Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

GMTrevis

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

GMTrevis sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Av bildet du viser til tar krympetangen din ledere med tverrsnitt 1,5-5mm2, den blir for stor. Jeg vil tro leder tverrsnittet på sensoren er rundt 0.25mm2. Du får runde niter og krympeverktøy til formålet, langt under 2k, kvaliteten på nite/krympetang kan jeg ikke svare for. På fruugo ser jeg de selger et sett merket Wosawe krymperverktøy med 1200 niter, det bør fungere til formålet. Du må ikke ha niter til sensoren men jeg ville hatt det, du får en sterkere og bedre kobling. Håper det var til hjelp. Er du usikker bør du kontakte elektriker.
  2. Hei, Ser nå at jeg beklageligvis har oppgitt feil type sensor til måling av VVB temp... (jeg retter innlegget). DS18B20 er ikke kompatibel med NTC inngangene... Jeg brukte temp. sensor jeg hadde til overs etter bytte av gulvtermostater, denne var veldig lik med 2m kveil og lå i samme pose som DS18B20 hvor posen var merket DS18B20 utenfor... Beklager unødig plunder og heft det har skapt! Har du en 10K NTC temp sensor fra gulvtermostater, ventilasjonsanlegg ell. liggende skal det fungere, men det bør være 10K (normalt måler man 10k ohm ved 25grader på sensoren, da vet man det er 10K NTC). Sjekket nettopp termistor input type i config til z-wave noden, der har jeg kun 10K ntc å velge, det må da være 10K ntc (ikke 12K, 15k, 22k), fordi z-wave node kun er kompatibel med 10K NTC (i allefall i firmware 4.0.33 hos meg). Bruker man 12K, 15K, 22K sensor får man feil måleverdier. Håper det løser seg! @Atle min jeg feil, jeg har oppgitt feil sensor type i tidligere post, beklager. Du må bruke ntc 10K. Se post over. @Atle ser ikke noen grunn til at "fruugo" sensoren ikke skal fungere i og med det er ntc 10K sensor. Klipp av koblingen (sett på niter om du) har og koble til.
  3. Forståelig, frustrerende med dupeditter som ikke fungerer som forespeilet... En mulighet for å få forholdsvis nøyaktig energimåling er og korrigere effekten med param som tidligere beskrevet for så å opprette en egen energisensor for VVB som ser på korrigert effekt. Da får man energimåling som ønskelig, dog ikke fra selve enheten slik den burde gitt.... Vedr. temp. målinger som ikke oppdateres fra enheten har jeg dessverre ikke noe annet å komme med enn assossiasjoner som fungerer hos meg, ref. fig. under. Lykke til så løser det seg alltid til slutt med den ene eller andre løsningen.
  4. @jkaberg Har ikke gjort noe annet enn tidligere beskrevet, legger ved fig. av param om det kan hjelpe noe. Ser min param 17 er 47 (default=81?). Har ikke endret den så den må ha hatt verdi 47 med firmware jeg fikk. (mtp. det som står i liten skrift under param 17...). Ligger på ca. 3-10kWt/d.
  5. Stakk et hull med syl, det er myk gjennomføring (dedikerte kablegjennomføringer i boksen) som klemmer rundt kabler slik at boksen forblir sputsikker. Alle kabler sitter fastmontert med kabelklammer i vegg, de fremkommer akuratt ikke på bildet. Nipler som klemmer på kabel er en mer robust løsning, det vil nok være et mareritt å montere for elektrikker da det er vannvittig lite å gå på av plass mot hoved terminalene... Boksen burde vært et lite snev større slik at det fakitsk blir plass til nipler, i allefall ved hoved terminalene. Skulle jeg hatt boksen montert ute med nipler i boksen ville jeg vurdert en boks som er et snev større. Vedr. siste firmware som skal huske siste tilstand: Fikk siste innspill av Thermofloor nå i dag og rele'et husker nå siste posisjon ved strømbrudd. Måtte endre param 13 fra default 2 til 0, nettopp sjekket at det fungerer. Burde sikkert ha sett den tidligere men som alt ennet, er "alt" lett når man kan det....
  6. Den bommet en del (husker ikke hvor mye da det er en stund siden). Justerte param 15 slik at effektforbruk traff ganske bra (ikke dønn men bra nok). Tok noen tester ved å skru bereder AV/PÅ (når termostat i VVB ligger inne/er aktiv), sjekket så total effekt (hele huset) når bereder var AV og PÅ (sjekket kanskje 5 isj ganger for å sammligne verdier) for å finne hva VVB faktisk trakk (nært nok). Justerte param 15 slik at målt effek fra VVB rele traff det jeg hadde funnet ut at bereder trakk.
