Jump to content
  • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Ønsker tips til nettverksskap


Recommended Posts

Jeg har fått lagt inn ny fiberkabel i kjelleren, og ønsker å samle nettverksutstyret på én plass.  For øyeblikket henger nettverksutstyret i et Kiwi handlenett   Har en UDM, en Synology NAS, en liten server og en UPS, samt lurer på å få inn en PoE switch for bruk til kameraer utendørs etter hvert.  Ser etter et greit nettverksskap som ikke koster en formue og som ikke bygger enormt på veggen.  Jeg antar jeg bør ha et 12U-skap.

 

Ønsker tips til valg av skap.  Og gjerne litt inspirasjon til hvordan jeg kan legge opp skapet i en miks av 19" utstyr og "annet" utstyr (hjemmesentral fra Altibox, Synology NAS etc.).

Link to comment
Share on other sites

Jeg kom over et 12u skap på Facebook marketplace for en hundrelapp, men finn pleier også ha litt å by på om du bor i mer sentrale strøk.

 

Mitt ser foreløbig slik ut:

20230127_132250.thumb.jpg.517a831478739c95914d55f6c701439d.jpg

 

Øverste hylle er router og en liten switch til privat nett. Under er patchpanel, så en 24-port switch til IOT-nettet. Under det er to raspberry pi med home assistant og pi-hole, disse skal få en mindre 1U hylle rett under switchen. Nederst er en gammel modifisert ups med større batterier, og plass tiltenkt en NAS. Litt overdimensjonert akkurat nå, men jeg flytter om et par månder og legger opp til å kable mest mulig i nye huset så da fylles det opp litt. Venter på 20cm  patchkabler også, så blir det litt ryddigere.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det så jo veldig greit ut, det skapet.  Hvor dypt er det?

 

Har sett dybder på 12U-skap fra 40cm helt opp til 80cm.  Lurte på om jeg skulle velge 40 eller 50cm for at det ikke skal bygge så mye ut fra veggen.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er sant. Har en gammel desktop-PC som jeg bruker som server, så den bygger ikke stort. Ellers blir det vel en og annen Raspberry Pi til mer spesifikke tjenester ved behov. 🙂

 

Etter en del søking endte jeg med et Toten skap fra AV1shop.no: https://av1shop.no/produkt/rack-skap-19-12u-m-glassdor-for-vegg-toten/

 

Dette blir i hvert fall en vesentlig oppgradering fra nåværende "nettverksskap". 😄

 

IMG_0082.thumb.jpeg.0ca7180da60d86ba92c6672e12af8962.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.