Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Doofy

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Doofy sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Uke én ferdig
  • Samarbeidspartner
  • Reagerer godt
  • Første innlegg

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg tror nok vi ikke blir enige her, men utstyret er uansett godkjent for installasjoner og bruk i Norge, da det ahr CE godkjenning, og så lenge man har den så tilfredstiller man kravene til bruk i Norske hjem. Dette er jo uansett ikke mer enn av av og på styring for kursen, bortsett fra at den monteres i sikringskap og ikke som en "pille" som legges i punkt rundt i huset.
  2. Hva er samsvarserklæring for elektriske installasjoner? En erklæring om samsvar for nye elektriske installasjoner er et dokument som bekrefter at en elektriker har implementert etter gjeldende forskrifter for sikkerhet, brannforebygging og jordfeilbryting. Erklæringen skal leveres ved omfattende elektrisk arbeid. Det foreligger for øvrig ingen spesifikke krav til elektrisk utstyr ut over CE. Derimot det er ikke lov til å ha flere merkingen enn en på utstyr som benyttes. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2017-10-10-1598 Her er for øvrig link til dokumentet som de spør etter i linken du limte inn https://elcb.net/es/wp-content/uploads/2019/05/TOBN1-32-SAA-Certificate.pdf https://elcb.net/es/wp-content/uploads/2019/05/TORD6B-63-TYPE-B-RCCB-RCD-CB-CE-SAA-CERTIFICATE.pdf I de dokumentere deklareres alle nødvendige tester og at de følger iso-standarder. Noen av de iso standardene er for øvrig meget vanskelig å opp p, og stiller strenge krav til produksjon, kontroll, sikkerhet og kvalitet. En ting som er verdt å merke seg må det kommer til CE merking er at noen leverandører benytter seg av nøyaktig samme merke med samme font, men avstanden mellom bokstavene er litt «off» Da står CE for China Export. Det er ikke verdt stort når det komme til deklarering og iso standarder. her kommer også et utdrag fra lovdata.no 26.Utforming og påføring av CE-merkingen for lavspenningsutstyr (1) CE-merkingen skal bare påføres av produsenten eller dennes representant. (2) Ved å påføre eller få påført CE-merkingen påtar produsenten seg ansvaret for at lavspenningsutstyret er i samsvar med forskriften. (3) CE-merkingen skal være den eneste merkingen som bekrefter at lavspenningsutstyret er i samsvar med kravene.
  3. Du har et viktig poeng der. Man bør være sikker på at man skal kunne erstatte varen om den går i stykker, og som vi alle vet så skjer det jo ting med disse gadgetene fra tid til annen. Alt kan gå i stykker og det er selvfølgelig viktig med et godt apparat rundt seg for å kunne feilsøke, eller reparere problemet. Dette vil være spesielt viktig for en installatør, da de ikke har tid til å fikle med ting slik som private kan på sin fritid. 🙂 Når det er sagt, så har denne produsenten være i gang siden 1993 så i mine øyne så er det en liten stund. Jeg tror heller ikke at de forsvinner med det første. Det har også vært ytret bekymring om standarder følges osv, og ja det er en reel bekymring, men jeg tror helt ærlig ikke at man kan drive business så lenge ved å være useriøst på markedet, samt hvis man sjekker opp alle certifikatene de har som bedrift Certificate - TONGOU Electrical (elcb.net) Så bør dette gi grunn til å tro at de følger "spillereglene" når det kommer til å produsere elektroniske komponenter. Disse skal tross alt skal være i husene til x-antall millioner kinesere, men også resten av verden hvor de distribuerer, Jeg har lest meg enda litt mer opp på leverandøren ifm. at jeg har hatt ønske om å vite mer om dette utstyret, hvorav jeg da finner utsagn fra andre selskaper elektrikkere, forhandlere etc. Dette betrygger jo også noe. Du nevner også at du er skeptisk til at det skal løse alt. Det er ikke det jeg håper på, men etter slik jeg leser det, så skal det løse følgende ting som er viktig for meg: - Av og på med kurs (Montert etter vanlig sikring) - Deteksjon av varmegang/ over overbelastning - Måling av hvor mye strøm som benyttes pr. kurs (Denne er viktig for meg) - Leverandør er sertifisert, og har vært i drift lenge - Benytter seg av en kjent protokoll som er vanlig nå i dag (Zigbee) Jeg benytter meg av Home Assistant til alle produktene mine, men ønsker ikke å har blanding av alt for mange protokoller, for hvis jeg skal vekk i fra Home Assistant og over på en ren hub en gang, så kan dette gjøres med enkelhet uten å måtte gå til innkjøp av for eksempel en Homey Pro for å kunne få styring av hjem uten abonnement og være avhengig av internett.
