Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 198
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  33

Alt skrevet av stigvi

 1. Ja Ikke jeg. Har lenge hatt en plan om et alternativ og det er noe jeg skal se på i høst når det er mer innetid.
 2. I de eksemplene jeg listet opp (integrasjon, appdaemon og pyscript) (custom-components/pyscript: Pyscript adds rich Python scripting to HASS (github.com) ) så trenger du ikke installere selv. Disse jeg nevner vil selv laste de ned fra pypi.org
 3. Jeg kjører den på en raspberry pi 4. Hvordan du henter inn slike biblioteker er avhengig av hvor du skal bruke det. I en integrasjon så må du referere til den i manifest-filen. I appdaemon er det i konfigurasjonen til appdaemon. Nå bruker jeg dette i pyscript og da skal det inn i /config/pyscript/requirements.txt kun med simple-pid på en linje for seg selv. Skriptet mitt ser slik ut from simple_pid import PID pid = PID(30, 0.3, 0.4, setpoint=float(input_number.max_energy_usage)-0.15) pid.sample_time = 2.0 pid.output_limits = (0, 100) pid.proportional_on_measurement = False pid
 4. Ja, ja. Jeg har en plan om skiltgjenkjenning, men for mange ideer og for lite tid.
 5. Litt usikker på hva du er ute etter. Nordpool integrasjonen som mange bruker her, gir deg strømprisen direkte. Det er ingenting å kalkulere. Tibber integrasjonen gir deg også strømprisen direkte uten at du trenger å gjøre noe mer.
 6. Du har mange betingelser som må være oppfylt. En av de er at "noe" detekterer at din telefon er hjemme. Det går ikke fram av koden din hvordan det gjøres. Hva er device_tracker.clt_l29_3 basert på? Det nytter ikke å bytte ut til nodered hvis basis funksjonalitet svikter. Er det deteksjon av telefon i hjemmesone som ikke er 100% så blir det feil selv om du bytter ut automasjonen. Et annet tips: Jeg har en skjult nfc tag i bilen. Den er limt fast bak et deksel. Holder jeg telefonen dit så åpnes eller lukkes porten.
 7. Power Supply Component — ESPHome PC strømforsyning leverer masse strøm på 12V og vil du regulere, hva med en led-driver for 12V? Og en esp32 for å styre det.
 8. Et kort eksempel for å slå av lys over koketopp @state_trigger("input_boolean.platetopp == 'off' and input_boolean.platetopp.old == 'on'", state_hold = 600) def cooktop_vent_off(): if light.kjoekken_ned == "off": light.ventilator_a.turn_off() light.ventilator_b.turn_off() Eller når noen ringer på: (hold_off på 30 hindrer skriptet å kjøre oftere enn hvert 30 sekund i tilfelle barnebarn kommer på besøk og går bananas med ringeknappen 🙂 ) @event_trigger("deconz_event", "id == 'bell' and input_boolean.sleeptime == 'off'") @time_active("range(00:
 9. Jeg bruker vel verken det ene eller det andre. Jeg installerte pyscript og all automasjon er i python.
 10. Jeg har som ufravikelig prinsipp at alt som skal kobles til 230V skal være fra en produsent/forhandler som kan dokumentere opprinnelse og er til å stole på. Det utelukker stort sett alt av kina varer for 230V. Jeg vurderer om jeg skal utvide prinsippet til å gjelde usb også. Med ny standard på vei for usb 3 der en tillater opp til 240W så kan det fort gå veldig galt der også med varmgang og brann.
 11. Jeg hadde en katt som hang på håndtaket og sparket i fra mot veggen hvis døren slo innover. Så vi måtte låse innvendige dører hvis vi ikke ville at katten skulle snoke. Kjøleskapet fikk den heldigvis ikke opp.
 12. Som omw nevner, dette er 100% på lokalnettet. I tillegg er det dønn stabilt. Det siste året har jeg ikke opplevd at denne integrasjonen "mister kontakt" med hub'en.
 13. Det kan godt være. Jeg bruker den først og fremst som en ekstern føler som panelovnene regulerer etter. Jeg har en sone med to ovner og en switch og systemet sørger da for at temperaturen holdes riktig der switch er plassert og ikke ved gulvet under vinduene 🙂
 14. Å koble Nobø Switch til en sone er hele hensikten med den. Har aldri prøvd noe annet
 15. Det var nevnt i en annen tråd at det er en bug i Tibber integrasjonen som venter på å bli sluppet i neste oppdatering av HA
 16. Jeg har en drøss av Aqara sine og det er ikke noe som har skapt inntrykk hos meg at de ikke er å stole på. Hva mener du er galt med dem?
 17. Kravet til målerene er at de har et avvik mindre enn 2% (klasse B måler som står i utvendig skap). 2% av 240V er 4,8V
 18. stigvi

  Zigbee mesh?

  Og hvis disse xiaomi sensorene er like i oppførsel som Aqara så kan det gå dager før de tilpasser seg nye noder i nettverket. Setter du opp en node som går på strøm så la multisensorene få en uke på seg til å oppdage den. Tolmodighet er en dyd........
 19. Det er en tegning lenger oppe lenger bak i tråden som Bergen77 la ut. 60=180-120
 20. Spenningene mellom fasene er det nok 120 grader mellom. Dette er styrt i fra generatorene i kraftstasjonen og hvordan viklingene er fysisk plassert. Men strømmen gjennom din måler trenger ikke være i fase med spenningen hvis det er som du nevner, at du har en reaktiv last.
 21. stigvi

  Bevegelsesensor.

  Philips sine er i allefall god kvalitet og ingenting tull med. I tillegg måler de lysstyrke og temperatur.
 22. Det finnes en god Nobø integrasjon til Home Assistant. Plejd er også støttet av Home Assistant, men er verre å komme i gang med fordi en må fiske ut en krypteringsnøkkel fra Plejd systemet.
 23. Har forstått det slik at de jobber med det.
×
×
 • Opprett ny...