Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

BjarneBob

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

BjarneBob sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Som vanlig kloke og nyanserte betraktninger fra deg Moskus. Ja disse skyene...... disse skyene; enig med deg der...... Men ikke bare det; det er så mye forskjellig softwarehusene finner på om dagen for at alt skal bli så satans jævla "folkelig".... og det er vel vel og bra; det er bare at for meg tryner det gang på gang med at de tar vekk eksisterende funksjonalitet for folk som er litt mer enn middels oppdatert..... Da blir jeg like forbannet hver gang...... Sitter akkurat nå å sammenligner feks Adobe Lightroom CC (Cloud) mot Adobe Lightroom Classic som et makalaust eksempel...... Her klarer altså ikke Adobe å beholde gullet fra to verdener uten at jeg skal gå i dybden på akkurat den....
  2. Hmmmm spanande..... Det du sier der er i mine øyne en fallitterklæring da 🙃 når det drar den veien er det noe som er elementært feil (i teorien) Men som sagt; har ikke hatt tid enda; vær sikker på at dere alle hører i fra meg når jeg får tatt tak i prosjektet mitt skikkelig
  3. Takker for tilbakemeldinger; men endte fort ut med (primært for å oppnå målet med færrest mulig museklikk da behovet egentlig er mest fruen sine treningsinstruksjonsfimer) å bare handle Winx dvd ripper platinum.
  4. Som sagt bare handlet og ikke kommet meg i gang enda..... Ble litt nysgjerring på hva du egentlig mener her i forhold til app på mobilen(ene)? Mener du skuffet i forhold til dagligdags...isj bruk av appen? Eller tenker du bruk som i muligheter for å spille helt og supermann via appen?
  5. Hoppsann og gledelig jul folkens! Kanskje ikke direkte tema; men mistenker en del medlemmer her for å sitte på grei kunnskap..... Det begynner å bli lenge siden jeg har hatt DVD spiller i aktiv bruk..... Ikke nødvendigvis alle filmer som en ønsker å kaste heller..... Hva anbefales av software for å rippe gamle DVDer og legge dem i en sky / NAS el.?
  6. Gledelig jul! Her er greia. Jeg har ikke begynt enda Dvs; jeg har siden i sommer stille og rolig handlet PRO lisens på 50%; så har jeg etter hvert som det dukket opp skaffet meg rfxcom; conbee og den z-ave sticken og slikt.... Har også handlet en nesten ubrukt laptop på finn.no som skal dedikeres formålet; alt ligger og venter på meg Sannheten er at jeg rett og slett ikke har prioritert å begynne enda! Og jeg har heller ikke hastverk sånn sett. Kjører noe småplukk bare på den Homeyen keg har fått låne for å teste av kompisen enn så lenge; men gleder meg til å sette meg ned å begynne å geeke med HomeSeer da... Registrerer at (kålhodene!) hos Homey nå rett før jul måtte krype til korset og relansere webgrensesnitt (hahaha) som de valgte å fjernefor noen år siden. Det var en av grunnen til at jeg ikke ville ha Homey permanent. En annen var at jeg ikke kunne knytte/erstatte en duppeditt i et objekt uten å lage objektet helt på nytt En tredje at jeg ikke kan velge spesifikt hva andre brukere skal se i sine grensesnitt (les app på mobilene) Mulig noe av dette har endret seg uten at jeg har fulgt med særlig på status for Homey heller da valget er tatt om HS Jeg har store forventninger til HS4 egentlig sånn sett.... er spent på om andre her inne nå har testet v4? Uten at jeg vet da så må jeg anta HS har fått noe lavere terskel i v4 for "folk flest" kanskje (jeg klarer meg uansett) menblir moro å se. Moskus? Anyone?
  7. Dæven for en overveldende respons...... Haugevis med nyttig erfaring på PoE altså
  8. God kveld.... La en gang opp cat5e i kåken min til takbokser i alle rom..... ca 12 år siden.... Så ja.... noen som har erfaringer med særskilt røykvarslere med PoE? Noe annet som kan tenkes med PoE i taket?
  9. Mange flotte svar her nå Kjøpte meg PRO lisens i går da det stod 50% tom 14. juli; i dag står det tom 31. juli Har sjans på en brukt Conbee v1.... men er det smart da? Fremfor v2.....som ikke er på lager hos K&Co om dagen? Så snakkes det om v3? Jaja; prosjektet snegler seg fremover her..... men det store valget om HS er i seg selv tatt og betalt nu....
  10. Vil påstå det tok løs ja.... men trigget noen tankebaner som belyst i min forrige oppfølger....
