Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stigvi

Medlemmer
  • Innlegg

    2 695
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    148

Other groups

Sølv

stigvi vant dagen sist 16. juli

stigvi hadde mest likt innhold!

4 følgere

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi sine prestasjoner

Regelrytter

Regelrytter (12/16)

  • Første innlegg
  • Samarbeidspartner
  • Postmaskin Sjeldent
  • Reagerer godt
  • Veldig populær Sjeldent

Nylige merker

998

Nettsamfunnsomdømme

  1. For meg er det uklart hvilken pris du mener er feil. Elvia er vel en netteier. Er det deres pris som er feil? Eller den du får i fra Nordpool sammenlignet med det du betaler hos din strømleverandør. Du nevner ikke hvem det er. Jeg bruker selv Vibb og jeg mistenker at de bruker en annen vekslingskurs fra euro til kroner enn det Nordpool gjør.
  2. Hvorfor legger du da til påslag selv på 1 øre hvis Elvia har alle påslag inkludert, som du skriver? Og hvor setter du s.hourly_fixed_cost til en fornuftig verdi?
  3. Lurt. Var det ikke så at HomeSeer sin plug-in baserer seg på zigbee2mqtt? Var dette et skifte i fra deconz eller er det en helt annen plug-in?
  4. Rart. Jeg har en Aqara dørsensor som jeg har montert inne i en regnsensor. Regnsensoren er en vippe som skifter posisjon når et vannkar er fylt opp. Og hver gang den vipper så er det en reedkontakt som blir aktivert av en magnet. Jeg bor på Jæren og det er ikke helt unormalt at det regner. Den vipper over når det har regnet 0.3mm siden sist gang den vippet. Og dette har stått i hagen i ca 3 år nå og dens lille cr1632 batteri er fortsatt på 100%. Nesten så jeg lurer på om batteristatus er riktig, men så lenge den sender info om at det har regnet 0.3mm så får den stå. Jeg har en drøss slike sensorer og jeg har ikke skiftet batteri på noen. Det er jeg ganske sikker på fordi de ikke bruker "standard" 2032 batteri, men et som er mindre og som jeg dermed ikke har liggende på "lager". Og de fleste av disse har stått i mer enn 4 år. Det må være noe som er feil hos deg, tipper jeg. Men du bruker kanskje deconz? Er du sikker på at det er tomme batterier og ikke bare at deconz roter? Tips: Bytt ut deconz med zigbee2mqtt. Du store min tid hvor mye bedre den ene er i forhold til den andre........
  5. Aqara sine fungerer bra, synes jeg. De bruker Zigbee, rapporterer flere ganger pr time (ned mot hvert minutt hvis temp eller fuktighet endres raskt) og holder ut et par år på et cr2032 batteri. Jeg har koblet til en AA batteriholder på den som ligger i fryser og den har holdt ut i 4 år nå og batteri er fortsatt på 100%. Batteriskifte på disse sensorene er ikke noe jeg bekymrer meg over.
  6. Jeg gjorde dette. Staven har en o-ring og er superenkel å montere. En trenger ikke surre med tape på gjengene og det holder å skru den fast med svakt moment. Vær oppmerksom på at den finnes i to utgaver, en for 300L og en kortere for 200L. Og adressene på de tre sensorene i staven er ulik på de to utgavene. Mulig jeg har tippet litt over kanten på mitt oppsett. Det har etterhvert blitt mye automasjon på min tank og spesielt i forbindelse med å holde seg under neste trinn på nettleie.
  7. Det jeg gjorde når jeg bygde hus var omtrent ingenting. Jeg viste at huset skulle være smart, men jeg gjorde lite med det i byggefasen. Men noe gjorde jeg. 1. Jeg ville ikke ha montert noe lys. Dette skulle jeg ordne selv. 2. Ovner og termostater skulle være Nobø sitt system. Når det gjelder lys så har jeg gått for armaturer som har standard pæresokler så langt som mulig. Alt lys er enten smarte pærer eller smart armatur. Da har det i utgangspunktet vært helt uvesentlig hvordan brytere er koblet. Med zigbee lys så bestemmer jeg selv hvordan lyset skal settes opp i grupper. Jeg startet med å sette en fjær under bryterknappen slik at bryter alltid stod på, men i ettertid har jeg like greit tatt vekk fysiske brytere og heller satt opp zigbee knapper som er direkte bundet mot lys. Nå er jeg på et punkt der omtrent alt som tenkes kan er automatisert og i Home Assistant. Og det fungerer svært bra. For lys er det like over 100 scener som setter lys i forskjellige styrker og farger. Og det har vært veldig kjekt og interessant å utforske mulighetene for å utnytte lys på en god måte både som praktisk arbeidslys og stemningslys. Jeg er på det stadiet nå at jeg ikke fatter at noen velger bort de mulighetene som smartlys gir, men ser at det har vært en prosess hos meg også. En trenger å modnes med erfaringen en får. Det hjelper også å ha en kone som ser muligheter istedenfor problemer.
