Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Chovre

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Chovre

  1. Hei, Jeg har satt opp Home Assistant med to ulike Zigbee koordinatorer - både Conbee II og Sonoff 3.0. Conbee II bruker deConz og Sonoff 3.0 bruker ZHA. Da Namron termostatene var koblet til ZHA fikk jeg feilen som beskrevet og de gikk ofte i Away mode. Etter jeg byttet de over til deConz har jeg ikke hatt noen problemer.
  2. Hei, Jeg har 3 stk Namron Termostater av denne typen: https://www.namron.com/no/produkter/namron-zigbee-touch-termostat-16a-hvit/ Med jevne mellomrom men ganske tilfeldig, så går disse termostatene over til «Away mode» og temperaturen settes til 6 grader. Normalt sett står termostatene på «Manual mode» og jeg setter temperaturen gjennom Home Assistant. Her bruker jeg stort sett bare en nattsenking og normaltemperatur. Andre som har opplevd det samme? Jeg klarer ikke lese utifra bruksanvisningen om jeg kan deaktivere «Away mode» eller andre innstillinger som skulle hjelpe. Takk!
  3. Jeg tester å bytte kanal for å se om det hjelper. Skal også teste å fjerne IKEA Trådfri HUB’en. Den brukes kun til rullgardinen, men den kan jeg flytte over til deConz. Har også noen IKEA Extendere som jeg skal ta bort. @Capri - Jeg har samme Server Mask på alle enhetene, så det er ikke avviket hos meg. Godt å høre at flere har samme utfordring 😉
  4. Ja, det er mye greier på deConz. Alle IKEA lyspærene er enheter som kobles sammen. Det er vel litt av konseptet med Zigbee, at alle enheter bruker hverandre som signalbro? I dag bruker jeg kanal 15. Har du en anbefaling til andre kanaler som er lenger unna andre «støykilder»? Takk!
  5. Det er en ELKO Smart dimmer som er montert av meg og det er lettere å ta sikringen enn å koble den fra strømmen. Alternativt må jeg resette den og søke den opp og legge den til igjen. For lyspærene (IKEA) så kan jeg bare skru de ut og inn, så er de tilbake. Men de oppleves ganske ustabile. Men da er det altså ingen mulighet til å få de inn i nettverket igjen via deConz? En resetting eller noe der? Hvordan får jeg oppgradert til v.2.0.9? Kjører HA på Raspberry pi.
  6. deCONZ - 2.07.01 / 8.12.2020 Phoscon Firmware - 26660700
  7. Vet ikke hvilken informasjon du trenger herfra, så du får guide meg til riktig info.
  8. Takk for svar. Den står både som unavailable i Lovlace og som entitet. Samt at den er grå og ikke aktiv i Phoscon.
  9. Hei, Har Home Assistant med Conbee 2 og Phoscon. Har en kombinasjon av ELKO og Namron dimmere, samt IKEA og Philips lyspærer. Med jevne mellomrom blir en dimmer eller lyspære ‘Unavailable’ og den eneste måten jeg klarer å gjenopprette normal status er å koble fra strømmen (i mitt tilfelle tar jeg sikringen). Er det noen som har andre metoder for å gjenopprette normal status på disse? Jeg har forsøkt å resette disse i deCONZ verktøyet men uten hell. Takk for hjelpen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.