  11. Der fikk jeg nesten et lite drypp igjen..... men ser som jeg antok at Z-stick er hjernedød og ingenting å "ta backup" av eller? (dere snakker om backup av UZB1 antar jeg spesifikt) Takk for tipset Takk for tipset; men Raspberry utgår.... Har kjøpt meg en høvelig enkel Asus laptop som var ny 2019 men som har 3 pixelfeil osv som gjor den den skammelig rimelig.... En Asus Vivibook S14 som jeg tenker å kjøre HSv4 på uten mere om og men...... ikke vmware.... Eneste backup jeg i prinsipp har tenkt å ta er den som HS selv reklamerer med til skyen deres? Kanskje en i tillegg av HS mappa?? fra disken til min privare google konto med google sync tenker jeg.... "Auto Backup - Your system's devices, events & settings are automatically backed up to your MyHS remote account." Er jeg i mål med backup da? Eller er det noe tilsvarende fuzz med Conbee som dere preiker om med hensyn på backup (det at ikke HS i seg selv bare "er" der med alle relevante protokoller slik Homey er synes jeg er jalla; men den kemelen skal jeg klare å svelge) ********************* Så grubler jeg litt på HSTouch før jeg i det hele tatt har startet da.... selvfølgelig også sett med et snev av kost/nytte verdi Standard er vel slik jeg forstår det: Homeseer Mobile som sikkert snakker direkte 1-1 på LAN eller via MyHS om en er utenfor eget gnr/bnr.....? Og denne; selv om den har, ja.... en layout som ser ut som noe merkelig fra tiden rett etter Berlinmuren falt, skal etter hva HS sier ha: "Customizable Dashboards & Widgets" Så med denne som basis skal jeg kunne skreddersy hva kona og kidsa ser i sin Mobile? Eller drømmer jeg meg bort her nå.... Er det eneste som er verdt å snakke om HSTouch og tilsvarende client på mobilene i flokken hjemme? HSTouch ser da så; ja... tidkrevende ut..... må man bygge hel mannskiten i fra scratch eller finnes det er rammeverk (eller flere?) man kan starte med? Er det fortsatt slik den er beskrevet i "HomeSeer-skolen #8: HStouch"? Eller er den også revolusjonert i v4 osv?
  12. Da er jeg skummelt nærme å bare haie inn en grei laptop på finn.no og lisens til HS kjenner jeg... + Aeotec Z-stick gen5 USB-adapter? + Conbee II Zigbee-controller för USB Da nærmer jeg meg?
  13. Ja er nå det riktig sant? For i følge Homeseer er det klare begrensninger på en Raspberry? Makx 5 plugins? Gjelder det også på en Rasppberry 4 med 8Gb osv? Må det være den Raspberry lisensen på en Raspberry? Dette er faktisk med å "kludre" det til litt for meg..... Tester en Homey på lån om dagen som sagt; så vurderer jeg nå faktisk å kjøpe en Raspberry bare for å leke med (det kan jeg koste på meg for lekens skyld; verre er ikke det) Men da er det dumt om den ikke kan dra fullskala HS om det er det jeg velger til slutt ikke sant......... Da er vi et sted jeg ikke ønsker å være igjen; det lar seg gjøre med triksing og kunnskap altså.... Nok om det.... Så har jeg vel frittet frempå noen ganger om HSv4 er en liten revolusjon eller ikke? Er det mere folkelig og intuitivt? Synes som de færreste har tatt v4 skikkelig i bruk her inne enda... Og hva med 433MHz som Nexa..... helt problemløst i Homey; HS og HA vil liksom ikke vedkjenne seg feks Nexa.... er vi der på knoting og herjing igjen da eller? Eller er det bare å gønne på med en usb til 433 pinnedings?
  14. Okai.... Støtter den å vise/skjule duppeditter på forskjellige brukernivåer? Hva er "langt bedre på brukervennlighet" sammenligningsvis med Homey da mon tro? Kan jeg skreddersy layout på brukernivåer les: appen til fruen og tenåringene? Støtter den å re-parre en duppeditt mot eksisterende logiske objekt? Her er mitt ringe eksempel på det å vise/skjule duppeditter..... det som jeg i Homey har lagt til mitt lille virtuelle "rom" x_skjulte er typiske duppeditter dom bare admin trenger å se...
  15. Fordi jeg ikke tror det gir meg det jeg ønsker; at det er noe umodent og ymse; fordi det er for mye styr.... tror jeg.... usikker på hvor de er om 5 år... Selv om jeg i mitt tidligere liv var IT ingeniør og har driftet mye rart også på Linux så er jeg rett og slett ikke interessert i å herje og styre så alt for mye heller egentlig... Jeg er mann 45 med fokus på flere prosjekter og ting; dermed så har jeg visse forventninger til ei kule som Homey feks (som ser ut til å gå i grus på et prøvestadium) og ikke minst om jeg legger så mye penger i potten som for Homeseer v4; en av tingene jeg så vidt har fått med meg er at de også i større grad på v4 implementerer støtte i eksisterende pris uten at jeg har investigert det veldig nøye (der liker jeg Homey forresten) Om du mener UI som i GUI så synes jeg feks Homey sin filosofi om at bortimot alt skal foregå på en mobiltelefon er både forkastelig og latterlig på samme tid..... føyer seg inn i en mainstreamgate som bare er til irritasjon sett med Admin sine øyne... Bla basert på denne bla... https://www.bekkelund.net/2019/02/01/intro-til-home-assistant/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.