  7. @jkaberg Sjekket hva berederen var innstilt på (75gr. i mitt tilfelle), leste så av hva temperatur trend/logg var når effekt over rele'et falt og antok ut i fra det at vannet da var 75gr. Tok da 75gr.- avlest ekstern sensor temp. = offset. (19gr. offset i mitt tilfelle), løst som vist under med template sensor. Ang. plassering så tok jeg den absolutt enkleste løsningen, i toppen av bereder hvor varmtvann går ut og kaldtvann kommer inn. Får da dipper i avlest temp. når kaldtvann tappes samt at avlest temp. ved lav VVB temp. bommer en del men det har ikke vært noe problem for oss. Din plassering høres helt kurrant ut, det viktigste er jo at man faktisk oppnår max temp. omlag en gang i døgnet. Bruker avlest temperatur til å dynamisk sette antall timer bereder skal være PÅ (power saver (lowest price)), hvor 55gr. til 75gr. tilsvarer 7timer til 1.5 timer PÅ tid inneværende og neste døgn. Vil nok ikke være optimalt for de med forholdsvis høyt varmtavannforbruk i og med man kun plukker de billigste timene men det kan overstyres de gangene man har behov, foreløpig er dette godt nok for oss. #--------------- VVB - Bereder -----------------------------------| # VVB temperatur i tank (Estimert med 19°C offset pga. sensor plassering) vvb_water_temp_corrected: friendly_name: "VVB temperatur justert" icon_template: mdi:coolant-temperature unit_of_measurement: '°C' value_template: "{{ (states('sensor.heatit_vvb_temp_ch1') | float(0) + 19.0 | float(0)) | round(1) }}" # VVB effektforbruk (Egen template sensor pga. unøyaktig måling i Z-relay...) vvb_relay_watt_corrected: unit_of_measurement: 'W' friendly_name: 'VVB effekt - Korrigert' icon_template: mdi:sine-wave value_template: >- {% if states('sensor.heatit_vvb_relay_watt')|float(0) >= 500 %} {{ states('sensor.heatit_vvb_relay_watt') | float(0) | round(0) }} {% else %} 0.0 {% endif %}
  8. Hei, Kjenner ikke til når firmware kom. For å få inn param 19 måtte jeg resette node/rele'et for så å "replace failed device" for å unngå videre byks i node nr. Skrev så 1 til param 19, ref. fig under. Men det fungerer ikke, om jeg tar sikring til VVB når rele'et er aktivt, skrur rele'et seg på når sikring legges inn men rele'et skrur seg av igjen etter ca. 5 sek. Overstyrer dette fra Node Red ved å sjekke om rele er AV, har ikke hatt noen betydning for min del men det burde fungert... Satt en temp. sensor i boksen fordi jeg synes boksen ble ganske varm, butter ut på ca. 45gr. sommertid når rele'et er aktivt, er ellers ca. 30gr. i boksen. Senosrer ble kjøpt fra Aliexpress for ca. 1-2 år siden.
  9. RETTELSE 23.04.2023: Til VVB temp.: NTC 10k gulvføler (DS18B20 er ikke kompatibel med NTC innganger!) Til temp overvåkning i rele' box: SKU350234 (10kOhm)
  10. Fikk av ThermoFloor support på forespørsel, også vedlagt her. ".hex" fil benyttes for å laste inn via kabel. ".otz" fil for å laste inn over OTA. For ordensskyld er dette firmware 2.1 til Heatit Z-relay 25A (ref. fig under). Grensesnitt hos meg viser v2.1, firmware filer viser 2.01b3... (i tilfelle noen skulle lure). zrelay_EU_WITH_BOOTLOADER_2_01b3.hex zrelay_EU_2_01b3.otz Nye funksjoner.docx
  11. Hei, Dette rele'et støtte OTA oppdateringer (over the air), nå er jeg riktignok kun "kjent" (på vei til å bli kjent med) med Z-wave JS to MQTT addon i HA som jeg nettopp har begynt bruke. Herfra kan man enkelt oppdatere firmware "over the air", fungerte plettfritt i mitt tilfelle. er dessverre ikke kjent med andre Z-wave grensesnitt enn hva jeg bruker, mulig noen andre kan bidra bedre her vedr. SmartThings? Slik er det i HA, plukker FW fil og laster opp FW til Node, tok ca. 10min før opplasting var ferdig:
  12. Hei, Deler min erfaring med dette rele'et vedr. temp måling. Var i dialog med Heatit support hvor de informerte om at man må opprette multichannel assosiasjoner for at data fra temp ch.1, 2 og 3 skal sende data til gateway/master node. Etter å ha opprettet gruppe for "Sensor Report IN1" (temp sensor ch.1) og "Sensor Report IN2" (temp sensor ch.2) mot gateway/master (Z-stick GEN5 i mitt tilfelle) ) oppdateres temp verdier for begge temp kanaler automatisk. Det har også kommet en ny firmware, hvor man ved å trykke på lokal "bind" knapp, toggler rele' av/på + ny parameter (nr.19) som skal huske siste tilstand ved strømbrudd. Får ikke limt inn bilde her av ukjent årsak så legger til link med figur til assosiasjon lagt til i Z-wave JS to MQTT. Håper det kan komme til nytte for andre! https://community.home-assistant.io/t/z-wave-js-to-mqtt-how-to-enable-multichannel-heatit-z-relay-25a-solved/378996
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.