Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mollekake

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

mollekake sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • En måned senere
  • Uke én ferdig
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hmm ja det kan jo hende. Veldig rart at Tibber har fått det til, betyr jo at det er mulig, og hardware er på plass for at det skal virke.
  2. Jepp det var min go-to løsning. Men det fikk jeg aldri til å virke etter utallige forsøkt dessverre. Ref posten under: Nå er det hvertfall ikke mulig etter at jeg har flashet om ESP32 chipen 😄
  3. Har en Tibber Pulse som vi ikke bruker lenger siden vi ikke er kunder hos Tibber. Bestemte meg for å forsøke å omprogrammere den slik at jeg kan bruke den som en generell amsreader. Åpnet opp Pulse boksen, og til min store overraskelse var et allerede 6 pinner klare for å flashe den. Koblet den opp via en ESP32 programmerer som jeg benytter til andre ESP32 prosjekter. Flashet den med denne: https://github.com/UtilitechAS/amsreader-firmware/wiki/flashing Så langt så bra. Når jeg kobler den nyflashede Pulse enheten opp med USB strøm og RJ45 plug fra sikringsskapet får jeg opp strømforbruk fra sikringsskapet i nettleseren, men dog med noen små endringer. F.eks så booter ikke ESP32en opp med mindre det er en 10uF 10V kondensator mellom EN/reset og Ground. Så det funker greit da, men her stopper det litt opp. Når jeg kobler fra USB strømmen så vil den ikke lenger boote på strøm fra RJ45 pluggen. Jeg vet at den kan det, for Tibber Pulse enheten funket uten ekstra strøm når vi var kunde hos de og den sto i sikringsskapet i ca et år uten stans. Når jeg sjekker volten mellom VCC og Ground så går den opp til 3.3v men så detter den ned igjen til 0.etellerannet også sakte opp til 3.3 igjen, før den looper på nytt. Tips? Her er Tibber Pulse kretskortet på undersiden og oversiden.
  4. Har nå også testet med å opprette bruker og passord på den lokale Mosquitto MQTT serveren på PCen min. Funker fint å koble til og sende pakker via MQTT explorer, men tibber pulsen klarer tydeligvis ikke å koble til. Får ingen beskjed om tilkoblingsforsøk i Mosquitto vinduet heller. Har også prøvd å gjøre det gjennom et delt nettverk på mobilen, tilfelle det er WIFI nettet som gjør noe rart, men samme problemene. Har ogås forsøkt å koble til tibber pulse enheten via en annen mobil og sende inn skjema, men samme problem. Koblet den til stikkontakten med en 5v kladd tilfelle PCen ikke klarte levere nok strøm, men samme ulla. Beynner å lure på om tibber pulse enheten er ødelagt, eller at man ikke kan bruke den på samme måte lenger.
  5. Jeg bruker Mosquitto MQTT addonen. Mot HA har jeg brukt brukernavn og passord til en HA bruker, samme som jeg satte opp i MQTT configen, som youtube tutorialen sa. Har ogås prøvd uten brukernavn og passord, uten hell. Har også installert Mosquitto MQTT lokalt på PCen for å teste mot den, så jeg kan evt fange opp noen pakker med wireshark, har konfet den så den godtar anonyme tilkoblinger. Har dog ikke prøvd med brukernavn/passord til lokal PC for å se om pakker kommer gjennom da. Kan teste det neste.
  6. Testet litt mer. Ser ut som den noen ganger klarer å koble til wifi netteverket, og svarer på ca 2 ping pakker før den detter ut. Den sender aldri noe MQTT pakker som jeg klarer å se hvertfall. Den har funka når vi hadde tibber som strømleverandør, så jeg vet at den funker på nettverket mitt. har forsåvidt også restartet routeren.
  7. Takk for svar! Kan hende jeg var litt utydelig men jeg prøver ikke å koble den opp mot tibber appen, jeg prøve å koble den opp mot "Home assistant" via MQTT og AMSHAN. https://github.com/toreamun/amshan-homeassistant Den er koblet til via USB forsåvidt.
  8. Har fått lagt inn MQTT og testet med å sende pakker til riktig topic/emne. Har nullstilt tibber pulse, og koblet meg til. Har så gått til http://10.133.70.1/ og legger inn detaljene der. Etter det trykker jeg på "apply" og pulsen begynner å blinke blått. Men den feiler, enten ved å gi meg error "Wifierr1301" eller bare time ut, også går pulsen tilbake til å lyse grønt. Har også forsøkt å endre wifi nettverket og opprette et gjestenett på 2.4ghz med et mindre komplisert wifi navn, men til ingen forskjell. Noen tips? Funker ikke tibber pulse med ASMHAN lenger?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.