Gå til innhold
 • Bli medlem

JørgenA

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om JørgenA

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB
 1. Da har jeg akkurat pushet en versjon som gjør det mulig å: - sette override på hub - sette eco/comfort temp på zone I tillegg blir endringer på zone/termostat oppdatert raskere i UI. Det er i det hele tatt ganske snappy kommunikasjon mellom app og openHab. Dersom jeg endrer override kjapt på hub så får jeg timeouts - mulig jeg må øke timeoutverdi for disse operasjonene. Det ser ut some om handshakene aksellererer, det må jeg se på før jeg ser om det er mulig å få dette integrert i openHab.
 2. Hei, Espen! Kult å se deg her. Jeg har fikset @NotNull og lagt til NCU-1R. NotNullByDefault er det faktisk mulig å venne seg til, men sjekken trenger tydeligvis en clean install for å slå inn. Skaper mange warnings, dog, skulle likt å sett Exlipse-sin implementasjon av "er det mulig å få null her" litt mer intelligent. Hub'en sender ikke ut "nå"-temperatureer for ovner, dessverre (kun konfigurerte verdier). Det eneste jeg har klart å få ut temp fra er switcher (muligens gulvsensorer, men det har jeg ingen erfaring med). Dersom en switch er satt opp som temp-føler for en sone så får sonen også oppdatert temperatur. Det neste jeg tenkte å implementere var muligheten til å sette "override", slik at man fra OpenHab/panel kan sette "eco/comfort/away" som på en switch (men uten tempsensor) - enten på hub-nivå eller på sone-novå. Jeg vet ikke om det er interessant å kunne endre "comfort/eco"-temp, eller om det er enklest gjort i appen? Mulig det er intereessant dersom man ønsker full kontroll. Lager uteprogram med "kun eco", og deretter kan endre hva den temperaturen er? (selv synes jeg styringen og termostaten til Nobø funker perfekt så det er mest overstyringen som er kult å ha muligheten til) -J
 3. Tusen takk, Terje! Jeg har oppdatert openHab-bindingen til å detektere de modellene vi kjenner til. -J
 4. Takk, Terje! 186 = ovn 234 = switch Er det flere muligheter? (gulvtermostat?) -J
 5. Hvis noen har lyst til å integrere Nobø-hubben sin i openHab, så har jeg begynt på en implementasjon her: https://github.com/austvik/openhab-addons Foreløpig autodetekterer den hub (men du må legge inn de tre siste siffrene i serienummeret selv), soner og komponenter. Den viser info, temperatur og overrides. Det neste jeg har tenkt å legge til er muligheten for å sette overrides. Er det noe annen funksjonalitet som burde vært eksponert? Den er testet med en Switch og noen ovner, men ikke med gulvtermostater. Forresten: Er det noen som vet (antageligvis basert på serienummer?) hvordan man detekterer hva en kompoinent er: ovn, switch eller gulvtermostat? Og hvis det er noen fra Nobø her: Kudos for bra API! Det eneste jeg samler er Y02 på alle komponenter, ikke bare switchene (termostatene i ovnene må da vite temperaturen?)
×
×
 • Opprett ny...