Gå til innhold
 • Bli medlem

Boleole

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Boleole's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ok folkens. Etter å ha betalt tollen på 1000 kr, OG kjøpt inn Conbee2 og Aeotec Z-wave stick har jeg ikke kommet mye lenger. Z-wave add-on greiene ser ut til å fungere, men har ingen udedikerte enheter for hånden, så konsentrer meg litt om Zigbee. Jeg kjøpte derfor Jowihue plugin, som anbefalt. Når den er installert vil den at jeg skall adde en «bridge». Hva er en bridge i denne sammenhengen? Jeg vil bare adde enheter😭DeConz, som jeg ikke skjønner hva ER engang, er installert på trolleren. Kunne noen gitt meg med t-skje, hva det er meningen jeg skal gjøre? Legger ved noen bilder for underholdningsverdi.
 2. Tusen takk! Da skal det handles en EU-stick så jeg kan finne enhetene mine ordentlig. Skjønte ikke at det var forskjellige standarder, så da var det jo dumt av meg å legge til Nortek-stikken i handlekurven.. Da går jeg for en UZB1/Z-stick og en ConBee II
 3. Heisann hjemmeautomatører, Jeg kastet meg på bølgen for et års tid siden og kjøpte da nyeste Samsung SmartThings Hub. Det har vært fantastisk, og jeg har bare blitt mer og mer glad i smarthjem-løsninger. Alt fungerer knirkefritt med SmartThings, men den er veldig begrenset i forhold til hvilke enheter (noder?) som kan tilkobles, og jeg irriterte meg litt over at jeg kunne "gjøre for lite" med de tilkoblede enhetene/nodene. Etter å ha lest litt på dette forumet, har jeg blitt fascinert av mulighetene i HomeSeer, og tok derfor skrittet og bestilte en HomeSeer Hometroller Plus. Denne kom i dag. Jeg skjønner nesten ingen ting. Alt må googles til månen. Hvert minste lille steg. Det meste jeg finner er forklaringer og bilder med HS3 som basis, og HS4 ser (for meg) helt annerledes ut. Problemer jeg har hatt så langt: - Forstå hvordan Nortek Z-wave + ZigBee USB -greia skulle kobles til trolleren og virke (tilsynelatende løst) - Forstå hvordan man bruker Z-wave og ZigBee i HS4. Altså bare dette med at man måtte ha noen egne plugins var et helvete å finne ut av. Ikke akkurat Plug and play. Nå har jeg i alle fall to "Legacy" plugins, der den ene heter Z-wave og den andre heter ZigBee, så det lover vel godt. Problemet er at jeg ikke finner noen enheter, så dette er enda ikke løst. Jeg har skjønt at enheter addes ved hjelp av en drop-down meny der man velger "Add/include a node" (i alle fall når det gjelder Z-wave enheter. For ZigBee er det av praktiske grunner helt annerledes, ser det ut til). Problemet er at jeg ikke finner en skit. Huset er fullt av både Zwave og Zigbee. Jeg har sittet med enhet etter enhet og ekskludert og satt i inklusjonsmodus. Finnes ikke av HomeSeer. I prosessen har jeg også herpa hele det fine SmartThings-oppsettet mitt. Enkelte enheter finner jeg ikke ut av hvordan jeg setter i inklusjonsmodus og googler meg i hjel. Jeg har rota ned spisestua og fått stygge blikk av kona gjennom hele prosessen. Finnes det en enklere måte å gjøre noe av dette på? Og hva kan være feil når jeg ikke finner en dritt ved forsøk på inklusjon? Hvordan VET jeg at USB-controlleren i det hele tatt fungerer? Jeg har nilest HomeSeer-skolen/guiden, men det er mye som er gresk for meg, og den er jo skrevet med HS3-øyne, så jeg sliter med å oversette dette til brukbar HS4-info. Finnes det forresten noen måte å overføre "alt" SmartThings-hubben min vet om Zwave- og Zigbee-nettverkene jeg allerede har, til HomeSeer-kontrollerne? Takker for all hjelp.
 4. Ok! Ja, kanskje bedre å gå for en Pi3.. Men, det frister jo med kraften i en Pi4, selvom jeg ikke vet om det har noe særlig å si? Kunne jo kjøpt inn en Pi3, og først prøvd å sette opp på Pi4. Dersom det blir bugga kunne jeg bare gitt opp og gått for install på Pi3. Forresten. Er det alltid best å kjøre Pi-versjonen av HS på RBPi eller kan man godt kjøre HS-STD på den? Er det i såfall noen ulemper med det?
 5. Hei! Ser det er 50% på HS-software om dagen. Lurer på å kjøpe meg Pi-versjonen. Har en Raspberry Pi 4 liggende. Kan HS-softwaren kjøre på 4eren? Det står i software requirements at 2 og 3 støttes, men ser ikke 4. Noen som har prøvd?
×
×
 • Opprett ny...