Gå til innhold
 • Bli medlem

ØysteinHJ

Medlemmer
 • Innholdsteller

  109
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ØysteinHJ vant dagen sist August 20

ØysteinHJ hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om ØysteinHJ

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Benyttet meg av tilbudet på AliExpress i dag, og kjøpte et Reolink RLC-410W kamera. Etter at garasjemotoren fjørti ganger har rapportert at porten er åpen når den ikke er det, samt at familien tidvis glemmer å lukke porten, skal det bli greit å få holdt øye med om porten er lukket eller ei. Ikke så stas å sitte på jobb å få pushmeldinger om at porten er åpen, og deretter måtte ringe naboen for å få sjekket det. Har foreløpig ingen overvåkningskameraer montert noen vei, så det blir et lite forskningsprosjekt for å se hvor bra det fungerer og om det kan integreres i HomeSeer etc.
 2. I stand corrected. Skulle dog ønske at en "troverdig norsk myndighet" kunne vurdert merker som Xiaomi/Aqara og Itead (Sonoff). Produsentene gir inntrykk av at produktene er sertifisert, og jeg ser jo at Sonoff for eksempel er veldig mye brukt i Statene. Men er fremdeles veldig skeptisk mot å bruke de.
 3. *host* https://www.dustinhome.no/product/5011123899/wall-switch-single-rocker 😉
 4. Og det er faktisk ikke noe problem hvis man har ESPhome på Shelly'ene heller (sikkert Tasmota også, men den kjenner jeg ikke). Med litt planlegging trenger en ikke å rive ut noe som helst. Bare konfigurere Shelly'en med nye wifi-innstillinger i ESPhome webgrensesnittet, og deretter gjøre endringene. Eller aller helst kjøre opp en ny ruter i parallell med den gamle, hvis den nye skal ha andre innstillinger. Men kjøpte nettopp ny ruter selv. Når den nye ruteren ble satt opp med samme IP-område, ssid og passord som den gamle, så var det bare å plugge ut den gamle og inn den nye, og alle ESPhome-enhetene koblet seg til den nye automagisk.
 5. Hepp. Skal kjøpe noen bevegelsessensorer for å kontrollere lys og hjemme/borte i huset, og sitter og ser på motion-sensorer fra IKEA Trådfri og Philips Hue. Philips Hue er doble prisen av det IKEA Trådfri er. Og er det verd prisforskjellen? Eller er IKEA sin like god som Philips, og at Philips bare er kunstig høyt priset? Det samme gjelder lyspærer. Nå har jo ikke IKEA lyslister og slikt, men hvordan kan Philips og IKEA sammenlignes hva E14 og E27 lyspærer angår? Har en del IKEA lyspærer og remotes, og har for så vidt vært ganske fornøyd med de. Enkelt å sette opp på ConBee II i DeCONZ/Phocons.
 6. Det ble switch editoren i Phoscon. Hadde lyst til å legge til en diskolys-scene hvor lyset kontinuerlig syklet gjennom et knippe farger på guttungens rom. Lå ikke inne funksjon for det i Phoscon, så det får bli noe i HS etterhvert. 🙂
 7. Med "som en Z-NET" mener du at du dedikerer en RPi bare til ZigBee, sant? Eller kjører du ZigBee og Z-Wave på samme RPi? Men jeg ser poenget ditt ang. å kjøre ConBee'en på en RPi. Sannsynligvis mindre sjans for at RPien kræsjer enn Windows-PCen. Men jeg fikk det til å fungere ved å tvinge deCONZ over på en annen port. Så utsetter jeg å flytte det over til RPien til seinere. Men undres litt på hvordan det blir videre nå. Så langt jeg kan se så må både Ikea-remote og Ikea-pærer legges til i deCONZ for å kunne styre de fra HS3. Men da forsvinner den innebygde styringa av pærene fra remoten. Må jeg da bygge opp alt i HS3 av knappkontroll og tilstandsstyring (dimmekontroll og sykling mellom farger) vha skripting? Ser en del daterte tråder hvor folk har skrevet skript for å kalle på APIet til JowiHue. I så fall tenker jeg det er fristende å bare vente til HS4 kommer med innebygget ZigBee-styring, fremfor å investere masse tid i å tilpasse JowiHue.
 8. Hepp. Har en ConBee 2 og har nettopp kjøpt meg noen Ikea-lyspærer og en Aqara-sensor for å teste litt. Har ConBee'en i Windows-PCen som HS3 er installert på. Og deConz og Phoscon ser ut til å fungere. Men holder på å feilsøke noen problemer jeg har med å få ConBee'en til å fungere i HS3. Problemene jeg har så lagt: * Greier ikke å få Ikea-pærene registrert i Phoscon. Ingenting skjer når jeg skanner etter lyspærer og slår av/på Ikea-pærene en rekke ganger. * Docker for Windows (som jeg kjører ESPHome i) har en intern DHCP-server for Docker-containere som også har DHCP-server og deler ut IP-adresser (så ConBee'en får IP-adresse på en annen gruppe (10.x.x.x) enn lokalnettet ellers (192.168.x.x). Får likevel tak i Phoscon og ConBee'en vha <server-ip>:8080. Ser det er blitt laget en guide for et par år siden: Gjelder dette fremdeles? Altså er det noen grunn til at jeg skal måtte fyre igang en RPi bare for å ha noe å kjøre ConBee'en på, fremfor å bare bruke den i Windows-PCen?
 9. Dum di dei... 🙂 Ja, sant nok det. Men det var kanskje et dumt eksempel, siden spørsmålet er mer relevant mtp. ferdig innbokset elektronikk med 230V forsyning. Og så er det jo betydelig enklere også da, der du har stikkontakter tilgjengelig.
 10. Jeg har i mange år hatt aversjoner mot å kjøpe elektronikk fra nettsteder som Banggood og AliExpress som skal brukes direkte på nettspenning. Prinsippet mitt har vært å bare kjøpe elektronikk som drives på lavspenning, og heller kjøpe nettadaptere og slikt i Norge. Det ble jo ikke bedre av å lese artikler som denne: https://www.dinside.no/okonomi/advarer-mot-produkter-fra-nettbutikker-som-wish-aliexpress-og-ebay/70194107 Men sitter for øyeblikket og ser på noen HLK-PM03-blokker fra Banggood, og jeg er usikker på om disse aversjonene mine holder vann. Noen som har noen formeninger rundt temaet?
 11. Oppgradering fra HS3PRO til HS4PRO kjøpt her også. Litt ergelig at jeg kjøpte HS3PRO i juli da, og gikk glipp av den inkluderte HS4PRO-lisensen. Men oppgraderingen var jo relativt billig da med en $10 voucher. 🙂
 12. Selger en Raspberry Pi 3 Model B+ montert i kabinett med 120 GB SSD. Brukte den med Home Assistant hjemmeautomasjonssystem en periode, men selger den nå ettersom jeg har gått over til HomeSeer og ikke trenger den lenger. Kabinettet og MSATA-interfacekortet er kjøpt på Bangood.com, og SSD'en er en Kingston Ssdnow UV500 120 GB SSD kjøpt hos Dustin Home. Begge deler ble kjøpt i februar i år. Raspberry Pi'en er litt eldre, men fungerer feilfritt. Har installert Home Assistant Hass.io 3.5 (RC) på enheten nå i dag for å teste, og den startet opp helt uproblematisk. Alle delene kom på i overkant rundt 1100 kroner, så ønsker å få 500 kroner for settet nå. Men gi bud! 🙂 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=158572788
×
×
 • Opprett ny...