Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Øivind Hitsøy

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Øivind Hitsøy sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har nå fått satt inn flere komponenter i huset; - enda en HeatIt Z-Dim i stue på en sone som har 9 pærer, alle 9 er av samme type (europris) som tidligere - 2 stk ZMRZB-332 releer fra Develco som styrer varmtvannsbereder og utelys fra sikringskap, (disse har jeg nettopp fått montert, dersom disse viser seg å fungere godt skal jeg skaffe meg noen flere) - Tibber med "stormtrooper" er integrert i FH appen. Selv om FH appen var et godt sted å starte for å bli kjent med både ZigBee og Z-wave så var det for få funksjoner i denne, jeg har nå begynt å emigrere til node-RED for ekstra funksjonalitet. Kan melde om at MQTT fra Futurehome fungerer smertefritt og dette er relativt enkelt å lære seg å bruke. Tibber sitt API er også meget bra, her kan man også få live-verdier uten problemer.
  2. Dette er enkle releer og ikke dimmere. Kommer ikke til å bytte det ut, men jeg kommer ikke til å kjøpe flere releer fra Namron heller.
  3. Jeg har et hus fra 2009 som jeg ønsker å bygge opp litt etter litt som smarthus. Litt enkle fakta - Huset er 150 m² fordelt på 2 etasjer, grunnflate er 114 m² - Det er installer spotter med GU10 pærer i huset, der nesten alle er byttet til LED pærer - Stue har varmekabel på 1815 W og to soner med spotter, en med 6 pærer og en med 9 pærer - Kjøkken har varmekabel på 1185 W og en sone med spotter som består av 7 pærer pluss benkebelysning - Gang har varmekabel på 780 W og en sone med spotter som består av 4 pærer pluss 2 lamper i trapp med LED pærer - Bad har varmekabel på 980 W og en sone med spotter med 5 pærer pluss speilamatur - Soverom 1 har to taklamper med LED pærer og ingen oppvarming - Soverom 2 og 3 i andre etasje har en panelovn hver på 800 W og en taklampe med LED pære - Kontor i andre etasje har en panelovn på 1000 W og en taklampe med LED pære - Ellers er det vaskerom, boder og WC alle med lamper med LED-lyskilde - Varmtvann er produsert av varmtvannstank på 2300 W Alle rom skal på sikt styres fra hjemmesentral, men skal også kunne styres utenom på en måte som ikke er vanskelig for verken kone eller barn i huset. Samtidig så har jeg lyst til å prøve en blanding av produkter fra anerkjente merker som Elko og lignende, og rimeligere produkter HeatIt og lignende Jeg har startet med følgende utstyr: - 1 Futurehome sentral - Namron Z-wave switch 1 ch rele mot Namron z-wave 1 ch bryter på soverom 3 - Fibaro Single switch 2 på soverom 2, med impulsbryter - Fibaro Single switch 2 mot HeatIt z-push button 1 ch og impulsbryter i trapp - Fibaro Motion sensor mot Fibaro wall plug på panelovn på kontor - HeatIt Z-dim på sone med 6 LED-pærer kjøpt på Europris i stue Foreløpig har jeg funnet ut at jeg skal unngå Namron produkter fordi disse ikke integreres like bra i Futurehome sin HUB, reléet mangler for eksempel belastning i W som fibaro sin reléer har.
  4. Hei. Jeg har gått til anskaffelse av Futurehome sin HUB og har prøvd deres "flow" i fimp, denne virker veldig begrenset med tanke på logiske funksjoner. Er det noen av disse hjemmesentralene som har en slags blokk-programmering som ligner på Sedona, savner muligheten til å lage flere scenarioer ved å kombinere flere verdier?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.