  4. Hvor har du sett en rapport på at dette tar fyr? Jeg regner med at du har beviser for dette. Elektrikerne jeg har brukt har ikke hatt noe problem med å ta i dette utstyret. Det stilles jo de samme krav til dette som elko og alt annet. Hadde det vært en Tesla du snakket om så skulle jeg ikke stilt spørsmål ved det. 😁😂
  5. Bare å lese på produsentens side det, men skal gjøre jobben med å hente frem sertifikatene for deg her https://elcb.net/wp-content/uploads/2023/09/SY1-SY2-zigbee-Smart-Switch-CE-RED-LVD-EMC-certificate.pdf https://elcb.net/wp-content/uploads/2023/09/SY1-SY2-Smart-Switch-EMC-CE-certificate.pdf
  6. Jeg hadde jo aldri vurdert dette om det ikke var sertifisert og godkjent. Hvis Elektrikler ikke vil installere noe slikt, så handler det mer om bunnlinjen og ikke så mye om sikkerheten. Jeg ser at det selskapet som produserer disse har holdt på siden 70-tallet så det er nok ikke fartstiden det står på, men at man har valgt helt andre leverandører i Norge som vi kjenner til. Jeg tror man lett glemmer det at lille Norge ikke nødvendigvis de samme tingene som resten av verden opererer med. Jeg tenker uansett så lenge det er sertifisert med de samme sertifikatene som andre leverandører har, så er det ingen grunn til at man ikke skal kunne installere dette og at det er gyldig i forbindelse med forsikring etc. Enheten jeg ser på nå er jo ikke en sikring så mye som det er en bryter montert i skap med en måler.
  7. https://www.aliexpress.com/item/1005004153509348.html?spm=a2g0o.store_pc_home.slider_2006032682525.0 Denne blir vel ganske så lik shelly vil jeg tro, men at den fungerer med Zigbee, noe jeg heller ønsker å benytte meg av da jeg bygger alt på Zigbee protokollen. Jeg skriver for øvrig også litt lenger oppe i tråden om akkurat det du foreslår, og at det er nok beste løsning for å få alt godkjent.
  8. Det stemmer at alt av Switch utstyr har boot funksjoner, men det er er til stadighet at jeg opplever å ikke få kontakt med styret via grensesnittene.
  9. Absolutt, men som teknolog så synes jeg alt sånt som dette er meget spennende å teste. TUYA WIFI Smart Circuit Breaker With Metering 1P 63A DIN Rail for Smart Home wireless Remote Control Switch by APP TONGOU - AliExpress Den som er linket til der gir jo funksjonalitet, samt at det kan monteres i sikringsskap for å få all funksjonalitet jeg ønsker, samt den monteres inn etter manuell sikring. 🙂
  10. Det kan nok hende at du har et poeng med at det kan være vanskelig å få godkjent, men bruksområdet for meg er uvurderlig. Første jeg tenkte på når jeg så de sikringene, var at de kan benyttes for å ta strømmen helt på kurser hvor man har datautstyr som ikke nødvendigvis har en måte for å resette eller "ta ut kontakten" på. Her vil en slik løsning være helt konge, hvor jeg fysisk kan ta strømmen på utstyret uten å måtte være tilstede hos kunden. Skal vel sies at det ikke skjer automatisk, men at du manuelt må aktivere sikringen igjen. Dette kan gjøres via app og fjernstyring ja. Det er en servo motor i sikringen som brukes til å slå den på. Du har også statuser, temperatur, forbruksmålinger etc.. Dette er egentlig den informasjonen jeg er ute etter. :)
  11. Ser dette er en litt eldre tråd, men jeg har funnet dette TUYA MCB WIFI Power Metering Circuit Breaker Smart Life Timer Remote Control Automatic Wireless Interruptor Reclosing Switch https://a.aliexpress.com/_msl8RoY Automatsikringer med måling, jordfeil, styring og zigbee
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.