Jump to content
  • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Ønsker å erstatte Gira Homeserver 3 med mer moderne løsning


jbrattis

Recommended Posts

Jeg har nettopp overtatt en bolig som ble bygget ca. 2012 med hjemmeautomasjon som var relativt avansert den gang.

Hjertet er en Gira Homeserver 3 med et Gira Display 9 som styringsskjerm, det er Gira styringsbrytere i alle rom, styring av en rekke lysscener innen- og utendørs, 3 Gira kamera for overvåking/callinganlegg til inngangsdører, styring av flere persienner og gardiner for solskjerming, integrert værstasjon med mer...

 

Gira Homeserver 3 er nå en eldgammel løsning basert på Windows 3.11 Embedded og som ikke støtter DHCP. Homeserver har derfor vært koblet til en egen router med statisk IP og port forwarding. Som igjen har fått IP fra en Telenor bredbåndsrouter. 

Når jeg i går installerte Altibox fiber og erstattet Telenor-routeren ble det Connection Error på Homeserver, og ingen funksjoner er lenger tilgjengelig på styringsskjermen.

Der ser man kun Homeserver med Windows 3.11 Embedded OS og app for Quad-client. Som ikke klarer å starte pga. manglende IP.

 

Det er en svært omfattende installasjon i huset med mye kabling. Og alle KNX styringsbryterne virker jo fint uten Homeserver. Så jeg ønsker å beholde alle styringsbryterne og det kablede anlegget, men få et mer moderne system enn Gira Homeserver 3 som støtter DHCP og kan kobles mot enhver bredbåndsrouter uten ytterligere enheter og dill. 

Jeg vil ha et system som ikke krever en "integrator" for hver gang jeg ønsker å gjøre en endring på en lysscene. Jeg ønsker å kontrollere hele systemet selv.  Og jeg har mange Samsung og Google enheter som gjerne kunne vært integrert.

 

Jeg kan relativt lite om kablede løsninger som ikke er skybasert.  Jeg ser leverandører som Smarthuset tilbyr 1home Server, men klarer ikke helt å forstå om denne krever at Gira Homeserver fremdeles er installert.

 

Er det noen som kan anbefale en løsning?  Evt. gi meg et tips om en KNX-sertifisert leverandør i Tønsberg-regionen som virkelig kan sine saker?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.