Gå til innhold
 • Bli medlem

ØysteinHJ

Medlemmer
 • Innholdsteller

  133
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

ØysteinHJ vant dagen sist Februar 3

ØysteinHJ hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

23 Excellent

Om ØysteinHJ

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vel, i dette konkrete tilfellet er vel ideen å undertrykke temperaturtoppen litt, så temperaturen ikke går så langt opp pga sola før den reguleres ned av varmepumpa igjen. Men om varmepumpa er kjapp nok til å greie dette er jo en annen sak. Er nysgjerrig på hvor godt dette tiltaket funker. 🙂
 2. En sensor som kompenserer for brå forskjeller men fremdeles innenfor hystereseområdet? PID-regulator som regulerer på det deriverte altså? Just my two cents..
 3. Vi har en knapp for det på forumet, nederst i høyre hjørne. +1 😁
 4. Ikke så mye et automatiseringstiltak, men definitivt et tiltak som gjorde temperaturstyringen enklere. Vi har en varmepumpe i stua montert ganske høyt på veggen. Og ca en meter under den har vi en Sensibo Sky for å kunne styre varmepumpa fra HomeSeer. Og tidligere i dag bemerket jeg meg at mens varmepumpa stod på 23 grader, rapporterte Sensibo'en 19,6 grader. Men varmepumpa stod på lavt viftenivå for ikke å støye så, så jeg slo det fra meg. Så rundt barne-TV-tid fant jeg ut jeg skulle støvsuge filtrene i varmepumpa (til sønnen min sin halvstore frustrasjon) - noe jeg ikke har gjort på mange måneder. Og et par timer seinere stusset jeg over at det føltes vesentlig varmere i stua. Og ganske riktig. Temperaturen målt av Sensibo'en hadde økt til 21,3 grader, nesten to hele grader(!). Moralen er at det anbefales å støvsuge filtrene på varmepumpa i ny og ne... Selv om dette jo ikke akkurat er en hederserklæring med tanke på renholdet i heimen her, så skylder jeg litt på at vi har hendene rimelig fulle med en kollikkbeibi på tredje måneden.. 🤨 Fun fact: Faktisk moro å støvsuge varmepumpefiltre etter et halvt år eller så. Nesten som å skrape noen svære flaxlodd. 😀
 5. https://www.biltema.no/bygg/elinstallasjoner/elbokser/koblingsboks-2000021071 for eksempel. Eventuelt en boks hvor du selv borrer hull til og monterer kabelforskruinger: https://www.biltema.no/bygg/elinstallasjoner/monteringsdetaljer/kabelforskruing-2-stk-2000021629
 6. Et lite forbehold om funksjonalitet på M5Stack'en, ettersom jeg ikke har fått den enda. 🙂 Men kan på det varmeste anbefale ESPHome, hvis du ikke har testet den. Utrolig kjapt å konfigurere opp en ESP8266 med litt yaml-kode, og med online-status og OTA-programmering støttet ut av boksen. Leste også en plass at displayet på M5Stack'en skal støttes av ESPHome.
 7. Leste om M5Stack for et par uker siden. Virker som en glimrende prototypingsplattform. Men også et ypperlig display til å sette temperaturen på HS virtuelle termostater! Her i gården blir det langt bedre WAF av å ha temperaturjusteringen på veggen i det aktuelle rommet fremfor å bruke mobil-app eller vegghengt tablet i et annet rom. 🙂
 8. Har ikke gjort så mye ut av det enda. Men kunne jo lagt inn en varsling på fredagsettermiddagene eller noe da. "Nå er det snaart helg! Og du har <sett inn antall> øl i kjøleskapet." Ja, måle vekten på fatene og varsle om at det snart er tomt hvis vekten er under et visst nivå?
 9. Nei, det er en Adafruit Feather 32u4 RFM95. Med LoRa-modul, for å teste oppkobling mot The Things Network. Men den er basert på Atmel sin 32u4 mikrokontroller, som har nok ADC-innganger til at jeg kunne bruke én per motstand. For å gjøre det kan du bruke f.eks. en schmitt-trigger, som vil gå høy eller lav hvis spenningen blir høyere eller lavere enn et gitt nivå. Men tror det ville være en dårlig løsning for prosjektet ditt siden nivået blir stilt inn av motstandsverdier og ikke i kode. Problemet er at NodeMCU (mao. ESP8266) bare har én analog inngang. Så enten kan den multiplekses med en analog multiplekser (sånn at du veksler mellom alle motstandene), eller at du heller bruker en ESP32 i stedet, som har seks analoge innganger. Har kjøpt en del Wemos Lolin D32-kort selv. God anledning til å få målt masse spenning i senga da... *ba-dum-tisj* Hva med å lime gummi oppå motstanden, og ha en litt større stiv plate over der igjen? Så vil vekten fra madrassen i akkurat det området bli overført til motstanden. Har du noen sånne plassert under madrassene, burde du enkelt måle forskjell om det ligger noen i senga eller ei.
