Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stigvi

Members
 • Posts

  2,403
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  113

Other groups

Sølv

stigvi last won the day on November 28

stigvi had the most liked content!

4 Followers

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stigvi's Achievements

Regelrytter

Regelrytter (12/16)

 • First post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare

Recent Badges

876

Reputation

 1. Nå var jo opprinnelig spørsmålet om HomeSeer, men siden du nevner Home Assistant. Den har jo siste årene fått mye funksjonalitet for å langtidslagre statistikk og aggregere data. Dette kan en også spørre på som feks historisk forbruk av varmtvann som jeg har gjort. InfluxDB er sikkert topp, men for oss som ikke trenger "all in" i funksjonalitet så er det noe innebygd i Home Assistant. Sikkert noe i HomeSeer også, kanskje.
 2. Det er ikke et idiotkrav når folk lar være å teste og å bytte batteri på røykvarslere. Undersøkelser viser at 1 av 5 sluntrer unna med batteribytte.
 3. Det er et krav i TEK10 og TEK17 så det er et godt poeng for en produsent å ha slike produkter.
 4. Da er du feilinformert eller har forstått det feil.
 5. Philips Hue baserer seg på Zigbee og er like lette å bruke i forskjellige systemer som andre produsentens Zigbee utstyr. Du må gjerne unngå Philips Hue hvis du har et anstrengt forhold til de, men jeg ser ikke helt hva du mener med at du låses til de.
 6. Hvis du vil dimme smartpærer ved å vri på en knott så kan du kikke på disse eller lignende: https://www.komplett.no/product/1218928/hjem-fritid/belysning/lysbrytere-dimmere-lysstyring/philips-huetap-dial-switch-hvit Men det beste er jo å sette det opp slik at en ikke trenger å trykke, vri eller noe annet. Huset vet hva du vil og gjør det uten at du trenger å tenke på det. Eksempelvis så sendes et varsel til min mobil når noen ringer på. I varselet står det spørsmål om vi har besøk. Svarer jeg ja på dette varselet, så aktiveres scener for lys som jeg på forhånd har lagd. Tilsvarende når jeg slår på koketopp. Da aktiveres en scene for arbeidslys på kjøkkenet. Eller scene på bad som har nattlys på nattetid. Her er det bare fantasien som begrenser. Og den sjeldne gangen jeg eller kona trenger å overstyre, så gjøres det enkelt via mobil. Men det kan telles på en hånd i løpet av et år. Lys er ikke bare stemning. Jeg bruker fargenyanser på enkelte lyskilder som avviker så lite fra normalen at en ikke ser at det er en fargenyanse der uten at en vet om det. Bruksområdet er hovedsaklig å varsle om en eller annen tilstand i huset. Det fine med smartpærer er fullstendig og uavhengig kontroll på de. Da kan de brukes til nye ting en ikke så for seg i starten.
 7. Har nevnt det før, men jeg har helt standard røykvarslere som jeg kjøpte en base til som inneholder rele for å varsle brannalarm via lys. Er lagd for at døve personer skal få med seg alarmen. Dette releet sin kontakt koblet jeg inn på en helt vanlig dør- og vindusensor fra Aqara. Jeg åpnet den opp og loddet ledninger på reed-kontakten i denne. Så når brannalarm går får jeg umiddelbart et varsel på telefon via Home Assistant appen. En løsning som ikke kostet allverden og uten at jeg måtte skifte ut de røykvarslerene som stod der og var helt nye da jeg flyttet inn.
 8. Hva er HASS? Hvis det er Home Assistant, hvorfor ikke bruke Home Assistant sin app på telefon. Den støtter push-meldinger som du kan kategorisere og velge lyd ut i fra kategori. I alle fall kan en det på Android. Iphone er jo litt enklere og jeg kjenner ikke til muligheten der og om varslinger kan kategoriseres. Edit: Ser at Home Assistant app for iphone ikke støtter "channel" så der kan en da ikke velge forskjellige lyder ut i fra type melding. Jeg sender push-meldinger via et Home Assistant skript og der jeg velger kategori ut i fra type alarm. Når jeg er borte: script.send_melding.turn_on(variables = {'title': "Alarm {}".format(sensor.time), 'message': "Alarm er utløst av {}".format(pyscript.alarm_trigger), 'channel': 'Alarm'}) Når jeg er hjemme: script.send_melding.turn_on(variables = {'title': "Alarm {}".format(sensor.time), 'message': "Alarm er utløst av {}".format(pyscript.alarm_trigger), 'channel': 'Info'}) Skriptet "send melding" ser slik ut. Den sender push-melding til tlf og lager også et varsel i Home Assistant sitt brukergrensesnitt. send_melding: sequence: - service: notify.mobile_app_pixel_7 data_template: title: '{{ title }}' message: '{{ message }}' data: priority: high channel: '{{ channel }}' - service: persistent_notification.create data_template: title: '{{ title }}' message: '{{ message }}'
 9. Og så ramser de opp en rekke proprietære løsninger og det virker som om det kun er apper som kvalifiserer til smarthusløsning. Men jeg forstår hvorfor de gjør det. For "folk flest" eksisterer ikke smarthusløsninger som noe annet enn en app på telefonen.
 10. Jeg har en drøss batteridrevet utstyr og som du, så ser jeg at ikea sine brytere er de som bruker mest strøm. Av det andre som stort sett er philips og aqara så er de på 4. eller 5. året med samme batteri. PS. Ikea kommer jo med firmware oppdateringer innimellom og en av de gjorde susen på rullegardinene sitt strømforbruk. Mulig det er noen for brytere også.
 11. Ja, skulle ønsket meg 2 slike bokser enn disse forbaska easee boksene. Skytjeneste er faktisk så dårlig som vi advarer mot her.
 12. Hvis det er svarene til de som svarer på ditt spørsmål og deler sine erfaringer så forstår jeg ikke helt hvorfor du spør her. Lykke til med dine valg ......
 13. Hvorfor ikke bruke zigbee2mqtt? Gir det noen ekstra fordeler for deg å bruke noe som kommer direkte fra HomeSeer? Bruker du zigbee2mqtt så er du sikker på å få det siste nye, og trenger ikke vente på at HomeSeer skal somle seg til å oppdatere den. Denne er ikke mye god. Vil sterkt anbefale å skifte til bedre koordinator. Og gjerne en som støtter zigbee 3.
 14. For å lettere kunne følge med på varmtvannsforbruket har jeg lagt inn temperaturendring pr time. Den bruker Home Assistant sin trend integrasjon så lett å legge inn. Energi i tank tar utgangspunkt i en temperatur som ikke skal under 50 grader. Så energi i tank viser null hvis temperatur er 50 grader.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.