Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

tangosierra

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Hjemmeautomasjon

 • System
  Futurehome

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tangosierra's Achievements

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

 • Collaborator
 • First post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei! Jeg har koblet en aeotec heavy duty til min vvb og styrer den med Telldus. Det fungerer bra, men jeg finner ikke ut hvordan jeg skal få tilgang til den innebygde strømmåleren til aeotec-bryteren. Er det noen som har fått til dette?
 2. OK. Men hvordan finner jeg den sensoren? Er det en egen nordpool-kode for østlandet?
 3. Hei! Jeg er en amatør som har begynt å tukle med strømstyring til VVB, som jeg har fått installert en Aeotec heavy duty swith til. Har videre lest meg litt opp på https://powersaver.no/ Der har jeg funnet en flow som jeg tenkte kunne passe: https://powersaver.no/examples/example-nordpool-events-state.html#description Jeg ser i selve koden at den henter pris: "sensor.nordpool_kwh_trheim_nok_3_095_025" Jeg bor i Vestfold, og har dermed andre strømpriser. Hva kan jeg forandre denne til for å få riktig pris? Har forsøkt å google uten hell.
 4. Jeg har begynt å tukle litt med home assistant. Planen er å etterhvert styre en aeotec heavy duty bryter til vvb. Jeg kjører home assistant på en raspberry pi 4 og trenger da å få z-wave på denne. Ser at usb-dongle er veldig vanskelig å oppdriver for tiden. er det en ide å kjøpe en Telldus TellStick ZNet Lite v2, og styre z-wave-enheter via denne? Ser at min eldgamle telldus net dukker opp i home assistant og jeg kan fint styre gamle brytere gjennom HA, dog med forsinkelse
 5. Takk for svar! Levetiden til switchboten er et poeng. Men når jeg først har den satt opp, så bare bruker jeg den til den evnt tar kvelden. Som sagt er jeg helt nybegynner på home assistant, og vet egentlig ikke helt hvor jeg skal begynne. Switchbot har en innebygget "schedule" som gjør at jeg uten home assistant kan sette den til å slå seg av når det tradisjonelt er strømtopp. (typ morgen,kveld) Tror du det er mye mer å spare på å styre det etter strømpris kontra dette?
 6. Hei! Jeg kjøpte en switchbot til å slå av og på VVB (har en vanlig bryter til VVB). Er det noen mulighet til å automatisere dette opp mot strømpriser? Type at den slår seg av ved toppene. Jeg har tibber og home assistant på en raspberry pi. Dog er helt nybegynner på home assistant.
 7. Hei! I disse strømpris-tider ser jeg etter muligheter for å spare litt. Fikk nettopp en mail fra nettleieselskapet om ny prising. Jeg har ikke all verdens strømforbruk fra før, men det som trekker mest er vel varmepumpe, VV-bereder og el-billader. Er det noe å spare på å sette opp alt dette mot feks futurehome? Tenker da feks på at VV-berederen kan slås av når det er pristopp (ser det selges en bryter som er laget for dette) og bilen lades når strømprisen er lavest.
×
×
 • Create New...