Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Tempranilla

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tempranilla sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er samme for meg hva lyden spilles av på, er både en sonos og home der , men jeg sliter med å finne en oppskrift ( som funker/jeg får til) der hassio starter "morgenplayist" som en del av wake-up rutine.
  2. JUHUU! Nei, da beskrev jeg det ikke godt nok. Jeg er fullstendig klar over at Google home ikke "gjør jobben". Men jeg har slitt i 3 mnd med å ikke klare å følge en eneste tutorial til å mekke resten av systemet. Ingen tutorials jeg finner beskriver stegene nøye nok for å at det makes sense for noen som er helt nooob. Jeg klarer foreksempel å sku lysene mine av på tid i configurator/automation i Hassio, men klarer ikke å slå dem på ( og jeg aner ikke hvorfor).. Jeg får ikke til at de fader inn eller at den klarer å spille fra spotify. Normalt sett er jeg ikke så innmari it-dust. Det var derfor jeg etterspurte forslag til oppskrifter på lys og lyd.
  3. Da jeg ikke er kjent med linus, eller Yaml, eller har ungdommens utømmelige brønn av tid, kanskje du er inne på noe her. Jeg har så lite lyst til å gi opp drømmen om å få dette til. men når jeg leser på linken du oppgav til HomSeer så ser det ikke veldig oppløftende ut. "Men det er én ting HomeSeer ikke er: Intuitivt. Det er absolutt ikke selvforklarende for en nybegynner. Det er ingen enkle veivisere i programvaren så man kan fort få følelsen av å være på dypt vann." Vet du hvem av de du linker under som er enklest å skjønne? [Les: for ekstreme dummies - eller oss uten ritalin] Jeg er et glass fra å gå til Ikea sin gateway og app...
  4. Kjære du som gidder å lese dette. ( du har fått 10 ekstra karma-poeng bare nå!) Etter 2 år som lykkelig bruker av philips hue og etterhvert google home fikk jeg den syke selvskader-ideen og ta det hele et steg lenger. Jeg var lei av å måtte holde meg til "et system" ( hue og ikea pærer på hue bridge), savnet en del dingser som ikke fantes på dette systemet og tenkte- "Nå, Frøken, nå er det dags at du lærer deg noe kodegreier, og dette er det perfekte verktøyet/motivasjonen". Så jeg kjøpte en bringebærpai og conbee og fikk, ved hjelp av min like engasjerte bror, hjelp til selvhjelp til å få opp sulamitten. Nå skulle jeg glede meg med en ny hobby og bli drit god! Men akk, der stoppet gleden. Alle stemmekommandoer fungerer nå ca 15% av tiden. Grensesnittet er trist og knotete Jeg skjønner ikke (bringe)bæret av det jeg finner av "for dummies tutorials", jeg trenger tydeligvis en "for extreme dummies".. Jeg savner vekkerklokken min, playlisten som vekker meg om morgenen, og i det hele tatt å stole på at det lille jeg har som funker faktisk leverer. Det må jo også her nevnes at jeg, i min naive gledesrus over å finne en ny "morsom" hobby, gjorde en hver IT avdelings mest graverende feil. Satte jeg opp et lite syntetisk miljø som jeg testet det nye systemet på før jeg rullet ut det hele? Nei. Jeg peisa på og stolte på at dette kom til å gå som smurt, og resatte hele jævla huset og tenkte at det kom virkelig til å motivere meg til å få dette til å fungere helt ypperlig. Så nå sitter her, jeg her 3 mnd senere, med feilmeldinger som jeg ikke skjønner noe av ( men de går bort halvparten av tiden ved og oppdatere os eller restarte). Jeg har fortsatt ingen vekkerklokke eller musikk som spiller meg våken. Google home har blitt en kirkegård av merkelig knapper som aldri funker. Og prolapsen som fikk meg sengeliggende for to uker siden kan vi vel alle være enig om at sikkert er en slitasjeskade etter å måtte trykke på lysbrytere _hele_effings_tiden_? #thestruggleisreal Men jeg har heldigvis vin. Og det, kjære publikum, er det som har brakt meg til deres eminente forum. Ja, det er søndag og klokken har såvidt passert 16, men her sitter jeg med røde dråper fra Zaragoza til hjelp/trøst/skjemmelse. Så kjenner du alturismen blomstre på innsiden? Gjenkjenner du at dette er en humanitær krise der du kan gi et uvurdelig bidrag? Kan du peke meg i retning av en sykt enkel oppskrift på "wakeup-light" for hassio? Helst per automation? eller kanskje jeg er på jordet allerede med den antagelsen. Eller vet du kanskje om en tilsvarende pinelig enkel oppskrift til å få spotify til å skille en spes playlist til et spes tidspunkt? kanskje du kjenner en post på dette forumet som beskriver akkurat disse utfordringene? ( jeg søkte i hvertfall 15 min før jeg gav opp..) Har du kommet helt til slutten men ikke har noe å bidra med? 10 ekstra karma-poeng Har noen tips? 50 000 poeng! Med nesegrus takknemlig hilsen, Frøken fryd på Linderud
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.