Gå til innhold
  • Bli medlem

TomJacobsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

TomJacobsen's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da har jeg fått lagt til min første sensor i Zigbee2Mqtt, men den vises ikke som noen tilgjengelig enhet i Home Assistant. Hva kan det skyldes?
  2. Flott.. Da fikk jeg det til.. Satt IP adressen til 172.30.32.1 og da fungerte det..
  3. Mqtt og Zigbee2Mqtt er installert på samme maskin. Skal jeg bytte ut localhost med en statisk ip-adresse?
  4. Zigbee2MQTT logg ser sånn ut. [s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0. [s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0. [fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes... [fix-attrs.d] done. [cont-init.d] executing container initialization scripts... [cont-init.d] socat.sh: executing... [08:30:56] INFO: Socat not enabled, marking service as down [cont-init.d] socat.sh: exited 0. [cont-init.d] zigbee2mqtt.sh: executing... [cont-init.d] zigbee2mqtt.sh: exited 0. [cont-init.d] done. [services.d] starting services [services.d] done. [08:30:57] INFO: Handing over control to Zigbee2mqtt Core ... > zigbee2mqtt@1.25.0 start > node index.js Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:03: Logging to console and directory: '/config/zigbee2mqtt/log/2022-04-10.08-31-01' filename: log.txt Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:03: Starting Zigbee2MQTT version 1.25.0 (commit #unknown) Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:03: Starting zigbee-herdsman (0.14.20) Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:04: zigbee-herdsman started (resumed) Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:04: Coordinator firmware version: '{"meta":{"maintrel":1,"majorrel":2,"minorrel":7,"product":1,"revision":20210708,"transportrev":2},"type":"zStack3x0"}' Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:04: Currently 0 devices are joined: Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:04: Zigbee: disabling joining new devices. Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:04: Connecting to MQTT server at mqtt://localhost:1883 Zigbee2MQTT:error 2022-04-10 08:31:04: MQTT failed to connect: connect ECONNREFUSED 127.0.0.1:1883 Zigbee2MQTT:error 2022-04-10 08:31:04: Exiting... Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:04: Stopping zigbee-herdsman... Zigbee2MQTT:info 2022-04-10 08:31:16: Stopped zigbee-herdsman [08:31:17] INFO: Handing over control to Zigbee2mqtt Core ... Mosquitto broker logg ser sånn ut. [s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0. [s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0. [fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes... [fix-attrs.d] done. [cont-init.d] executing container initialization scripts... [cont-init.d] mosquitto.sh: executing... [08:33:40] INFO: SSL is not enabled [cont-init.d] mosquitto.sh: exited 0. [cont-init.d] nginx.sh: executing... [cont-init.d] nginx.sh: exited 0. [cont-init.d] done. [services.d] starting services [services.d] done. [08:33:41] INFO: Starting NGINX for authentication handling... [08:33:41] INFO: Starting mosquitto MQTT broker... 1649572421: mosquitto version 1.6.12 starting 1649572421: |-- *** auth-plug: startup [08:33:42] INFO: Successfully send discovery information to Home Assistant. [08:33:42] INFO: Successfully send service information to the Supervisor.
  5. Har brukt ZHA til nå, men ønsker å forsøke Zigbee2MQTT isteden. Men har problemer med å sette opp Zigbee2MQTT og trenger derfor litt hjelp. Bruker Home Assistant Cloud (Nabu Casa) om det skulle bety noe. Hva gjør jeg feil? Mosquitto broker er startet med standard konfigurasjon. certfile: fullchain.pem customize: active: false folder: mosquitto keyfile: privkey.pem logins: [] require_certificate: true MQTT integrasjonen er installert. I konfigurasjonen til Zigbee2MQTT har jeg skrevet dette. data_path: /config/zigbee2mqtt socat: enabled: false master: pty,raw,echo=0,link=/tmp/ttyZ2M,mode=777 slave: tcp-listen:8485,keepalive,nodelay,reuseaddr,keepidle=1,keepintvl=1,keepcnt=5 options: '-d -d' log: false mqtt: server: mqtt://localhost:1883 serial: port: /dev/ttyUSB0 permit_join: true frontend: port: 8080 Jeg bruker en Sonoff Zigbee 3.0 dongle og den er funnet her. ttyUSB0 /dev/serial/by-id/usb-ITead_Sonoff_Zigbee_3.0_USB_Dongle_Plus_b04a1db9ea5fec119e5c395f25bfaa52-if00-port0
  6. Har nok noe med sensorene å gjøre. Slettet alle sensorene og fjernet ZHA. Installerte deCONZ isteden og begynte å legge de samme i der.. Får samme problem her også. På den som ble riktig i ZHA ble også riktig i deCONZ. Det som skiller de er at deCONZ har funnet et versjon nummer, men på alle de andre finner den ikke noe nummer. Kan det være at ZHA og deCONZ ikke klarere å finnet et unikt serienr på disse og klarer derfor ikke å sette riktig navn??