 10. Takk for det! 🙂 Legger ved et par bilder av sensorplaten, motstandskretsen og (nesten) ferdig løsning (mangler trykkplater for hver øl oppå sensorplaten).
 11. Skal du ha nøyaktig 23kOhm må du nok kombinere 22kOhm og 1kOhm i serie, som begge er i E12-serien. Nei, egentlig ikke. Det var bare tilfeldigvis det jeg valgte, og i disse to tilfellene spiller det jo egentlig ikke noen rolle om du velger det ene eller det andre. Mitt bruksområde var en ølsensor brukt i kjøleskap for å varsle etter hvert som det blir færre og færre øl igjen, så sånn sett ikke helt ulikt din bruk. Hehe.. Kjenner til den, ja. Har kollikkbaby hjemme. Var innom kontoret en tur i går, og umiddelbart slo det meg etter at jeg kikket oppi en myglet kaffekopp på pulten "Hmm... Her er det lenge siden jeg har sittet".
 12. ... så det var det jeg brukte. Hmm... Sånn som du har koblet det opp så burde det fungere fint. Men jeg tror problemet er noe annet her. Du skulle ikke ha gått i taket på ADCen med denne oppkoblingen. Selv når jeg trykket hardt på motstandet, kom jeg aldri helt ned til 0 (jeg hadde invers oppkobling av din). Ut fra bildet ser det ut til at du har NodeMCU V2. Og jeg leser andre veier at tidligere versjoner av ESP8266 hadde 1V maks spenning på ADC0, mens nyere versjoner av ESP8266 devboards har intern spenningsdeler så maks spenning på ADC0-pinnen er 3,3V. Det høres ut på meg som at maksverdien på ADC0 på NodeMCUen din er lavere enn 3,3V (kanskje 1V?). Du kan teste med å montere 23kOhm mostand i serie med FSRen (altså mellom 3,3V pinne og ADC0). Da vil du få en ekstern spenningsdeler, så maks spenning inn på ADC0 blir 1V. Ja. Digi-Key er supre de, og de har et godt utvalg. Men kommer du over mva-grensa, får du plutselig en ekstra regning på mva-behandling fra UPS på et par hundre kroner. Elfa Distrelec har også godt utvalg (og har disse FSRene (https://www.elfadistrelec.no/en/fsr-force-sensing-resistor-th-5kg-arcol-fsr01ce/p/30140392?q=fsr&pos=2&origPos=2&origPageSize=10&track=true)), og der får du ikke problemer med mva-behandling. Har det koblet som deg, bare byttet om 10kOhm motstand og FSRen, så jeg måler maks utstag ved null press og måler synkende utslag ettersom press øker. ElektroNIKKingeniør takk.. Nei men i dag er det så mye kule tutorials på nettet at det nesten bare er viljen og ledig fritid det står på.
 13. Da går du i taket på måleområdet til ADCen. Du må bruke andre motstandsverdier og mulig koble om litt. Hvilken trykksensitive motstand er det du bruker? Og hvilken inngang på hvilken modul er det du bruker? Jeg har brukt denne her, som er 10MOhm ved ingen trykking (https://www.digikey.com/product-detail/en/ohmite/FSR01CE/FSR01CE-ND/9178296). Og koblet det opp så jeg hadde maks utslag (1023 i mitt tilfelle) ved null press, og så gikk det mot 0 utslag etter hvert som presset økte.
 14. Det er en trykksensitiv motstand. Med motstandsnettet inn på ADCen (en ESP8266 ser det ut som) omgjøres motstandsverdien til en spenning som ADCen leser av. Så får du ut en verdi (f.eks. 0-1023 på en 10 bit ADC) som angir hvor mye vekt det er på den trykksensitive motstanden.
 15. De motstandene er ekstremt ulineære, og det skal lite til for at motstanden dropper noe ekstremt til å begynne med. Men du makser den ikke i ut av den grunn. Du får eventuelt bare litt dårlig oppløsning på avlesningen. Men det kan du eventuelt tilpasse med motstandsnettet inn på ADCen.
×
×
 • Opprett ny...