Gå til innhold
 • Bli medlem

stigvi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  565
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

stigvi vant dagen sist 25. mai

stigvi hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

196 Excellent

Om stigvi

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har 5. Satte 3 opp i 2.05.74 og de to siste mens jeg hadde 2.05.75. Var litt spent på hvordan det ville gå å legge de til i .75 versjonen, men det var problemfritt. Har satt opp binding på batteri og posisjon manuellt. Alle 5 virker som de skal i .77 versjonen også.
 2. https://www.dinside.no/okonomi/kritiske-til-ny-nettleie/72502867 At de mener forslaget er for komplisert, kommer ikke som en stor overraskelse. Ja, som nevnt i artikkelen - hvorfor ikke bare ha fast forskjellig pris i løpet av døgnet.
 3. https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/releases Da er 2.05.77 sluppet
 4. Jeg lastet ned flasher for Windows og firmware og planen er å oppdatere den på torsdag eller fredag når jeg har tid til det. http://deconz.dresden-elektronik.de/deconz-firmware/?C=M;O=D http://deconz.dresden-elektronik.de/win/
 5. Hva tenkte du på?
 6. Har du en conbee I eller II?
 7. Dette ble bare tull. Jeg må ha vært bevistløs og det er usikkert når. Ser nå at min Conbee II ikke er oppdatert, den har bare lurt meg.
 8. Tenker du på oppdatering av firmware? På Conbee II er det vistnok 2 usb-serie grensesnitt og den bruker den ene til firmwareoppdateringer. Så når jeg trykte på oppdater i går så ble 2.05.76 installert og den igjen oppdaterte firmware i bakgrunn uten at jeg merket noe spesiellt til det. Det var litt tregheter i systemet noen minutter, bare
 9. stigvi

  Minnekort

  Har er RbPi 4 og den er vistnok ikke så villig til å starte fra noe annet enn minnekort. Men det går egentlig helt fint med minnekort også (enn så lenge, kryss i taket)
 10. stigvi

  Minnekort

  Nei, Home Assistant krever ikke mye. Men dess større kort, dess sjeldnere vil hver sektor på kortet bli overskrevet. Flashminne-kontrolleren på kortet vil overskrive sektorer fra start til slutt på kortet og når siste sektor (eller blokk) er nådd så starter den fra begynnelsen igjen. Et stort kort varer lenger, rett og slett.
 11. stigvi

  Minnekort

  Ja, rett etter at jeg postet innlegget så kom jeg på at jeg nok allerede hadde det beste verktøyet. Nå til dags er det "hundrevis" av slik programvare og noen er dessverre noe helt annet enn det de gir seg ut for å være. Så jeg er litt "overnervøs" for å ende opp med elendigheten på PC'en, kanskje. Uanz, jeg er litt låst til minnekort på en raspberry pi og da får jeg gjøre det beste ut av det. Nå bytter jeg mens det fortsatt er liv i det gamle og så setter jeg inn et nytt av typen "High endurance" beregnet på mye skriving.
 12. stigvi

  Minnekort

  Jeg skal bytte mitt minnekort på Rbpi4 fra et 128GB til et annet som også er 128GB. De er ikke helt like kort så det er en mulighet for at størrelsen er noen bytes mindre på det nye. Men begge er Samsung sine så jeg satser på at det går bra. Er det noen som kan anbefale en fremgangsmåte når jeg kun har Windows 10 å gjøre det på. Antar jeg må bruke programvare som kopierer minneblokk for minneblokk og trenger pålitelig programvare for det. Eller skal jeg bare installere HA på det nye og deretter legge inn nyeste backup?
 13. Om ikke annet så er det en diskusjon på alternative løsninger. Så får det være trådstarter sin jobb med å finne ut hva som passer best. Det skjer så mye på dette området for tiden at det er viktig å se på fremtidige muligheter og ikke bare høre på hva folk her gjorde av valg for 1-5 år siden. Og det gjelder ikke bare lys, men i størst grad hvilket system en skal velge og om en skal kun tenke økonomi eller nærmest tippe over kanten og automatisere dolokket blant annet. PS. Jeg har ikke automatisert dolokket, men når håndkletørker slår seg på automatisk når noen dusjer så tror jeg allikevel at diagnosen er langt fremskredet.
 14. Slik ser det ut etter at jeg satte min PID regulator til maks 4kWh den 19. mai. Så langt går det greit å holde seg under grensen.
 15. Jeg har conbee II og installerte i går kveld. Gikk helt fint. Men ser at .77 allerede er på vei så du kan like greit vente litt.
×
×
 • Opprett ny...