  7. Jeg forsøker å gi de nytt "Friendly name" i utviklerverktøyet, men det blir automatisk korrigert tilbake til det som det opprinnelig var etter 10-15sekunder..
  8. Nå slettet jeg alle enhetene bortsett fra den første som ble riktig navnsatt.. Så begynte jeg å legge de inn på nytt.. Den første ble helt riktig, men alle deretter ble feil.. Veldig rart.. Må kanskje legge inn én ny hver kveld fremover Edit: Jeg klarte vist å slette den som kom riktig inn også.. Så det var denne som ble riktig igjen.
  9. Takk for tilbakemeldingen. Har du noen tips på en bryter som kan brukes? Bryteren skal ikke strømsette garasjeportmotoren, den skal kun kortslutte kretsen mellom PB og GND. Kortslutningen trenger kun å være kortvarig.
  10. Jeg bruker ZHA integrasjonen med en Conbee II usb stikk.. Legger nå til diverse Aqara enheter (T1, temperatur og vindussenor).. Den første kom rett inn med riktig enhetsnavn og forklarende navn på sensorne.. Hadde heller ikke noe problemer med å legge til de neste, men navnsettingen av sensorene ble helt annerledes.. Har jeg gjort en feil?
  11. Jeg har en garasjeportmotor fra Gradal, GM-800, som jeg ønsker å styre i Home Assistant. Har skaffet meg en Aqara T1 bryter som jeg tenke å bruke. Garasjeportenmotoren har disse kontaktpunktene, se bilde under.. Hvordan skal jeg koble Aqara T1 til garasjeporten? I utgangspunktet hadde jeg tenkt å koble den til PB og jord, men siden L1, S0 og S1 på Aqara T1 er eller blir strømførende 230v når bryteren aktiveres er jeg redd for å kortslutte garasjeportmotoren.
  12. Nei si det.. Det som er sikkert er at dette er ikke noe som jeg har funnet på selv.. Det må jeg ha lest meg frem til på en nettside om hvordan man skal sette opp Duckdns og Letsencrypt.. Men nå er 8123 porten fjernet.
  13. Takk for tilbakemeldingen. Da har jeg satt opp Duckdns igjen, men nå med nginx og reverse proxy. Så blir det bare å følge med om dette blir noe bedre.
  14. Disse to advarslene sto i loggen min. Og denne. Jeg kjører Duckdns og har hatt to porter åpne på min Telenor router Zyxel p8702n (port 443 og 8123).. Disse har jeg nå selvfølgelig stengt, men kan det være for sent?? Er det noe mer jeg kan sjekke for å se om noen har vært her?
  15. Jeg liker tanke gangen din.. Huset mitt skal/bør kunne brukes helt manuelt også så for meg blir dette riktig fremgangsmåte. Utvide med nye funksjoner når man har tid til å sitte med det passer meg veldig bra... Har fått opp en Rpi med Home Assistant som jeg har koblet til noen Glamox/Adax og Mill ovner. Har også fått opp noen zigbee temperatur sensorer igjennom en conbee II og ZHA. Syntes det fungerer veldig greit til nå.. Har fått til det jeg har ønsket å gjøre til nå. Det neste er å forsøke meg på en dimmer.. Er usikker på om jeg skal gå for zigbee eller zwave. Har også en Doorman jeg skal få koblet opp. Hjemme automasjon er like moro (eller faktisk mer moro) enn det jeg ha tenkt meg. HA virker overkommelig så det blir ikke noe Homey Pro på meg med det første. Tusen takk alle for gode innspill til nå.. Det kommer nok sikkert flere spørsmål fra denne kanten senere også..
×
×
  • Opprett ny...