Gå til innhold
 • Bli medlem

Thlian

Medlemmer
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Thlian vant dagen sist 22. januar

Thlian hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Thlian's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

4

Nettsamfunnsomdømme

 1. Kom over nye Homey Bridge på Power idag, og tenkte at den skulle jeg prøve. Skuffelsen ble stor da jeg fant ut at appen eller bridge fremdeles er i beta-fase og må stå på venteliste for å få invitasjonskode??!! Hva i alle dager er det slags markedsføring? Som om jeg skulle kjøpt meg en ny bil men måtte stå i kø for å få nøkkel...... Rimelig sikker på produktet er i strid med markedsføringsloven og kjøpsloven for den saks skyld, og når butikken heller ikke bemerker at den kun fungerer med en invite, da føler jeg meg snytt. Den går sporenstreks tilbake, og FH består som HUB her hjemme. Godt jeg ikke kjøpte på elektroimportøren, ellers hadde jeg aldri fått penga tilbake......
 2. Kan det både på Namron og heatit, men kan resette via clear. Problemet er at den sletter alt bortsett fra enheten. Så eventuelle innstillinger en har gjort, er som å sette til fabrikken stillinger. Men jeg lurer på om man får kjøpt sunricher i Norge, eller andre enn Namron. Foreløpig finner jeg kun Namron og heatit som har z wave termostater som passer i rs16 rammer
 3. Jeg har wifi i huset og ingen mulighet til å strekke kabler til gamerne mine uten å gjøre for stor inngripen i huset. Idag har jeg Altibox sin hjemmesentral stående, ikke i bromodus, siden det er internett i LAN 4 pluggen fra sentralen. Denne går til en switch ved TV`en som så er kablet til TV, Apple-TV og TV-boksen, en Huawei Q22. Inne på teknisk står enda en switch med noen HUB`er for litt diverse og Jensen ruter til Mesh nettet. Ruteren er koblet direkte til LAN uttaket på hjemmesentralen så den går ikke via switchen. Jeg synes farta trådløst er bra, også på tross av at den ene noden ikke er helt med lenger og gir ikke så mye guffe lenger. Men Mesh nettet er 3-4 år gammelt og synes ikke alt går smertefritt selv om jeg flyr rundt i huset med telefonen og måler hastighet med speedtest appen. Pingen er relativ høy, stort sett på 30+ ms, jitter er bra. Men når gutta boys sitter og spiller Sea of Thieves og samtidig har livefeeden fra de andre spillerne oppe, jeg sitter og streamer på loftsstua og fruen i stua nede så kan det være litt variabelt hvor stabilt det oppleves. Hva slags utstyr anbefales for å ha så stor båndbredde som mulig trådløst ut til enhetene våre som takler en del datatrafikk uten å gå på kompromiss med hastighet og kvalitet? Utstyr som brukes er - Altibox zyxel hjemmesentral, den nyeste utgaven - Jensen Omnilink Mesh nett - 2 stk TP link switcher Ikke spør meg om brannmurer og sikring for da er vi på et kompetansenivå way beyond mine evner. Har passord på det trådløse, Bitdefender og Mcafee på maskinene.
 4. Grunnen til at jeg prøver å skaffe meg oversikt er at jeg på et eller annet tidspunkt i løpet av dag. Når alle er ute av hus så hender det vi har maksforbruk på 10kw+ Varmekablene i stua og kjøkkenet er av. Gjenstående er 2 bad og gangen. Maksforbruk på bad og gangen er ca 830 watt, termostat. Så er forsåvidt vaskerommet delt fra badet av en teit grunn. Så tipper maksforbruk på varmekablene når alle står på er ca 2,5 kW. Så hvor de resterende til tider 3,4,5 kW kommer fra vet jeg ikke. Har 2 kjøleskap og 1 fryser, men nekter å tro at de trekker så mye. Lys i huset er så liten del at det tar jeg ikke med i regnestykket.
 5. Vurderer å bruke Fibaro wall plug eller lignende for å sette i stikket hvor jeg har kjøleskap, fryser osv. Hva mener folket om det? Er det en dårlig løsning hvis pluggen skulle få en hickup? Eller er den sikker som banken? Kan ikke bruke den på bereder når den ikke tar mer enn 2500 watt. Så der blir det evnt å bruke et z-wave relé som takler 3600 watt.
 6. Nå kan det hende det er en FH greie. Men appen viser temperatur på badet. Men det er ikke Romtemp eller temp fra gulvsensor, men snittet fra de to. Sånn passe teit. Er det laget slik at en må velge en av dem? Den ene sensoren må da ikke knyttes til noe rom feks?
 7. Da tok jeg feil, var store likheter mellom MCO og namron. Men du har så absolutt rett 😊
 8. De selger over disk og på nett direkte til forbruker/private. Så de må forholde seg til kjøpsloven som alle andre, selv om de for noen firmaer fungerer som grossist. Setter pris på det, men har egentlig lyst til å gå til litt hardere. Ved å sjekke om forbrukerrådet har lyst til å ta et nærmere kikk på om elektroimportøren sine "kjøpsbetingelser" er en form ansvarsfraskrivelse og om de forsøker å overstyre kjøpsloven.
