Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

obergeru

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

obergeru sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi diskuterte varmekabler i oppkjørselen i borettslaget i dag. Det billigste tilbudet vi fikk var 180 000kr for legging av kabler og asfaltering, pluss at vi bruker 25000++ kr i strømutgifter på de gamle varmekablene. SÅ forslaget ble selvfølgelig nedstemt. Men kunne vi ikke heller lagt slike matter på eksisterende asfalt på dugnad og asfaltert over (eksisterende asfalt er forholdsvis ny og fin). https://www.elektroimportoren.no/snowmat-2r-2150w-0-4x17-2m-varmematte/1034208/Product.html?Event=recenthistory og Fibaro rele for å styre de ? https://www.eldirekte.no/business/fibaro-relé-2-1x18kw-z-wave/cat-p/c/p10636489 Trenger vel bare en temperatursensor / fuktighetsmåler (eller evt. bare yr sensor i homeassistant) for å skru de av og på. Noen som har gjort noen tilsvarende prosjekt?
  2. Hei, Tenkte å kjøpe denne https://www.tronika.no/en/zwave-controllers/1010-wall-controller-zsc-01dw.html og fibaro dimmer. Og en Aeon z-stick (som jeg allerede har integrert med homeassistant). Fungerer disse med homeassistant? Og hva skjer hvis homeassistant skulle henge. Går det fremdeles ann å skru av og på lyset.
  3. """ of topic "" if batterylevel <= 5: blink_all_lights(color='red') chrome_cast_audio_tts("remember to charge your phone")
  4. Jeg har "bygget" en multisensor på NodeMCU (temperatur, luftfuktighet, lyssensor, og bevegelsessensor). Den fungerer fint på lokalt nettverk og er integrert med HomeAssistant. Men tenkte å sette den på "hytta" for å få litt status sendt hjem til HomeAssistant. Med f.eks https://www.cloudmqtt.com Ser at IBM Bluemix IoT også har støtte for MQTT med Watson. Noen erfaringer?
  5. Jeg bruker kjører Docker på Ubuntu. Docker er fleksibelt, så du kan kjøre flere linkede containere, med docker-compose: I tillegg påvirker ikke docker "mor" operativsystemet, så du kan enkelt teste ut nye konfigurasjoner, og rulle tilbake. version: '2' services: homeassistant: image: homeassistant build: homeassistant/ container_name: homeassistant network_mode: "host" volumes: - /etc/localtime:/etc/localtime:ro - /etc/homeassistant:/config mqtt: image: toke/mosquitto container_name: mqtt ports: - 1883:1883 - 9001:9001 volumes: - /etc/homeassistant/mqtt/config:/mqtt/config:ro - /etc/homeassistant/mqtt/data:/mqtt/data - /etc/homeassistant/mqtt/log:/mqtt/log Det finnes bare en ordentlig editor VIM ;-)
  6. Hei, Har akkurat kommet i gang med "hjemmeautomasjon" og har blitt litt bitt av basillen. Foreløbig har jeg satt opp homeassistant i Docker på en Intel NUC, som jeg hadde liggende. Den har jeg integrert med Volvo Oncall (for å styre parkeringsvarmeren), og Asus routeren for å oppdage hvem som er "hjemme". I tillegg har jeg byttet ut lyspærene med "Ikea trådfri" med bevegelsessensorer. IKEA gatewayen er litt ustabil, og trenger reboot av og til (jada.. burde nok satset på Phillips Hue). Så da "må" jeg jo ha z-wave eller 433mhz for å kunne styre strømmen på den Har kikket litt på z-wave og Fibaro multisensor, det virker jo litt intressant, men 599 kr per sensor, og det finnes jo veldig mye billige Nexa sensorer (50 kr) på Claes... Så etter å ha lest litt er så konkluderte jeg vel med at jeg trengte rfxtrx433e (usb kontroller for RF 433) + aeonlabs z-stick (for zwave) Men så har telldus en "Telldus Tellstick Znet Lite v2" som støtter både z-wave og 433mhz. Er den noe å satse på ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.