Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stigvi

Members
 • Posts

  2,246
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  99

Other groups

stigvi last won the day on January 23

stigvi had the most liked content!

4 Followers

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stigvi's Achievements

Automatiker

Automatiker (16/16)

 • First post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare

Recent Badges

829

Reputation

 1. Jeg tenkte på innsiden, mellom glassene.
 2. Tror du de forhandlet? Jeg tipper de fikk servert en kontrakt. Spør du meg, er det helt selvklart at Nordpool har slike betingelser. De tjener jo penger på å selge disse dataene og da kan jo ikke kunder dele de ut gratis. Det er som om en abonnent av en avis skulle dele innholdet med andre på nett. Selvsagt vil ikke avisen godta det. Og det går ikke å forhandle om det, heller. Så spørs det da, hvor lenge det går før Nordpool ser seg lei på at flere og flere med hjemmeautomasjon som ny hobby, henter data fra nettsiden. Det er vel kun snakk om tid før dette "hullet" blir stengt.
 3. Hvor sannsynlig er punktering når det ikke er andre indikasjoner på dette? Normalt vil en jo få dugg på innsiden også.
 4. Nei. Som nevnt, dette er på utsiden
 5. Men det er vel fordi du har en såkalt "solstrømkonto", kanskje? Jeg har lest litt på disse sine betingelser og klarer ikke å se at dette er bærekraftig. Det virker som om dette er noe de bruker for å kapre kunder og tar en kostnad med det. Men hvor lenge kan det vare?
 6. Jeg sitter på gjerdet. Dess flere som innstallerer solcellepanel, dess mer sparer jeg med billig strøm når det er sol. Så jeg er med på fordelene uten å ta investeringen. Og for de som innstallerer solcellepanel så blir gevinsten lavere dess flere andre som gjør det. Det kan bli for stor produksjon i perioder og det er noe som allerede nå er blitt en bekymring for de som skal regulere kraftproduksjonen.
 7. Workday sensoren tar allerede hensyn til røde dager i kalenderen så du trenger ikke legge de inn i din kalender.
 8. Hvis du brukte recorder.purge så må du ha med parameteren "repack" for at databasefilen skal krympe i størrelse. Ellers er det vel recorder database og loggfil som er det som er mest åpenbart. Det kan jo være loggfil i noe annet enn HA. Det sjekker du i loggen og velger kilde øverst til høyre. Har du Samba innstallert? Der kan du se hvilke filer som har vokst seg store.
 9. Det som diskuteres her, har det noe med Home Assistant Yellow å gjøre?
 10. Jeg skulle gjerne hatt en slik skjerm, men samtidig drar det med seg kostnader, vedlikeholdsarbeid og div. annet negativt. Jeg vil ikke ha for mye av automasjonen synlig, spesielt ikke for et barnebarn på 4 år og lange fingrer. Men det jeg gjorde i helgen var å lage et system for å testlade bilen til kona i noen minutter på kveldstid og deretter varsle som melding på telefon hvis den ikke lader som forventet. Kona har en egen evne til å ikke trykke støpsel helt i bunn på bilens kontakt. Langt nok til at de elektriske kontaktene har forbindelse og at alt ser greit ut, men ikke langt nok til at låsepinnen klarer å låse fast støpsel og da vil ikke bilen starte lading, naturlig nok.
 11. Noe å tenke på her også, kanskje? Want to help others? Leave your AI at the door - Home Assistant (home-assistant.io)
 12. Elbil lading har skapt litt hodebry hos meg, men er landet på noe nå som virker greit. Jeg har 2 biler som krever lading. En Passat GTE som er en hybrid og en e-Golf. Begge krever lading hver natt. Og de står på samme 16A kurs så jeg lader Golf med halv strømstyrke hvis Passat lades. Og Golf lades med 1/4 strømstyrke hvis jeg har satt systemet til å holde seg under 5kWt/t pga nettleie. Så det har vært en del hensyn å ta. I forhold til pid regulator har jeg VVB bereder som lavest prioritet. Men jeg slipper den ikke under 50 grader så det er ikke superviktig å varme opp vann hver natt. Men i praksis gjør den stort sett det. Det blir litt knapt når to biler skal lades sammen med VVB og jeg har en begrensing på 5kWt/t, men det går i 8 av årets 12 måneder. VVB kobler jeg ut allerede når pid utgang er på 95% Deretter kobler jeg ut varmekabler en etter en mellom 95% og 50% Så stopper jeg lading ved ca 50% på pid utgang. Men ikke de første 20 minutt i hver time. Da lades biler uansett. Og deretter oppvarming i rom mellom 50% og 0. Da tar jeg også rom for rom og stue har høyest prioritet. Det som da skjer ved høyt forbruk er at oppvarming i rom slås av istedenfor billading hvis en er innenfor de første 20 minutter. På en måte kan en si at en veksler litt på prioriteten og så unngår en å slå av lading i start på hver time da estimatet er unøyaktig. Hvitevarer, platetopp og stekeovn gjør jeg ingenting med. De kan ikke slås av eller settes på pause uten konsekvenser.
 13. Ikke nå lenger. Jeg har laget et helt nytt system for dette. Skriver mer i morgen. Nå er jeg trøtt........
 14. "Språket" er standard jinja2 som brukes i mal-sensorer i HA. Men både Nordpool og Entso-e integrasjonen overstyrer now() funksjonen så det er ikke så lett å bruke disse malene til noe annet enn i entso-e
 15. stigvi

  Modbus

  RS485 modul | Artigereliv Jeg bruker denne modulen og på den må jeg sette om den skal være i sende- eller mottaksmodus ved hjelp av pinne 5. Hvis du kan lese og skrive til ditt anlegg uten denne så er alt bare bra. Jeg stusser litt over at ditt anlegg sender ut luft med en temperatur på 12 grader. Med omtrent samme utetemperatur er min utblåsning på 5 grader.
×
×
 • Create New...