Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  136
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

stigvi vant dagen sist Februar 20

stigvi hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

43 Excellent

Om stigvi

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Du må passe på dette med fortegn på strømmen og ikke bare summere opp. Det er faktisk så enkelt som Christoffer skriver at i1+i2+i3=0
 2. OK, da misforstod jeg den integrasjonen. Men jeg brukte ikke mye tid på den. Mener det var en buggy alpha utgave Nei, er lite greit. Men jeg bruker det til lite kritiske ting: 1. Slå av og på ventilatorlys ut i fra status på platetopp 2. Blinke to ganger med alt lys i huset når nedtelling på ovn eller platetopp er ferdig.
 3. Steketermometer må stå tilkoblet i ovnen før noe vises i appen. Ikke sikkert den er med i demoen, nei
 4. Vet ikke om det er styring eller varsling i appen knyttet til steketermometer. På ovnen kan en sette at den skal slås av når temperatur er nådd. Vet ikke om det er valgfritt, forresten. Jeg løste det ved å skru opp temperaturen enda et hakk. Og ja, temperaturen er litt vanskelig tilgjengelig i appen, men den er der.
 5. Tja, det er vel en mellomting. En lager automasjoner ved hjelp av en automasjonseditor. Den er ikke grafisk og heller ikke tekstbasert. Når det er sagt. Home Assistant gir rikelig med muligheter for å fikle med yaml konfigurasjonsfiler så hvis du misliker slikt så kan det være lurt å se etter noe annet. Men opensource miljøet rundt Home Assistant er solid og det meste lar seg gjøre.
 6. Vet ikke noe om Windows 10 støtte. Er også veldig lite imponert over app'en (Android). Den kan fint finne på å varsle en time etter at tidsuret på platetoppen har varslet. Varsel via IFTTT til Home Assistant har ca 1 sekund forsinkelse så blink i lyset hjemme når eggene er kokt, går greit. Jeg slipper å spise grønne egg. Og så irriterer det meg at et varsel fra platetoppen skal ut av huset, via IFTTT og tilbake igjen. Merkelig at de ikke kan åpne det opp for lokal aksess. Det finnes en komponent til Home Assistant som kommuniserer direkte, men den er vanskelig å sette opp med alskens utviklernøkler og autentiseringsproblematikk.
 7. Utvalget er i alle fall langt større med låser som har zwave. Jeg har snust litt på slike låser og enten det er idlock, danalock eller yale så virker det som om problemene er mange nok. Jeg har ikke nok bruk for en slik lås til at jeg gidder å ta problemene. I tillegg er de heller ikke direkte billige........
 8. Jeg kjenner ikke til Homey så jeg svarer heller på generelt grunnlag. Jeg stod ovenfor valget om mine Philips og Ikea pærer fortsatt skulle være registrert i Philips sin hub og la Home Assistant kommunisere med hub'en til Philips. Fordelen var at jeg i så fall slapp å endre så mye på det jeg hadde. Bakdelen var at Philips sin hub bare håndterer lysutstyr og ikke dør-, temperatur- og alskens andre sensorer. Da måtte jeg allikevel sette opp et zigbee nett for sensorene og dette nettet ville vært ukjent for nettet med pærene. Siden zigbee er et mesh-nett så har det sine fordeler å samle alt i et nett. Det øker rekkevidden og jeg har f.eks sensorer som ligger i fryser langt unna Home Assistant boksen. At jeg får inn verdier skyldes at en eller to pærer i det samme nettet videresender informasjon fra sensoren. Dette ville jeg ikke fått til med å fortsett med Philips sin hub.
 9. Dette gjelder for zigbee også. Eller for å si det på en annen måte. Det er ikke zwave, zigbee, bluetooth eller wifi som er avgjørende for om en produsent ønsker å låse produktet sitt til en spesifikk hub.
 10. En kontaktor hos elimportøren som jeg linket til er rimelig og pålitelig. I en krypkjeller er neppe klakkelyder fra den et problem.
 11. Dette er stråmannsargumentasjon som egentlig ikke biter. De fleste er såpass oppegående at hvis de ikke vil ha en rgb smartpære, men en som en endrer hvitbalanse på, ja så kjøper en nettopp det - en pære som en endrer hvitbalanse på. Prøv på noen bedre argumenter, heller.
 12. Så skjult elektronikk i en bryter gir et annet inntrykk enn skjult elektronikk inne i en lampe? OK, dette er på et nivå som jeg ikke henger med på
 13. https://madskristensen.net/blog/hiding-electronics-behind-fake-books/ Han kunne gjort en bedre jobb med ledningen også, synes nå jeg........
×
×
 • Opprett ny...