Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Kristobald

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kristobald

  1. Hårek skrev (26 minutter siden):

    Du mener ladeboksen? Laderen sitter jo i bilen. Da er det bare et problem med hva som vises i displayet, som ikke gjør noen faktisk forskjell. Ladeboksen er egentlig bare en koblingsboks.
    3-fas IT kobling betyr bare at ombordlader ser 2x 230V, mens på TN er det 3x 230V. Tesla er et unntak, tror bilen klarer å koble seg om slik at den ser 3x 230V på IT.
     

    Ja, mener selvfølgelig ladeboksen. 

     

    Nei, det er ikke et problem med hva som vises i displayet. Defa sier selv at boksen ikke støtter det på nåværende tidspunkt, men vil få støtte for det gjennom programvareoppdatering en eller annen gang i fremtiden. Det spiller ingen rolle hva bilen støtter, så lenge ladeboksen ikke slipper igjennom annet enn 1-fas på IT-nett. 

  2. Hårek skrev (1 time siden):

    Ble nysgjerrig på hva det innebærer at ladeboksen støtter 3-fas IT? Trodde det bare er opp til bilen.

    Tydeligvis ikke. Laderen er koblet for 3-fas, men oppgir kun en-fas i displayet. Elektriker holdt på i en times tid med å prøve å få 3-fas ut av den før han gav opp og ringte til Defa for hjelp. Da fikk han beskjed om at dette ville komme i en senere oppdatering.

     

    Er det bare meg, eller virker det som at flere produsenter nå har skyndet seg og sluppet mer eller mindre uferdige produkter på markedet i håp om å fylle tomrommet etter Easee? 

  3. Ser ut som Defa var et blindspor, iallfall enn så lenge. Den støtter riktignok OCPP 2.0.1, men OCPP-server kan bare endres gjennom installasjonsappen som i utgangspunktet bare er for elektrikere. Men selv om man får elektriker til å endre så er det i følge Defa kun mulig å velge mellom forhåndsdefinerte ladeoperatører og ikke mulig å definere egen server ☹️

     

    Edit: Ikke støtter den 3-fas IT heller, selv om det reklameres med det. Men det skal visstnok komme i en programvareoppdatering en gang i fremtiden.

     

    Må si jeg føler meg lurt ☹️

  4. thoralex skrev (På 29.8.2023 den 16.04):

    Jeg er også litt på utkikk og har kikket litt rundt, men har ingen erfaring enda. Easee kommer i disse dager med nye bokser som har mulighet for lokal styring via wifi, og amina kommer med en til høsten som har zigbee i tillegg till wifi. Begge disse bruker OCPP, som det finnes integrasjoner for til home assistant. Bruker zaptek også OCPP, og kan den styres lokalt?

    Jeg har lite wifi i garasjen så det vil jeg ikke ha, men god zigbee dekning og mulighet for kablet nett så jeg fortrekker de to sistnevnte. Lokal styring er er en selvfølge for meg.

    Defa power har også støtte for OCPP og nett via kabel.

    Tok en råsjans og kjøpte en, men har ikke fått montert den opp ennå, så vet ikke hvordan integrasjonsmulighetene er i praksis. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.