Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Flab

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Flab sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Jeg prøver å tenke ut en god måte å lage følgende prosjekt på: Alarmen skal helst være en i form av varsling på telefon/epost eller lignende. Det kan også være med en kort lydalarm på steder.
  2. Flab

    Tidsstyring av lys

    Det er snakk om ganske mange armatur, så i første omgang tror jeg at jeg skal gå for en løsning der jeg har et smartrele som igjen styrer de andre relene. Skal søke litt selv men har du noen forslag her? Helst i et oppsett sånn at 1 stk smartrele styrer 5-6 vanlige rele. Alle skal enten være av eller på.
  3. Flab

    Tidsstyring av lys

    Ja jeg vil helst ha noe som kan settes i serie med lasten sånn at jeg slipper å trekke frem flere kabler, men det er heller ingen krise hvis jeg absolutt må det, da dette er i et tavlerom har jeg god tilgang på kurser jeg kan hente driftsstrøm fra. Alle mine brytere som jeg skal styre er enpolet. Jeg har lest litt i gamle tråder nå og ser at mange av disse smartbryterene ikke fungerer så bra med lysstoffrør. Kanskje jeg burde gå for en annen løsning der jeg f.eks setter inn et smartrelé som igjen styrer et vanlig relé som fungerer som en bryter? Eller er det noen her som har fått til en god løsning med smartstyring av lysstoffrør?
  4. Flab

    Tidsstyring av lys

    De bryterene jeg har er enpolet så det vil si at det kun er en fase som er der. Slik jeg har forstått det kan man bruke den Aqara bryteren med kun en fase. Men jeg bør kanskje undersøke litt mer før jeg bestiller 5-6 stk.
  5. Flab

    Tidsstyring av lys

    Takk for forslag. Tenker dere da at det beste er å sette et fjernstyrt rele (f.eks z-wave) bak bryteren og la bryteren stå som den er i dag? Trenger isåfall rele egen strøm for å drifte seg selv? Så at Aqara har en lysbryter der (https://www.aqara.com/en/smart_light_switch_no_neutral.html) der man kan drifte den med batteri, noen idé om det kan være en løsning for meg her eller finnes det smartere måter å gjøre det på? Med denne så bytter jeg ut hele bryteren slik jeg har forstått det. Jeg vil anta at hver bryter må tåle ca 1500w, som vil være en blanding av vanlige pærer og lysstoffrør. Jeg skal se nærmere på dette for å få nøyaktige tall så fort jeg har mulighet men tror det ligger ca der.
  6. Flab

    Tidsstyring av lys

    Er ute etter en enkel måte å tidsstyre lys på. Ser at clas ohlson har noen brytere med tidsstyring på men jeg tenker i utgangspunktet mer på noe "smart". Grunnen til det er at jeg fra før av har satt opp et cctv system med Blue Iris som software som jeg da tenker å koble opp mot samme system, evt sammen med noen magnetbrytere i dører/vinduer osv. Har ingen planer foreløpig om at lysene skal ha noe direkte med resten av systemet å gjøre men i fremtiden kan det jo hende jeg vil aktivere lys ved bevegelse/andre alarmer eller lignende. Tips? Har en Windows PC som kjører Blue Iris som kan fungere som en hub for alt hvis det ikke tar for mye ressurser (blue iris bruker allerede litt). Trenger ikke dimmefunksjon og det er allerede lysbrytere der så da kan jeg enten bytte de ut evt eller koble noe bak. Er for det meste snakk om armatur i et stort lokale så de må tåle noen watt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.