Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

alehel

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

alehel sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • En måned senere
  • Uke én ferdig
  • Første innlegg

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg liker stabiliteten til Nobø hub. Jeg bare sliter med en bug, samt noen begrensninger i appen jeg ikke er så glad i. Håpet er at jeg kan få noe mer slikt jeg ønsker det via zigbee, men blir jo spennende å se hvor stabilt det blir. Bugen jeg sliter med er at jeg har et par rom som ikke er del av global override. Setter jeg f.eks. huset i komfor, så ønsker jeg ikke å skru på varmen på hjemmekontor av den grunn. Men hvis global override er i komfor, så er det ikke mulig for meg å sette kontoret i komfor. Virker som appen tror at rommet allerede er i komfor, og setter den i eco i stedet når jeg prøver å endre den fra appen. Dette til tross for at kontoret allerede er i eco. Så for å omgå dette må jeg først disable global override, sette kontoret på komfor, og så sette global override på komfor igjen. En begrensning ved appen jeg ikke er så begeistret for er at jeg ikke kan ha 2 perioder i ukesplanen med lik modus etter hverandre. f.eks. så ønsker jeg å sette kontoret til å være i eco fra 00 - 17.00 og eco 17.00 - 00. Dette høres kanskje meningsløst ut, men tanken er at dersom jeg har har hjemmekontor og overstyrer ved å sette kontoret til komfor, så ønsker jeg at kontoret automatisk skal gå tilbake til eco kl 17.00 i tilfelle jeg glemmer å gjøre dette selv. Foreløpig kommer jeg rundt dette ved å ha en 15 min periode med frostsikring. Så da er tidsplanen 00 - 17.00 eco, 17.00 - 17.15 frost og 17.15 -00 eco. En annen begrensning jeg ikke skjønner meg på er at jeg ikke kan definere min egen borte temperatur. Borte er frost sikring med 7C. Tar jo latterlig lang tid å varme opp leiligheten min om den er på 7 grader i 2 uker om vinteren. Skulle heller kunne satt den til f.eks. 12. Men så gjenstår det jo å se om en ny kontrollenhet vil løse noe som helst av dette.
  2. Sendte dem like godt en epost og ba om oppklaring. Fikk følgende svar,
  3. Dimplex har en Wifi basert styringsenhet på sin Alta ovn som skal bruke samme tilkobling som Nobø sine styringsenheter (begge ovnene er laget av Glen Dimplex). Meget mulig at denne nye styringsenheten til Nobø rett og slett er Wifi enheten fra Alta serie. Håper jo at den vil kunne kjøpes separat etter hvert rett og slett så de som ønsker det får dette som en valgmulighet, men håper da at de også introduserer zigbee/zwave enheter. Fordelen til Nobø er jo nettopp at man kan bytte ut kontrollenheter og dermed fornye gamle ovner når ny teknologi kommer. Selv hadde jeg glatt kjøpt 5 stk. kontrollenheter på dagen om de introduserer en Zigbee basert en. Selve ovnene er jo faktisk veldig gode.
  4. Leker litt med APIet til Nobø Hub da jeg vurderer å mekke en desktop applikasjon for å styre ting. Mest for gøy, men også fordi jeg merker meg at appen ikke har blitt oppdatert på 2 år og begynner å bli litte gran bekymra for framtiden til dette produktet som har fungert så godt så langt. I dokumentasjonen så henvises det til at man trenger en spesiell 2.5mm plugg for å kunne resette huben. Se bildet under fra API-dokumentasjonen. https://ibb.co/YNmM5w7 Er dette noe man kan få tak i noe sted, eller er jeg nøtt til å mekke en slik en selv? Har eksperimentert litt med APIet, men ønsker ikke å eksperimentere for mye før jeg vet at jeg kan få resatt ting om nødvendig. Neppe populært med kona om jeg plutselig har ødelagt varmestyringen i huset.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.