Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kristofferR

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

kristofferR sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, den trådløse bryteren er bare en fjernkontroll til andre Plejd-piller. Som du ser ser på nettsidene passer den med Elko om du kjøper Elko-modellen.
  2. Knappen fra Plejd (WPH-01) inneholder visst både en enkeltvippe og dobbelvippe i pakken, føler ikke det var tilstrekkelig klart på nettsidene deres. Uansett, nå ser det det ut som jeg har funnet min løsning iallefall, håper du @b3nd1k også finner din
  3. Jeg tok kontakt med Plejd og det viser seg at de har en bryter som ser perfekt ut for mitt bruk, de sendte meg en video av knappen. knapp.mp4 Ganske greit at det er samme system også egentlig, så slipper jeg ha et par random Zigbee-brytere i veggen i tillegg til Plejd-systemet, som ville ha vært sært å fortelle om ved framtidig salg av leiligheten. Bittelitt plagsomt at den er batteridrevet, men når batteriet varer 10-15 år er det ikke store problemet akkurat. Samtidig ble jeg ganske forvirret av videoen, det ser jo absolutt ut som en enkeltbryter, men den eneste bryteren jeg fant på Plejd sine nettsider var en dobbelbryter med klart skille mellom knappene. Har sendt spørsmål om det er en annen modell eller om illustrasjonene på Plejd.com bare er latterlig dårlige, venter på svar.
  4. Det var interessant! Jeg vet egentlig ikke hva en vippebryter er da, er det sånn bryter som går inn og så ut igjen med en gang? I utgangspunktet ville jeg jo trodd at tradisjonelle lysbrytere er vippebrytere, ettersom man vipper de opp og ned, men om vipperbrytere er bedre egnet til smarthjem enn tradisjonelle lysbrytere virker det interessant. Om de kan fungere bedre enn vanlig lysbryter tror jeg ikke det skal være så vanskelig å få fjernet nøkkelsymbolet. De er jo så billige at det bare er å bestille en til eksperimentering med å fjerne symbolet, for å sjekke om det er mulig uten å ødelegge finishen på bryteren.
  5. Takk for at du minna meg på det! Helt ærlig glemte jeg det litt ut, er så mye annet å fikse her i leiligheten. På en måte synes jeg impulsbryter høres ut som en akseptabel billig-løsning, visste ikke at man kunne ha fjær som holder bryteren i én posisjon. Jeg fant også ut at Elko har sine egne flate lysbrytere, men dessverre er de veldig dyre (1400kr) og ikke så mye brukt/snakket om. Jeg fant ingen videoer av noen som faktisk trykker på knappen og viser "følelsen" av produktet, og det er også ekstremt lite informasjon om hvor bra støtten er i Home Assistant. Plagsomt å bestille feil liksom, men samtidig virker det langt mer "skikkelig" enn bare en gammeldags bryter med impulsfjær. Egentlig håper jeg på et tredje alternativ, gjerne som Elko-bryteren, bare litt billigere og mer brukt/velkjent/støttet.
  6. Jeg flyttet nettopp inn i en ny leilighet, hvor alle dimmerne er smarte via Plejd og alle lysbryterne er dumme. Selv om Plejd er litt halvjalla, via Bluetooth, så fungerer det bra i Home Assistant. På badet mitt har jeg en smart dimmer for spotlights i taket og en gammeldags lysbryter for lyset ved vasken: Jeg vil gjøre lyset ved vasken (lysbryter nederst) smart også. Jeg vet jeg kan få en elektriker til å sette inn en smart switch bak lysbryteren, men jeg tror det blir veldig plagsomt at opp/ned på lysbryteren hele tiden bytter mellom å bety på/av, avhengig om jeg trykker på den fysisk eller via smarthjemløsning. Jeg ønsker derfor en flat knapp som føles riktig å trykke hele tiden, som ikke går opp/ned. Jeg rota litt med dimensjonene, og bestilte en Aqara H1 Smart Wall Switch Single. Den var alt for svær for ramma, men den føltes iallefall veldig digg, litt som en museknapp med et lite LED-lys. Jeg har allerede Zigbee-nettverk her, men om det finnes et ZWave-alternativ som er mye bedre har jeg ikke noe imot å skaffe meg en ZWave-USBstick. Hvilke andre alternativer finnes?
  7. Ny ubrukt CC2652 USB-stikke selges. Perfekt for å legge alle Zigbee-enhetene dine til Home Assistant, openHAB og lignende. Dette er den beste Zigbee-sticken du får tak i, dritgod dekning. Jeg kjøpte fra linken under 10. mars 2021. Antennetype 4 (den største). Selger fordi jeg mottok to stykk, trenger kun én selv. Den jeg selv bruker funker dritbra i HA. Mer info her: https://slae.sh/projects/cc2652/ Ta kontakt via Finn om du er interessert, får notifications der. Finn-annonsen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.