Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 947
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  81

stigvi vant dagen sist 29. september

stigvi hadde mest likt innhold!

4 følgere

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

737

Nettsamfunnsomdømme

 1. Prisene finnes som attributter. Der finnes også snittpriser.
 2. Fra nordpool dokumentasjonen: "run the create_template script if you want one sensors for each hour." Jeg kan ikke si noe om du "trenger" det. Det dreier seg om hva du har lyst til eller ikke
 3. Apexchart har endret seg litt så helt gyldig er den ikke. I tillegg har jeg endret litt på utseende. Men her er det jeg har nå type: custom:apexcharts-card series: - entity: sensor.nordpool name: Pris type: area curve: stepline float_precision: 4 stroke_width: 1 opacity: 0.5 color: rgb(255,111,0) data_generator: > return entity.attributes.raw_today.map(p => [new Date(p.start), p.value]) .concat( entity.attributes.raw_tomorrow.map(p => [new Date(p.start), p.value])) now: show: true graph_span: 2d span: start: day locale: nb apex_config: chart: height: 300px zoom: enabled: true toolbar: show: true tools: zoom: true zoomin: false zoomout: false pan: false reset: true legend: show: false dataLabels: enabled: false xaxis: type: datetime labels: datetimeFormatter: month: ddd day: ddd yaxis: forceNiceScale: false min: 0 Du trenger ikke kjøre noe skript for å bruke denne
 4. Ja, du har misforstått. Regningen blir lagd den 1. i hver måned. Du velger selv hvor lang betalingsfrist du vil ha i appen der du kan sette 14-XX dager. Det stipulerte forbruket er mellom den 1. og fram til betalingsfrist. Du får altså en regning der det er X dager med forskuddsbetaling. Men betaler du på forfallsdag så har du brukt strømmen du har fått stipulert regning på så i praksis betaler du lite og ingenting i forskudd hvis du er redd for at Tibber skulle gå konk.
 5. Neppe. Og heldigvis. Din strømmåler sender inn data til elhub og der ligger annen informasjon om deg, som hvilken prissone du er i. Heldigvis er disse dataene kun tilgjengelige for deg, din nettleverandør og din strømleverandør.
 6. Du kan bruke utility integrasjonen i home assistant Jeg bruker et easee service kall i integrasjonen for å sette strømpris. Da kan jeg i easee appen følge med på kostnader. Men integrasjonen tilbyr ikke noen tellere som teller opp kostnad. Da får jeg det ikke inn i HA.
 7. Hvorfor ikke gjøre som de foreslår? Hvis det mot formodning skulle bli noe legionella i pumpens tank så vil jo allikevel problemet løses når dette vannet varmes videre opp i VVB. Dessuten får du ikke legionella i en tank som holder 50 grader, men det er kun min synsing (og også Daikins synsing, ser jeg. Selv om de begrunner det med ofte utskifting av vann)
 8. Jeg kjenner ikke til HomeSeer. Men det finnes litt av hvert som du kan bruke, men jeg personlig synes alle alternativer krever for mye fikling. Bruker du amstomqttbridge så kan den også hente inn priser fra entso-e. Men du må fortsatt be entso-e om å få tilgang. Google er din venn..........
 9. Er enig i at det er merkelig at det kom så brått. Dette kunne de ha varslet i god tid. Samtidig sier de i et intervju til pressen at de ikke har problemer med likviditeten.
 10. Må det være produkter fra denne produsenten? At du erfarer forskjellig måleresultat, forundrer meg ikke. Disse enkle målerene som er bygd inn i slike produkter er ikke lagd for kjøp og salg og tar sannsynligvis ikke hensyn til reaktiv effekt. Men rele som er innebygd vil selvsagt "håndtere" reaktiv effekt.
 11. Ok. Jeg måtte sjekke litt nyheter for å se hva det dreier seg om. For min del er det en bagatell. Tibber gjør grep for å redusere kostnadene og det er et bedre alternativ enn å velte det over på kundene. Du får passe på det når du skifter leverandør. Nå er jeg litt motstander av å diskutere politikk her, men når den finske, svenske og danske stat har gitt lånegarantier til strømselgere, så er det litt slappt når vi i Norge får servert "vi følger situasjonen nøye" og kun det.........
 12. ?? Hva er det slags stunt? Du har 2 alternativer, Nordpool og Entso-e. Sistnevnte har et api som er gratis å bruke, men du må spørre om å få tilgang.
 13. Med tanke på at 18650 har 2,6 ganger større volum enn AA så ville jeg trodd forskjellen i kapasitet var større.
 14. Det dreier seg kun om komfort. Ingen liker kald trekk i fra ventilasjonen. Jeg tror nok en kald trekk kompenseres med mer energi på varmepumpe enn det varmeelementet i ventilasjonen bruker. På mitt anlegg bruker den ca 30 W for å heve temperaturen 1-2 grader. Jeg har aldri sett at den bruker mer enn 100-150W.
 15. Jeg har en annen type boks. Men bare for å kommentere det bildet: Den ene ledningen i midten ser ut til å være en fleksibel ledning som ikke er festet til vegg. Mulig det er den som går til VVB. I så fall skal den ha en strekkavlastning til boksen. Normalt setter en i nippler i boksen som har strekkavlastning innebygd.
×
×
 • Opprett ny...