Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 620
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  60

Alt skrevet av stigvi

 1. Nei, vet ikke om noe ferdig laget. Selv satte jeg sammen noe med en esp32 og esphome. Så lagde jeg der en tidsbasert "cover" for å styre porten. cover: - platform: time_based name: "Garasjeport" id: garasjeport has_built_in_endstop: true #icon: "mdi:garage-open-variant" open_action: - if: condition: lambda: 'return (id(alarmstatus).state == "disarmed" && id(state_nodstopp) == false);' then: - switch.turn_on: gararasjeport_opp - delay: 0.5s - switch.turn_off: gararasjeport_opp else: lambda: 'id(garasjeport).publish_state(COVER_CLOSED);' open_duration: 16s close_action: - if: condition: lambda: 'return id(state_nodstopp) == false;' then: - switch.turn_on: gararasjeport_ned - delay: 0.5s - switch.turn_off: gararasjeport_ned close_duration: 18s stop_action: - if: condition: lambda: 'return id(state_nodstopp) == false;' then: - switch.turn_on: gararasjeport_stopp - delay: 0.5s - switch.turn_off: gararasjeport_stopp Ser en Shelly 1 kan drives fra 24V DC og denne kan du legge inn esphome på hvis du vil. Den fungerer i HA uten å legge inn esphome også. Men det er wifi istedenfor zigbee.
 2. Osram har en utendørs zigbee sak. Den er ip44 og tåler 16A, men tilbakemeldinger går på at strømmåling er unøyaktig.
 3. Jeg ville styrt unna å bruke en slik. Selv om L1, S0 og S1 kanskje muligens er adskilt fra L så er isolasjonsavstanden neppe høy nok. I praksis kobler du 220V utstyr inn på svakstrømsiden på garasjeportåpneren. Skal dette være trygt så bør Aqara releet ha en isolasjon mellom L1, S0, S1 og L som tåler 2500V. Mulig den klarer det, men er det dokumentert? Edit: Dette har ikke noe med selve releet i Aqara å gjøre, men hvordan banene på kretskortet er lagt og hvor nærme S1 er L skruetilkoblingen.
 4. I tillegg er det ting som ikke står i noen standard, men er forskjellig fra produsent til produsent. Som feks at du på en ikea lyspære må slå av og på strøm x antall ganger raskt mens en på Philips lys for å gjøre det samme må ta en fjernkontroll og holde to knapper inntrykt i n antall sekunder. At en må gå 10 ganger rundt en krakk på stuegolvet, mot klokken og aldri ved fullmåne, har de derimot blitt enige om.
 5. Selv om en eksponerer HA mot internet så er den allikevel ikke åpen mot internet. Skal noen komme seg forbi sikkerhetsmekanismene som er der så må de ha kunnskap om et hull eller sitte inne med andre ferdigheter. Sannsynligheten for at noen skal bruke masse tid på en privatperson er ganske liten.
 6. Kult å se at det kommer produkter med Bluetooth mesh. Men jeg synes det allikevel er et merkelig valg av produsenten å gå for den teknologien når zigbee er så utbredt blandt andre produsenter av lysutstyr. Hvis jeg skal tippe så klarer du ikke å få Nordlux sitt utstyr integrert i Philips Hue. De er alt for forskjellige i valg av teknologi.
 7. Jeg gjør som kona sier det skal være. Det er enda enklere tilnærming. Dessuten er alternativer uaktuelt.
 8. Loggbok inneholder info om hva og hvem som gjorde noe. På automasjoner kan du også trykke på debug knappen og på trace timeline og 'related logbook entries' er det noe info.
 9. I denne sammenheng kan en jo også nevne Home Assistant via Nabu Casa. Det er en tjeneste som koster noen kroner, men det går til utvikling av HA og en får funksjonalitet som har nytte for en selv også. Rent teknisk er Nabu Casa vel en reverse proxy. Lokal HA setter opp forbindelsen innenfra og ut og en trenger dermed ikke åpne opp noe spesifikke porter utenfra og inn.