 9. Jeg godtar som vanlig kjøpsbetingelsene som satt av lovverket og evnt betingelser fra forhandler slik at de kan fraskrive seg ansvar hvis noe skjer. Eksempelvis så kan det være "det lukter svidd av den nye dimmeren min". Der kan man gå inn og se konkret på om det er autorisert firma som har utført arbeidet. Men i dette tilfelle gjelder det uten en reklamasjon på en feil som var der fra produsent. Når det er display som må tas av for å få på ramma, så jeg har like mye rett til å ta av som hvilken som helst annen elektriker. Jeg programmerer også enheten selv. Må heller ingen elektriker til for det. Jeg tror de slo ut pigga når jeg kom med hele termostaten og ikke displayet. Nå har jeg hentet termostaten igjen, de gadd jo ikke sjekke den en gang. Så de prøver å heve seg over kjøpsloven. Jeg kan få hjelp av elektriker, men som jeg sa. Ikke vil vedkommende ringe elektriker og ikke vil vedkommende gi meg et godt svar på hvorfor den må være beviselig montert av elektriker. Selv om det ikke dreier seg om selve reelet. Nevnt det før men " Jeg gidder ikke stå her å diskutere med deg". For syns skyld så ha jeg fått den montert igjen. Viglet litt på displayet så kom det noe til syne. Satt opp i nettverket, programmert og alt funker som det skal. Så den er ikke defekt allikevel, lysstyrken på displayet som ikke er som det skal. Se bilde, nedre står på middels styrke, øverste står på høy lysstyrke.
 10. Jeg har personlig sendt en laaang mail til dsb via sikkerhverdag.no for nettopp å få et helt konkret svar på dette. For det er som du sier at man kan utføre arbeid på egen bolig under visse forutsetninger. Men hvordan forklare det til en grossist som mener at de skal ha papirer fra autorisert foretak?
 11. Er det greit for menigmann og koble opp med kabel og stikk for å sjekke enhet?
 12. Jeg kobla den opp selv. Men jeg mener det er irrelevant når det ikke er termostaten som er gåen som sagt. Det står ikke i regelverk noe sted om at privatpersoner ikke kan bytte display, brytere og dekslinger. Displayet på denne er en slik del. Jeg prøvde i telefon på torsdag når han ringte å etterlyste samsvarserklæring (noe som ikke er vanlig praksis hos de elektrikerne jeg kjenner når likt byttes mot likt. PS! Ikke start en diskusjon om dette!) Men i telefonen når jeg prøver å forklare at det er da ikke termostaten. Jeg får ikke noe fornuftig svar. Jeg holdt på å bli ufin i røret når vedkommende sa "Jeg gidder ikke stå her å diskutere dette med deg". Da måtte jeg bare få avsluttet, det begynte å koke. Tror dette kommer til å bli et kjempeproblem for elektroimportøren etterhvert. I allefall når de konsekvent skal se papirer fra autorisert firma. Da må de slutte å selge utstyr direkte til privatpersoner hvis de skal kjøre den linja. Hva F har det med saken og si? Hvis jeg velger å gjøre det selv og noe skjer så er det mitt problem. Ikke elektroimportøren sitt. De må bevise at produktet er forringet på noen måte også, kan de bevise at jeg har vært uvøren og påført enheten skade! Ja da skal jeg ta den. Personlig hadde jeg aldri reist å reklamert på noe jeg hadde ødelagt selv. Personlig ment er jeg trygg nok på meg selv til å gjøre jobben selv også. Men det er nok mange som gjør mye rart og overhodet ikke vet hva de driver med og knapt nok vet hva en fastnøkkel er. Så skjønner at de må stramme inn på hva de aksepterer og ikke. Hvis folk velger å ta ned utstyr som de har kjøpt og fått montert gjennom elektroimportøren for så å klage på produktet. Da skjønner jeg at garantien utgår, for de har ofte ødelagt noe i prosessen. Jeg synes lovverk er vanskelig å lese, men og omgå kjøpsloven med en tvist er jeg usikker på om er innafor.
 13. Er det sånn at z wave ikke er z wave? Trenger du en "addon" for at gateway skal kommunisere? Jeg har ikke Homeseer, men i FH gikk den rett inn. Btw så er det ikke heatit, men nok nærmere MCO HOME
 14. Selvfølgelig, men hvordan skal de vite det? Selve termostaten virker. Det er displayet som ikke virker og kan ikke skjønne hva det skal ha og si. Displayet er ikke forsynt av 230v. Jeg kan ha satt på displayet selv for alt de vet. Ingen forbud mot det. Jeg ser ikke problemet. De vil kunne fort se om det er noe uregelmentert. Hadde eneste feilen en kan gjøre er å kortslutte hele saken. Men da hadde den ikke virket i det hele tatt. Elektrikeren skal liksom ha større forutsetninger en den vanlige mannen i gata. Derfor de er det de er. Men hvis elektrikeren selv hadde gått innom å sagt at denne funker ikke, trenger en ny. Hadde de da sagt. "Nope, dere må levere oss en samsvarserklæring først, i tillegg må vi selv sjekke at den funker" Snakket med to kompiser som jobber for hvert sitt firma og som selv handler av elektroimportøren. De syns det høres ut som bullshit!
 15. Kjøpte 2 Namron Z-wave termostater hos elektroimportøren igår. Viste seg at displayet på den ene termostaten var dødt. Prøvde å reklamere på produktet idag. De ville teste at det virket, greit nok. Men de skulle også ha navn på installatør og samsvarserklæring for å godkjenne reklamasjonen! WTF?? Det er nå vel ett fett!? Jeg har kjøpt et produkt som ikke virker og jeg har krav på ny vare uavhengig om hvem som har satt strøm på driten (unnskyld)! Finner absolutt ingenting om det i salgsbetingelsene til elektroimportøren heller. Jeg synes de gjør seg skikkelig vanskelig ved reklamasjon. Det har de gjort tidligere og. Kjøpte forresten en heatit bryter hos Power, der den ene knappen var veldig lite responsiv. Fikk igjen ny på flekken, ikke et eneste spørsmål.
×
×
 • Opprett ny...