Gå til innhold
 • Bli medlem

ØysteinHJ

Medlemmer
 • Innholdsteller

  262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

ØysteinHJ vant dagen sist Desember 15 2020

ØysteinHJ hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

70 Excellent

Om ØysteinHJ

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Enig i dette. Men til hobbybruk finnes det flust av ferdige relémoduler med diode og transistorkobling ferdig lagt opp.
 2. Nei dessverre. Det er to år siden jeg laget dingsen, så jeg kan ikke huske hvilken relémodul jeg brukte. Men lurer på om jeg må spise orda mine om å bruke et 3V relé. Ser at utvalget ikke akkurat er stort. En kan jo kjøpe et 3V relé fra Digikey, Elfa Distrelec eller lignende, men i så fall er det like greit å kjøpe en 5V relémodul og 3,3-5V nivåomformer fra f.eks. Banggood.
 3. Ja, det er fordi det ikke er laget for innspenning utover oppgitt område. En slik switchmode-strømforsyning regulerer slik at utspenning skal være den samme uansett hvilken strøm du trekker (innenfor oppgitte grenseverdier selvsagt). Jo større innspenningsområde strømforsyningen skal dekke, desto mer krevende er reguleringen. Også har det jo med effekt å gjøre og valg av komponenter. En strømforsyning som kan levere en gitt effekt, vil trekke en gitt strøm på inngangen. Men hvis du reduserer innspenningen til 1/4 (fra 100VAC til 25VAC) så vil du firedoble strømmen på inngangen (P=U*I =>
 4. Det har ikke vært noe problem for meg. Men hvis du allerede har 5V relé kan du jo bruke det hvis du konverterer spenningsnivået. Denne postingen her nevner en del måter: https://electronics.stackexchange.com/questions/213051/how-do-i-use-a-5v-relay-with-a-3-3v-arduino-pro-mini
 5. Hvis du skal drive releet direkte fra en NodeMCU/ESP8266, så må du ha et 3V relé. ESP8266 har 3.3V logikk, og med et 5V relé kan du ikke være sikker på at du greier å få releet til å slå til. Hva er det de er skeptiske til mtp. 3V relé? Bruker selv et 3V relé på en sak jeg laget for å utstyre garasjedørmotoren, og det fungerer fint det. Hvis det er strømtrekk du bekymrer deg for, må du bare finne et relé som er kraftig nok til å drive det du trenger. Alternativt kan du bruke SSR (solid state relay) fremfor mekanisk relé.
 6. Er i samme kategori der, nesten. Tok elektro grunnkurs og gikk siden svakstrøm og elektronikkingeniør. Men etter å ha sett X antall elektrikerutførte installasjoner med eksponerte kordeler og ustrammede skruer, koster det meg ikke en kalori å montere dimmerpiller selv.
 7. Sleit også med å få tak i gateway'en, og har også en Ubiquiti ruter (UDM). Men det er ikke nødvendig å endre IP range på ruteren. Hvis du endrer IP-adresse på PCen til en statisk IP-adresse i samme range som gatewayen så er det tilstrekkelig. Du mister internett-tilgangen selvfølgelig, men du får tilgang til gatewayen fordi du nå ligger i samme IP-range som den.
 8. Aha, da forstår jeg. I så fall, kan du ikke bare ha en separat UPS på RPi'en da? Finnes jo egne hatter til RPi for nettopp dette. Ikke er de særlig dyre heller. Denne her for eksempel: https://www.waveshare.com/ups-hat.htm Bare gjør et kjapt søk på Google etter UPS-hatter til RPi: https://www.google.com/search?q=raspberry+pi+ups+hat&oq=raspberry+pi+ups+hat&aqs=chrome..69i57j0i22i30l9.4772j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 9. Her ser jeg at mine antakelser tydeligvis ikke stemmer. Jeg trodde at det var nettopp dette som en UPS skulle ta seg av...? Hvis du fikk bortfall i strømforsyningen i huset, skulle UPSen kunne levere strøm i X antall minutter inntil enten strømforsyningen var tilbake eller UPSen måtte kjøre en clean shutdown på det tilkoblede utstyret. Hva er det ellers som en UPS skal gjøre?
 10. Ja, det er jo det jeg skriver (låsebolt == reile). Poenget er at når dette skjer så får du en fysisk tilbakemelding i hånda når du prøver å låse opp døra. Du forstår umiddelbart at låsen er trå å få opp og du tar mer i for å få opp låsen. Problem solved. Med ID Lock'en får du ingen slik tilbakemelding, siden det eneste du gjør er å taste en kode eller trykke på en knapp. Har sendt de en melding, så venter på svar. 🙂
 11. Nei, ikke enig i den der. Det er riktig at en kan dra ned håndtaket på en vanlig lås sånn at døra henger på reilen og dermed er trå å låse opp med nøkkel eller vrider. Men den taktile feedbacken blir helt annerledes. Står du med nøkkelen eller vrideren i hånda og kjenner økt motstand, så tar du automatisk mer i. Her så bare stopper dørlåsen å funke, og du må vite at dersom du ikke dytter på døra så greier ikke låsen å låse opp. Det burde være unødvendig å gi tilleggsinformasjon og opplæring i å låse opp ei dør utover å fortelle koden.
 12. Høres veldig rart ut at de ikke skal kunne greie å separere mekanismen rundt reilen og fallen bedre. Sånn det står nå så kan jeg ikke stole på at guttungen på 6 år greier å låse opp døren (hvis han drar i dørhåndtaket før han prøver å låse opp døren så krøller alt seg, siden han ikke husker eller får til å dytte kraftig nok på døren til å fjerne presset på fallen). Stoler ikke på å bruke servicekoder heller, av samme grunn.
 13. Har Z-Temp2 på to rom, og er kjempefornøyd. 🙂
 14. Jeg monterte en ID Lock 150 for en måneds tid siden. Og et problem jeg har med låsen er at dersom det er noe press på fallen inn mot dørlåsen, f.eks. dersom man prøver å åpne døren mens den er låst, så greier ikke låsmotoren å låse opp dørlåsen. Hører at motoren starter et øyeblikk før den stopper pga overbelastning. Må da dytte på døra sånn at presset mot låsen opphører før den greier å låse opp. Er det noen andre eiere av ID Lock 150 som opplever dette? Kan testes på låsen bare med å presse fallen inn mot dørlåsen når reilen er ute: https://jottacloud.com/share/dg4hjvvhusj4
 15. Du er på et hjemmeautomasjonsforum og sier at det ikke er noe usikkerhet i en deteksjonsmetode? Det er alltid usikkerhet i alle deteksjonsmetoder. Spørsmålet er om usikkerheten er for stor eller ei. Mener ikke å kverulere her, men vi vet jo ikke alle omstendighetene rundt OP sitt problem. Kan hende han alltid må rygge inn i garasjen..? Uansett, en ball er jo en enkel løsning dersom den gir tilstrekkelig nøyaktighet i hans situasjon. Men hvis ikke så må en til med noe mer avansert.
×
×
 • Opprett ny...