Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 816
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  75

Alt skrevet av stigvi

 1. Dette blir et sidespor, men skit au. "Noen er hjemme" kan også være en bayesian sensor. Her er min som et eksempel på at det går å detektere annet enn kun mobil. Bevegelse i huset, om TV er påslått og co2 nivå er noe jeg bruker i tillegg til telefon. binary_sensor: - platform: bayesian name: 'Noen er hjemme' prior: 0.73 probability_threshold: 0.95 device_class: presence observations: - entity_id: device_tracker.bluetooth_it prob_given_true: 0.71 platform: 'state' to_state: 'home' - entity_id: device_tracker.sm_g930f prob_given_true: 0.8 platform: 'state' to_state: 'home' - entity_id: sensor.sm_g930f_wifi_connection prob_given_true: 0.8 platform: 'state' to_state: 'HEIME5.ORG' - entity_id: device_tracker.bluetooth_svh prob_given_true: 0.71 platform: 'state' to_state: 'home' - entity_id: device_tracker.sm_g715fn prob_given_true: 0.8 platform: 'state' to_state: 'home' - entity_id: sensor.sm_g715fn_wifi_connection prob_given_true: 0.8 platform: 'state' to_state: 'HEIME5.ORG' - entity_id: device_tracker.tv prob_given_true: 0.7 platform: 'state' to_state: 'home' - entity_id: input_boolean.travel_enabled prob_given_true: 0.001 platform: 'state' to_state: 'on' - prob_given_true: 0.3 platform: 'template' value_template: "{{states('binary_sensor.worktime') == 'on' and states('input_boolean.home_office') == 'off'}}" - entity_id: input_boolean.sleeptime prob_given_true: 0.7 platform: 'state' to_state: 'on' - entity_id: input_select.phone_status prob_given_true: 0.994 platform: 'state' to_state: 'Glemt borte' - entity_id: input_select.phone_status prob_given_true: 0.0061 platform: 'state' to_state: 'Glemt hjemme' - entity_id: sensor.soverom_co2_value platform: 'numeric_state' prob_given_true: 0.8 above: 600 - entity_id: sensor.tvstue_co2_value platform: 'numeric_state' prob_given_true: 0.8 above: 600 - entity_id: sensor.airthings_stue_co2 platform: 'numeric_state' prob_given_true: 0.8 above: 600 - entity_id: timer.activity prob_given_true: 0.9 platform: 'state' to_state: 'active'
 2. Jeg må betale nettleie også så hva strømprisen alene koster er akademisk 🙂
 3. Ja, pris på kveld er 11 ganger dyrere enn midt på dagen.
 4. Det er ikke noen bakdel med SD kort hvis du kjøper kvalitet og at det er stort nok. Husk at slitasje på cellene i et kort eller SSD vil halveres når du doble størrelsen. Hvis et 4GB SD kort varer i 6 måneder før det er utslitt, så vil et 256GB kort vare i 32 år. Hvis du i tillegg kjøper et kort som er optimalisert for mye skriving, så er SD kort like "trygt" som noe annet. SD kort for video- eller overvåkingskamera er lagd for mye skriving. Produsentene gir til og med garantier. Og der ser du at de dobler levetiden når kapasiteten dobles. Feilen mange gjør er at de starter med et billig og lite kort og etterpå bytter det ut med en stor SSD. Selvfølgelig er det forskjell på slikt. Men en veldig urettferdig sammenligning i forhold til SD kortet.
 5. Disse to er så forskjellige at de knapt kan sammenlignes. Hvis du vil ha en god app på tlf til å både samle inn data og styre systemet ditt, se på Home Assistant.
 6. Kan du gjøre noe tilsvarende dette? registered_triggers = [] factory_apps = [] @time_trigger('startup') def heating_startup(): for app in pyscript.app_config: factory_apps.append(ClassComfortTemperature(app)) class ClassComfortTemperature: def __init__(self, config): self.cfg = config @state_trigger(f"{self.cfg['input']}", state_hold=self.cfg['delay']) def new_status(value=None): task.unique(f"comforttempe_{self.cfg['input']}") tl = float(state.get(f"{self.cfg['output']}.target_temp_low")) th = float(state.get(f"{self.cfg['output']}.target_temp_high")) if value == "off": climate.set_temperature(entity_id = self.cfg['output'], target_temp_high = int(th - float(self.cfg['temperature'])), target_temp_low = int(tl)) log.info('Setter ned temperatur') else: climate.set_temperature(entity_id = self.cfg['output'], target_temp_high = int(th + float(self.cfg['temperature'])), target_temp_low = int(tl)) log.info('Setter opp temperatur') registered_triggers.append(new_status) Reference — hacs-pyscript 1.3.3 documentation
 7. 60 grader er null problem. Den norske pressen som er avhengig av klikk på artikler for å tjene penger, har virkelig klart å skremme hele den norske befolkningen til å tro at VVB er noen solide bakteriebomber. Samtidig som en glemmer helt de andre kildene til legionellasmitte. Lurer forresten på om det har vært rapporterte tilfeller av legionella i privat bolig siste årene?