  8. Ja Du kan lett lage en min og max hjelper og deretter bruke statistikk på disse to. En kan også droppe min, max og statistikk hjelpere og heller lage to mal-sensorer der en selv setter betingelse for "nullstilling". I eksempelet nedenfor blir det nullstilt hver 3. time - unique_id: 47be1d1a-a2be-44c5-b0fc-ed699bd2f4a1 name: "max spenning siste timer" unit_of_measurement: "V" state: >- {% if now().minute == 0 and now().hour % 3 == 0 %} {{ (states('sensor.klepp_energi_spenning_l1')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l2')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l3')|float)|max }} {% else %} {{ (this.state|float(0.0), states('sensor.klepp_energi_spenning_l1')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l2')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l3')|float)|max }} {% endif %} - unique_id: 7bcf9dfd-2735-46cb-817a-a7b5abc7000a name: "min spenning siste timer" unit_of_measurement: "V" state: >- {% if now().minute == 0 and now().hour % 3 == 0 %} {{ (states('sensor.klepp_energi_spenning_l1')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l2')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l3')|float)|min }} {% else %} {{ (this.state|float(400.0), states('sensor.klepp_energi_spenning_l1')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l2')|float, states('sensor.klepp_energi_spenning_l3')|float)|min }} {% endif %}
  9. Mer eller mindre. Det er styrt av koblingsklemme under sikringene og posisjon på sikring. Her er min komprimerte visning
  10. Jeg har i slik tilfeller brukt en Aqara dør- og vindusensor. Disse har et reed-rele innvendig. Du åpner de ganske lett og lodder på to ledninger over reed-rele som du fører ut og kobler til kontaker på Høiax
  11. Ingen anelse. Men på generelt grunnlag vil jeg anbefale en dedikert maskin til hjemmeautomasjon. Det er lettere å få god oppetid på slikt når det ikke er annen programvare på den som lager kluss.
  12. Homey Pro kjenner jeg ikke til Det finnes ikke en "ferdig app" til Home Assistant som gjør dette. En må selv sette løsningen sammen, men det er som med Lego, du har noen byggeklosser. En av de klossene er feks Nordpool eller Entso-e integrasjon for å hente inn priser. Så må en sette opp en mal-sensor som gir deg info om døgnets billigste timer. Og så må en lage en automasjon som ut i fra billigste timer, slår av og på det du ønsker. Om dette er overkommelig, vet du kun selv........
  13. For meg er det høyst uklart hva "denne" er. Har du en link?
  14. Kikker en på Google Play så har Futurehome app til Android 10K+ nedlastinger. Home Assistant sin app har 1M+ nedlastinger. Futurehome nevner også 30000 kunder på nettsiden sin. Home Assistant analytics lister opp 350000 aktive installasjoner. Men analytics er "opt-in" så jeg vil tro det er en god slump som ikke er med der. Uanz, jeg tror det er en tabbe å ikke dele info om produktet sitt og heller låse det til en spesifikk leverandør. Det gjelder uansett hvilket produkt det er. Ut i fra bruksanvisning så virker det som om en kan velge om gulvtermostat enten skal bruke zigbee eller bluetooth. Kanskje bluetooth er der for de som vil styre ved hjelp av app uten å ha hub?
  15. Jeg har fått vite at Nobø Connect støtter zigbee 3.0, men de har ikke sertifisering så derfor markedsføres det ikke som zigbee utstyr. Det virker som om de ikke er interessert i å støtte annet enn Futurehome. Noe jeg synes er rart. Home Assistant har nesten 22000 brukere i norden og godt over 50000 i Tyskland. Hvor mange har Futurehome? Ikke godt å si. Nobø fikk støtte for sin gamle hub gratis inn i Home Assistant bare ved å frigi dokumentasjon. Det samme ville skjedd om de dokumenterer Nobø Connect.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.