Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 331
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  45

stigvi vant dagen sist 25. november

stigvi hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

506

Nettsamfunnsomdømme

 1. Du kan få mange av/på på varmekablene. Jeg har løst det med at det er null forsinkelse på å slå de av, men 5 minutt på å slå de på. 5 minutt er periodetid på mine termostater så da antar jeg at mitt system ikke sliter mer enn normal bruk.
 2. Denne bruker appdaemon og skriptet for regulatoren kan også kjøres under appdaemon hvis en vil slippe pyscript
 3. stigvi

  teslaSeer

  Tesla integrasjonen forsvant i fra Home Assistant pga endret innlogging og betingelser. Men det finnes en uoffisiell integrasjon. Nå vet jeg ikke om det er noen her som har laget teslaseer, men hvis det er, så går det jo å kikke litt i koden på den uoffisielle til HA for å se hvordan det er løst der.
 4. Nei, helt klart ikke. Du må bare kunne slå de av / på alt etter om regulatoren er over eller under en grense som du setter. Løses lett med automasjon i HA eller du kan bruke samme skript som kjører regulatoren. Edit: Men du bør prioritere de og slå de av/på en etter en. Regulatoren får en stor jobb hvis du slår av / på alle på en gang, men det skal i prinsippet virke det også.
 5. Deconz er et kommersielt produkt, men opp til et par hundre enheter er den gratis. Jeg bruker selv denne og er fornøyd. Er stabil. Har god støtte for enheter. De er i ferd med å gjøre den helt om for å lettere støtte nye dingser. Hvordan det vil påvirke stabiliteten får vi jo se etter hvert. Zha er den innebygde i Home Assistant. Kjenner lite til den. En svakhet er at den får en omstart sammen med Home Assistant og må bygge opp mesh på nytt. Deconz og zigbee2mqtt kjører i egne docker og er mer uavhengige av hva som skjer i Home Assistant. I prinsippet skal zha være mindre ressurskrevende da data ikke trenger å passere flere lag for å nå fram til HA Zigbee2mqtt støtter flere enheter og har stor fart på utviklingen. Er kanskje litt mer fiklete å sette opp, men har inntrykk av at dette er blitt bedre.
 6. Istedenfor å kalle det gjennomsnittlig maksforbruk pr time så er det like greit å kalle det for hva det er, energi i løpet av en time (kWh/h) og det måles i en hel klokketime. Måleren sender inn tellerstanden hver hele klokketime til netteier.
 7. Finn først ut om du vil bruke deconz, zha eller zigbee2mqtt. Deretter kan en finne ut hvilken zigbee dings en må kjøpe
 8. Her er eksempel på det jeg prøver å oppnå. Klokken 11 var det timeskifte og mitt forbruk som lå på ca 5.5kW gjorde som forventet at forbruk økte umiddelbart i den nye timen. Men allerede en god stund før forbruket mitt passerer min grense så regulerer pid regulatoren ned til et pådrag på 75% Så jeg unngår at forbruket kommer langt over 100%. Dette er med en D = 2500 Her er kurver med samme tidsakse. Blir litt lettere å se hva som skjer da Det sentrale her er altså rett etter kl 11 der regulatoren går ned til 75% før forbruket har nådd 100%
 9. Dette er nok en svakhet med Aqara sensoren som ikke får med seg alt. Men den vil hente seg inn igjen. Det kan justeres i zigbee oppsettet for sensoren, men mener at standardverdien er at den skal sende status hver time og da vil korrekt verdi bli sendt. Mulig du kan løse dette med en kondensator i parallell med reed kontakten.........
 10. stigvi

  Fritidsbolig

  Etter at du har kjøpt det så vil jo utstyret stå uforandret hos deg. Integrasjonen mellom Home Assistant og Nobø sin hub ligger på github og blir vedlikehold av noen her. Det som kan skje er at Nobø går konk og det blir umulig å få erstattet en termostat eller ovn. Men en kan ikke bekymre seg for alt som kan skje.........
 11. Nå er det opp til hver netteier og hvordan det er hos deg der du bor er ikke godt for meg å vite. Men mange netteiere har gått for en modell der den timen i løpet av en måned med størst forbruk setter prisen. De bruker ikke snitt over 24 timer. Hvilken netteier er det der du bor?
 12. stigvi

  Fritidsbolig

  Nei, det har de ikke Det er en ovn eller termostat - hvor mye support trenger en?
 13. Dette er egentlig en P-regulator. Etterhvert tror jeg du vil få mer og mer lyst på integrasjondelen også 😉 Og det er ikke veldig vanskelig. Du kan løse det med en template sensor i tillegg til det du har eller bare utvide den du har. Et godt tips. Vurdere noe av det samme, enten som dette eller at andre parametre endrer seg avhengig av hvor langt i timen en er kommet.
 14. stigvi

  Fritidsbolig

  Nobø sitt system er slikt som bare virker uten dilldall. Og en har mulighet til å integrere det i et smarthus senere hvis en vil det. De har dokumentert hub sitt api og en integrasjon er laget til Home Assistant. Tilgang i så fall er lokal slik at en ikke er avhengig av internett. Nobø har en app og den krever at Nobø hub i hus er på internett hvis du skal fjernstyre varmen. Men er mobiltelefon på samme wifi-nett som hub, vil det gå på lokalt nett.
×
×
 • Opprett ny...