Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 742
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  68

stigvi vant dagen sist 22. mars

stigvi hadde mest likt innhold!

3 følgere

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

656

Nettsamfunnsomdømme

 1. Der er vi i så fall uenige 🙂 Det rettferdige er at inntektene gjenspeiler utgiftene, synes jeg og tydeligvis NVE.
 2. Dette er hos kilden: Justerer innføringen av ny nettleiemodell - regjeringen.no "Etter innspill fra flere organisasjoner og nettselskaper har regjeringen beslutte å innføre en overgangsperiode på to år for kravet om at energileddet maksimalt kan utgjøre 50 prosent av inntektene til nettselskapene." " Etter innspill fra en rekke aktører har regjeringen nå besluttet å innføre en overgangsperiode for kravet om at energileddet maksimalt kan utgjøre 50 prosent av nettselskapets inntekter, frem til 1. juli 2024. Olje- og energidepartementet vil be Reguleringsmyndigheten for energi (RME) foreta en evaluering av nettselskapenes nettleiestruktur i løpet av 2024. Øvrige bestemmelser i forskriften trer i kraft som planlagt 1. juli 2022." Det var dette som var det opprinnelige ønsket fra NVE og jeg tolker forslaget nå som at dette innføres om to år dersom det fortsatt er aktuelt når overgangsperioden er ferdig.
 3. En del av tjenesten er tilkoblingen, så det er dette de prøver å finne en balanse mellom med en del fast pris og en annen del variabel pris. Men jeg vet ikke mer om dette enn det som NVE skrev for ca et år siden. Da ville de (NVE) at den faste delen skulle være minimum 50% av de totale inntektene. Nå er dette snudd på hodet til å være maksimalt 50% av inntektene. Det er altså ikke faglige begrunnelser lenger, men politikk som styrer dette ........
 4. Kraftprodusentene selger en vare, mens netteiere selger en tjeneste.
 5. Kloke hoder mener at når utgiftene til nettselskapene stort sett er faste utgifter (lønn til ansatte osv) så bør inntektene også være basert på faste avgifter.
 6. Definitivt skummelt ........ Stapper du en telefon inn der så får en det en kaller "lynlading"
 7. https://www.dpreview.com/news/2025873852/samsung-says-its-new-pro-endurance-microsd-cards-can-write-for-16-years-straight Og det er verdt å merke seg at dersom en halverer lagringskapasiteten så halveres levetiden.
 8. Ja, det tok jeg som en selvfølge. Hva tenkte du på?
 9. Det finnes selvfølgelig pålitelige SD kort. Problemet er ofte at det er der folk finner ut de skal spare penger og kjøper et med liten kapasitet og ellers et som ikke utmerker seg på noen måte.
 10. Hvis speilet har ledlist så har det vel også en led-driver. Takler denne å stå bak en dimmer? Hva med å bytte den ut i en som har zigbee? Det har jeg gjort på mitt speil på badet.
 11. Jo, men det ender fort opp i konflikt med det du nevnte, "men det forutsetter at varmen stiger om morgenen før strømprisen gjør det", pga manglende effekt tilgjengelig.
 12. Og snart har vi nettleie basert på maks effekt. Da er det muligens lite lurt å slå på all varme etter en periode med temperatursenking bare fordi det trigger en høyere pris på nettleien. Jeg sitter i alle fall på gjerdet en liten stund til og ser hva vi må forholde oss til før jeg gjør eventuelle endringer.
 13. Ser ikke helt hvordan hvis lyset er på zigbee (eller zwave). Da må du eventuelt bytte ut alt lys og få det over på IP (wifi)
 14. Jeg datt litt av lasset når du nevner "powersaver". Kanskje du kunne forklare hva det er eller linke til det istedenfor å anta at alle vet hva det er. Hvis du var interessert i alternativer, da. Det er fortsatt uklart for meg.
×
×
 • Opprett ny...