridge/pærer.    

     

    Det blir ikke anbefalt å bruke Fibaro dimmer mot dette, da det kan visstnok ødlegge pærer. Kanskje det går an å bruke en vanlig  Fibaro Switch? og regel som bestemmer om en trådløs bryter registreres brukt, blir Fibaro switch automatisk skrud på?   

     

    Ser frem til gode svar. Takk

  5. 12 minutter siden, RoRy skrev:

    Bare husk at hvis du skal bruke brakett for innfelling må det være klaring mellom vegg/tak og plate/panel for at fjærklemmer og sensor skal få plass. 

     

    På det ene bildet ser du en liten led pære. I de fleste rom så har jeg brukt noen av de ledige lederne fra cat6 til nødlys hvis stømmen går, via et rele og 12v batteri som skal stå tekn.rom.

     

     

     

    Jeg klarte ikke helt å avkode om dette var på vegg eller tak (bildet ditt).  Kan du si meg hvordan du har terminert Cat6 kabelen til sensoren?  Jeg tenkte kanskje det er lurt å gå for en liten spottkasse uansett vegg / tak.

  6. På 15.7.2019 den 18.28, Moskus skrev:

    Veggmontasje er erfaringsmessig bedre enn i himlingen, så der støtter jeg deg.

     

    Jeg la inn spottkasser i veggene og trakk CAT6 ned til teknisk rom. Det hadde jeg gjort en gang til. :) 

     

    Hei! 

    Jeg ska selv i gang med å legge inn Aeotec multisensorer i tak eller vegg.


    Hvorfor er det erfaringsmessig bedre å sette sensor i vegg og ikke tak?   Eneste grunnen jeg kan tenke meg er at varmen stiger opp å gir kanskje en feil temp?

     

    Hvordan terminerer man cat6 (PoE) til en micro USB som går inn i multisensoren på enklest mulig vis?  Jeg tenkte på å kjøre en BIGBOX eller Spottkasse og putte i noe slik:

    https://www.amazon.com/UCTRONICS-802-3af-Splitter-Ethernet-Raspberry/dp/B01MDLUSE7/ref=pd_lpo_sbs_147_t_2?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=65QP45XSXX38DBZYGW9A

     

    Kan dette være en god løsning? Takk

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.