 8. Jeg har en ny OSO 200L tank som jeg har målt dette på. Varmetapet øker med 1,35W pr grad når temperaturen er rundt om 60 til 80 grader. Å øke temperaturen fra 60 til 70 grader vil øke energibruken med 325Wh pr døgn eller ca 120kWh pr år.
 9. Hvis du tapper vann i et glass og lar det stå på kjøkkenbenken i en uke, ville du bekymret deg for at det var legionella i vannglasset etter noen timer? Eller en dag? 24 grader C er optimalt for bakterievekst.
 10. Sannsynligvis, men jeg kjenner ikke til den. Her er en annen: https://artigereliv.no/produkt/elektronikk/mikrokontrollere/sensorer-og-tilbehor/rs485-modul Men kjenner ikke til nettbutikken........
 11. Problemet er at det er spredd utover. De siste dagene har jeg tenkt at noe må gjøres - få laget en oppskrift som er lettere tilgjengelig.
 12. Ok, slik kan du ikke koble det. Du må skaffe deg et rs-485 <-> esp32 adapter. Det er bare å søke litt på google. PS. Det er en viss fare for at du har tatt knekken på inngangene på din esp32. Ha det i bakhodet hvis det fortsatt ikke virker med en rs-485<-> esp32 sak.
 13. Du må ha kontroll på hvilke registre du leser og så er det slik at nummerering av registre varierer. Noen bruker null indeks og andre ikke. Så register 2 kan godt være register 1, alt etter som.
 14. Det vil forundre meg stort om ladeboksen/appen og Tesla skyen (Amazon?) ikke kommuniserer over en kryptert forbindelse
 15. Kanskje det er noe nyttig her? Home Assistant Norge | Med kun 3 timer igjen til ny nettleie, ble denne «dumme» Tesla laderen smart med full lokal kontroll | Facebook
 16. Er det ikke fuktsperre i taket? Hvis huset er gammelt og du ikke har fuktsperre så ser jeg problemet, ja. Et alternativ er en Aqara sensor der du lodder på en batterikasse som tar 2 AA batterier. Med lithium AA istedenfor et lite 2032 batteri så får du en løsning som går i årevis uten batteribytte.
 17. En kollega av meg hadde et frustrert øyeblikk i lunsjen og kunne fortelle at han sitter ikke med mobilen i fanget hele ettermiddag og kveld og sjekker Tibber-appen om han går over 6kWt/t. Men hittil har han hatt flaks og klart å holde seg under. Helt til jeg fortalte at grensen er 5kWt/t. Den beste fryd er skadefryd, er det noe som heter 🙂
 18. Ja, hvor står det? Det var dette de store netteiere sammen med huseierforening osv ble enige om og mange netteiere har fått det med seg i sine avtaler. Men om det står i forskriften at det skal være slik, det finner jeg ikke.
 19. En temperatursensor i fryseboksen vil dekke det meste av feil. Har hatt god nytte av det et par ganger.
 20. Det har noe med sikkerhet å gjøre. Neste elektriker der vil kanskje overse at denne har to kurser tilkoblet. Det står også i forskriftene at det ikke skal være to kurser under samme kapsling. Og her kan en nok regne Shelly som en kapsling på samme måte som en kan regne en dobbel bryter som en enkel kapsling.
 21. En har ikke lov å ha forskjellige kurser inn på samme rele eller en sak som Shelly. Det er fy-fy
 22. Eller bruke en 1-fase ladeledning, men som du nevner - å styre det fra easee er gratis og enkelt. Å bruke en 1-fase ladeledning er et alternativ for de som ikke har ladeboks på veggen som kan styres. Det er bedre med en fugl i handa enn ti på taket, er det noe som heter. Du vet du kan spare nettleien, men du vet lite om hvordan strømprisen varierer i måneden som kommer. Jeg vil jo tro at disse ekstreme prisene vi har nå er kun midlertidig. Når det blir mer normalt så vil du neppe kunne spare 140 kroner i måneden.
×
×
 • Opprett ny...