 10. Og fordi et golv ikke leder varme helt perfekt så går det litt tid før temperaturføler er blitt varm nok til at termostaten kobler ut. Føleren ligger omtrent alltid midt mellom to deler av varmekabelen i en sløyfe så gulvet rett over kabelen blir varmere enn det som er innstilt på termostat. Og når en regulerer panelovner etter prinsippet med hysterese og full varme på så sender en masse varm luft oppunder taket. Etter min mening er panelovner det lureste å ha god regulering på fordi jeg innbiller meg at det blir bedre komfort av det. Sannsynligvis lavere strømbruk også.
 11. En regulerer uten å ha en hysterese. Så ja, temperaturen er jevnere. En halv grad betyr lite på et golv så her er nok fordelen et jevnt strømforbruk. Mine har en periodetid på 5 minutter. For å hjelpe det mekaniske releet er det vanlig med et halvlederrele i parallell som er innkoblet kun i de millisekundene det mekaniske releet veksler. Halvlederreleet unngår gnister i det mekaniske releet og motsatt unngår en varme i halvlederreleet.
 12. Jeg har Philips Hue bevegelsesensor og de virker 100%. Er raske og måler også temperatur og lysstyrke. Mine Aqara dør- og vindusensorer er nærme 99%. Av og til så rapporterer de feil status. Kanskje pga det samme som Guahtdim nevner, men de henter seg alltid inn igjen innen en halvtime.
 13. Men du kan også bytte ut bryterene til noe smart. Du kan feks ha zigbee brytere som er direkte assosiert med lyset for å gjøre deg uavhengig av et system i bunn for å styre lys (hvis det er ønskelig)
 14. Smart lysstyring og en manuell strømbryter er vanskelig å kombinere. Det blir ikke smart hvis bryteren er av 🙂 Hva med smarte "brytere" i tillegg?
 15. Ut i fra kurvene ser det ikke ut som om perioden er en time. Dessuten vil en hysterese bidra til unødvendig høyt forbruk i den tiden den skal heve temperaturen. Men greit nok. Er bare overrasket over teknologien som tydeligvis er i disse termostatene.
 16. OK, veldig overraskende at en moderne termostat regulerer basert på et så lite avansert teknologisk prinsipp som en hysterese rundt innstilt temperatur. Hvis det blir innført effekttrinn på nettleie i april så er det i tillegg lite økonomisk. Termostatene kan være direkte årsak til at en havner i et dyrere trinn.
 17. Da endrer jeg spørsmålet til hvorfor er ikke dette en rett strek i motsetning til trappetrinn?
 18. Ingen anelse. Men jeg bruker et hjemmelaget system.
 19. Dette med strøm i nøytral har vært diskutert i Teknisk Ukeblad i forbindelse med lading av bil. Stort sett alle el-biler har kabling internt i bilen som er et TN system. At de allikevel kan lades på et norsk IT nett er fordi ladeboksen kobler bilens nøytral til en av fasene. Dette har skapt utfordring med Renault Zoe som ikke tilliater en slik kobling. Men det som skjer når en lader på denne måten er at en kan få en større strøm i bilens nøytral enn i faseledningene og noen i fagekspertisen mener at vi ikke har noen garanti for at blien er lagd for å tåle en større strøm i nøytral - ergo bør det å lade bil på et IT nett uten egen transformator for å tranformere til et TN nett være forbudt. Men det skjer neppe.
 20. Du må bla tilbake til OS versjon 6.6 som er siste for zero w https://github.com/home-assistant/operating-system/releases/tag/6.6
 21. Jeg gjorde ikke noe spesielt for å få den på nett annet enn å legge inn krypteringsnøkkel for Wi-Fi.
 22. Var det til meg om hvordan jeg la HA inn på en zero W? I så fall: Lastet ned og la det på minnekort på anbefalt måte og startet opp. Ja, det er med HA OS.
 23. Jeg kjører HA på en liten RPi Zero W. Den gjør riktignok ikke annet enn å kommunisere med ventilasjonen over modbus, men det virker og det er hele poenget.
×
×
 • Opprett ny...