Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Counterpointer

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Counterpointer sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • En måned senere
  • Samtalestarter

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Virker som installasjon av router gikk fint og hytta er nå på nett. Fikk 113 mbps nedlasting og 45 mbps opplasting på 5G uten noen utvendig antenne. På min forholdsvis nye iPhone 14 fikk jeg 51 mbps ned og 18 mbps opp. I samme rommet.
  2. Takk for link, men jeg har Telia og holder meg til dem, så akkurat denne var ikke mulig grunnet Telenor binding. Landet på en TP link Deco X50 5G med rabatt og full nygaranti + bytterett. Denne burde dekke behovet og vel så det. Tusen takk for hjelp. Jeg antar jeg ikke har MÅ ha utvendig antenne da telefonen har 5G dekning i hele hytta og dekningskartet til Telia sier meget god 5G dekning og bare middels 4G. Blir sikkert nye tråder om tilkobling av Futurehome ll og diverse enheter med styring. 😃
  3. Det har du rett i, tok det som sto i annonsen for god fisk og der sto det 5G. Synes det er utydelig i beskrivelsene hva som er rene Wifi routere og hva som er 4/5G routere.
  4. Fant en Netgear Nighthawk AC 2300 til 800kr vil det være en god løsning?
  5. Det ligger en Zyxel 7101 på Finn. Den koster 3k. Hadde passet bedre med en til 900kr Hadde optimalt vært bedre med færre bokser også, selv om det ikke er et absolutt krav.
  6. Hadde tenkt å bruke Ice, men har fått tilbud fra Telia om gratis datasimkort (det blir da både raskere og billigere med ubegrenset data). Slik at jeg kan bruke en router med sim for å få nett på hytta. Hvilken router anbefales da? Har 5G på telefonen når jeg er på hytta men har ikke målt signalstyrke på hverken 5G eller 4G. Forstår det som 4G routere er veldig billig, men det er ikke viktigste faktor. Har tenkt å starte med en Futurehome ll hub for automasjon. Tanken er å ha Eufycam 3 pakke for videoovervåking ute og diverse styring av strøm for Enøk og komfort. Når vi er der blir det sikkert streaming av Netflix ol.
  7. Ser nå at RPi er tilgjengelig (👍🏼 Kim123) Jeg forsto at det kan brukes variasjoner av prinsippet 😃 Foreløpig tviler jeg litt på min evne teste det ut etter metodikken. Så jeg kommer nok bare til kjøre igang med FH ll og se hva resultatet blir.
  8. Er det ikke vanskelig å få tak i siste RPi? Uansett så er det ingen i vår familie som drikker kaffe så vi har ingen form for kaffemaskin 😏og ikke minst er mitt kunnskapsnivå om automasjon på nybegynnernivå 🤓 Likte godt metodikken 👍🏼 den hørtes funksjonell ut.
  9. Det er det behovet jeg har definert å være passende med en proprietær løsning som FH. Så kan heller systemet utvides til Home Assistant om behovet for fleksibilitet og automasjon blir stort etterhvert. Jeg gjør det vel litt bakvendt som gjør hytta smart før huset. Men da kan jeg jo ha to systemer å sammenligne og kan da se om jeg vil ha mer fleks også på hytta.
  10. Det er jo et meget vanlig fenomen at det er de som har problemer som poster mest 🤷🏻 Har undersøkt og lest endel nå og alle huber har utfordringer slik jeg tolker det. Synes det virker som nye versjonen er vesentlig bedre. Men det vil jo vise seg etterhvert når en faktisk bruker den.
  11. Ligger ann til å forsøke med Futurehome ll i ett nytt system etter å ha vurdert forskjellige løsninger. Hva er deres opplevelse av det som er pro og contra for FH. Ta med både stort og smått 🤓
  12. Counterpointer

    Matter?

    Gode punkter 👍🏼 Sikkerhet lokalt er veldig god, med en fastboende lokal nabo som følger med på alt 😃 (og få turister). Men du mener sikkert internettsikkerhet, det kan jeg for lite om til å si noe sikkert. Oppretter jeg ikke et passordsikret wifinettverk på Ice router og så kobler jeg Futurehome til den? Det er også lite hytter/folk i nærheten så om det er høytid så blir nok ikke nettet så veldig belastet. Har grei 5G dekning også så det finnes alternativer om Ice ikke leverer. Har også fiber mulighet klart i veggen, men de er litt dyre for denne bruken. Fint med anbefaling på kamera 😃 Tapo har jeg en dings fra hjemme som alltid virker. 3-400 er jo veldig billig. Har egentlig tenkt Eufy Cam 3 i en pakke, men den er jo ca ti ganger prisen. Ditt hytteopplegg kunne passet meg også. Vi får se om jeg får blod på tann og må ha HA etterhvert.
  13. Counterpointer

    Matter?

    Kan se ut som det blir et første steg med Futurehome 2, under tusen gjør at det er verd et forsøk og skulle lysten på automasjoner ta overhånd kan den byttes ut uten at det er noen ekstrem kostnad. Siden dette er på hytte er fjernstyring viktigere enn avanserte automasjoner. Men jeg kan godt like at ting er automatisk og noen muligheter er det vel i Futurehome ll?
  14. Counterpointer

    Matter?

    😂 skjønner at du kan tenke slik, men så ille er det ikke. Oppsøker tross alt et hjemmeautomasjonsforum 👍🏼 Ønsker å finne en mellomvei som kan være både stabil, brukervennlig og samtidig ha noen muligheter. Hjemme er det både pulsmåler og Sensibo styring av varmepumper. Elbiladere har smartstyring koblet mot hovedsikring og har lys som har sensorer. Har også kontakter som er knyttet til Internett og app. Bilene våre overvåkes sv bilens app med mange muligheter. Hjemme er det ikke noen hub, hadde en Ikea trådløs, men den krasjet og ble tatt ned. På hytta vil jeg ha styring av varme og vvb, et par kameraer utvendig, temperatursensor og hvertfall noe lys. Det blir antagelig Ice router der som gir Internett. Hytta ligger litt over tretti mil hjemmefra så overvåking og stabilitet er første pri. Så totalt sett kan jeg sikkert klare en del og det er mye å finne på nett av info, men forum med erfarne brukere gir etter min mening veldig god info og hjelp. Finnes utrolig mange flinke folk der ute 👍🏼 Håper dette avklarte litt for både deg og andre.
  15. Counterpointer

    Matter?

    Dette var interresant 👍🏼 Var ikke klar over at en slik fantes. Det er vel fremdeles noe programering av oppsett som må gjøres? Men det vil vel gjelde alle hubber. Er det best å handle fra USA eller DK? Ser ikke ut som noen selger i Norge, men vi er vel mikro marked. Det står «Yellow Kit with Power-over-Ethernet Some assembly required! This kit supports Power-over-Ethernet (PoE) but is otherwise almost the same as the flagship version. Without the Raspberry Pi Compute Module 4. » Her er jeg så grønn at jeg ikke vet hva power over Ethernet betyr?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.